2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版》

大洋洲岛国——瑙鲁
Nauru (瑙鲁) is not only the smallest country in Oceania (大洋洲) but also the third smallest country in the world, after Vatican City and Monaco. Nauru is about 21 square kilometers in land area.
Nauru sits about 42 km south of the equator (赤道). In fact, the country does not have a capital, although there are some government buildings in Yaren.
About 13,000 people live on Nauru Island. The tiny country has the third smallest number of people in the world, after Vatican City and Tuvalu. About three out of four islanders live in the southern part of Nauru. The official language of Nauru is English. Nauruan is also widely spoken here.
About one third of all Nauruans between the ages of 15 and 24 don't have jobs. Many young people have left the island, as it's difficult for them to find work and receive higher education.
Nauru was once rich in phosphate rock (磷矿). The natural mineral phosphate is found right under the rock surface (表面). However, the mineral was exploited (开采) already in the 1990s so there is hardly any phosphate left. The soil is now very poor and 90% of the land area cannot be used for farming.
Nauru was occupied by many countries for many years. First the Germans, then the UK, Australia and New Zealand ruled the island and during the Second World War, the Japanese took the island. Later, Nauru was set under trusteeship (托管) with the United Nations. Only in 1968 did the country become independent.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The classroom is like our ____
second
(two) home, so we must make it nice and tidy.
2. The ____
islanders
(island) are trying to protect the lives of plants and animals on the island.
3. ____
Farming
(farm) is an important way of life in my hometown.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) hardly any no job
1. It is difficult for young people to find work around here. ____
no job

2. There are almost no clouds in the sky today. ____
hardly any

(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. ____
Three out of four
(四分之三) people have their own cars and houses.
2. ____
In fact
(事实上), everyone has his or her own study habit.
(四)仿写句子
1. Nauru (瑙鲁) is not only the smallest country in Oceania (大洋洲) but also the third smallest country in the world, after Vatican City and Monaco. (not only...but also...)
仿写: 袁隆平不仅在中国,而且在全世界都是一位伟大的水稻科学家。
____
Yuan Longping is a great rice scientist not only in China but also all over the world.

2. The tiny country has the third smallest number of people in the world, after Vatican City and Tuvalu. (序数词 + 最高级)
仿写: 黄河是我们的母亲河,也是中国第二大河。
____
Yellow River is our mother river and it is also the second longest river in China.

二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
C
) 1. Which country is the second smallest in the world?
A. Nauru.
B. Vatican City.
C. Monaco.
D. Japan.
(
D
) 2. Why have lots of young people left Nauru?
A. Because they want to go out into the world.
B. Because they don't want to fish for a living.
C. Because the soil is poor, and most of the land area isn't fit for agriculture.
D. Because there are few chances to find jobs and receive higher education there.
(
A
) 3. What does the last paragraph mainly tell us?
A. Nauru has a long history of foreign rule.
B. Nauru has a long history and rich culture.
C. Nauru was once occupied by the Japanese.
D. Nauru was once placed under the UN trusteeship.
答案: 一、(一)1. second 2. islanders 3. Farming
(二)1. jobs 2. hardly any
(三)1. Three out of four 2. In fact
(四)1. Yuan Longping is a great rice scientist not only in China but also all over the world.
2. Yellow River is our mother river and it is also the second longest river in China.
二、【主旨大意】本文从多个方面介绍了瑙鲁的情况,包括面积、位置、人口、资源和历史等。
1. C【点拨】细节理解题。由第一段第一句可知,摩纳哥是世界上第二小的国家。
2. D【点拨】细节理解题。由第四段最后一句可知,许多年轻人离开瑙鲁是因为在瑙鲁找工作和接受高等教育的机会很少。
3. A【点拨】段落大意题。本段第一句为该段的主旨句,其他内容都是对该句的具体说明,故本段主要讲的是瑙鲁有很长的外国殖民史。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭