2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版》

一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The
directors
(direct) from CCTV spent over a year on the documentary The Third Polar.
2. To make the school play more exciting, we added special effects to the
performance
(perform).
3. Millie looks so beautiful today. Her yellow dress matches her shoes
perfectly
(perfect).
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) launch lively leading
1. Unitree is a
leading
top hi-tech company specializing in robotic innovation.
2. The
lively
energetic music made everyone dance.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
Dozens of
(几十个) doctors and nurses have worked day and night for a week.
2. Tom
felt like
(感觉像) there was a heavy thing on his shoulders.
(四)仿写句子
As one viewer commented, "It's not just robots dancing—it's our whole country's story!" (as 引导非限制性定语从句,意为“正如……”。)
仿写:正如我们所知,努力工作是成功的关键。
As we all know, working hard is the key to success.

二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
B
) 1. When did the YangBOT performance happen?
A. During the 2024 Spring Festival.
B. On January 28, 2025.
C. At the 2026 Gala.
D. When Andy Lau sang.
(
B
) 2. What does "twirled" mean in Paragraph 2?
A. Folded carefully.
B. Spun.
C. Held still in hands.
D. Tied into knots.
(
B
) 3. How did the robots learn to dance?
A. By watching human dancers.
B. Through AI.
C. From old dance videos.
D. By practicing every day.
(
C
) 4. What is the main idea of the passage?
A. Robots are better than humans at dancing.
B. Chinese festivals are becoming more modern.
C. Technology helps preserve traditional culture.
D. Director Zhang Yimou loves robots.
三、根据短文内容,结合自己的理解,回答下面问题
新考法·开放题 What else can robots do in your opinion?
They can take the place of human beings to do some dangerous work, and they can reach those places that it is impossible for people to reach.
答案: 一、(一)1. directors 2. performance 3. perfectly
(二)1. leading 2. lively
(三)1. Dozens of 2. felt like
(四)As we all know, working hard is the key to success.
二、【主旨大意】本文讲述 2025 年央视春晚中,由张艺谋导演的机器人扭秧歌表演如何将传统艺术与现代科技结合,引发观众对文化传承与技术创新的热议。
1. B【点拨】原文明确提到机器人扭秧歌的时间“On January 28, 2025”,故选 B。
2. B【点拨】根据“twirled red handkerchiefs”并结合常识判断,“twirled”指旋转,故选 B。
3. B【点拨】第三段首句直接说明“The robots learned their dance steps through artificial intelligence (AI)”,选项 B 正确。
4. C【点拨】全文核心围绕科技助力传统文化,选项 C 准确概括主旨。
三、They can take the place of human beings to do some dangerous work, and they can reach those places that it is impossible for people to reach.(开放题,答案合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭