第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
① As Daddy's only daughter, I knew what made my Daddy more wonderful than all the other fathers—his large hands.
② Daddy had long deft (灵活的) fingers that could make lots of paper toys for me to play with. His hands could tie my hair beautifully. That was why I felt happy when the other students talked about my hairstyle. I kept it to myself for years. His hands could paint a second-hand bike to look new. I got one on my tenth birthday.
③ Daddy's creative hands were also useful and hard-working. They could fly a kite high in the sky and get it down from the top of a tree. They could wash my white dress clean, which became my favorite one. To my surprise, the hands fed seven children after Mom died. Daddy always tried his best to do everything for me.
④ Not only were Daddy's hands great, they could also send me a note full of love. When I was ill, he made me feel better. He would take a small blanket (毯子), warm it up and cover it around my small cold feet with his loving hands. When I was worried about something, Daddy would often hand me a cup of hot milk and talk with me. He would say, "The best is always to come, my dear." to relax my heart.
⑤ Daddy's hands were fantastic. They had power to move mountains. They turned the impossible into possible.
(
A. a paper toy B. a bike C. a meal D. a new hairstyle
(
A. fly a kite high in the sky B. wash my white dress clean
C. feed seven children with Mom D. get down the kites from trees
(
A. Rest. B. Excite. C. Scare. D. Interest.
(

(
A. Daddy had enough knowledge to write stories to us
B. Daddy had no power to move mountains
C. Daddy's hands were strong enough
D. what Daddy did really touched my heart
② Daddy had long deft (灵活的) fingers that could make lots of paper toys for me to play with. His hands could tie my hair beautifully. That was why I felt happy when the other students talked about my hairstyle. I kept it to myself for years. His hands could paint a second-hand bike to look new. I got one on my tenth birthday.
③ Daddy's creative hands were also useful and hard-working. They could fly a kite high in the sky and get it down from the top of a tree. They could wash my white dress clean, which became my favorite one. To my surprise, the hands fed seven children after Mom died. Daddy always tried his best to do everything for me.
④ Not only were Daddy's hands great, they could also send me a note full of love. When I was ill, he made me feel better. He would take a small blanket (毯子), warm it up and cover it around my small cold feet with his loving hands. When I was worried about something, Daddy would often hand me a cup of hot milk and talk with me. He would say, "The best is always to come, my dear." to relax my heart.
⑤ Daddy's hands were fantastic. They had power to move mountains. They turned the impossible into possible.
(
B
)16. The writer got ____ on the tenth birthday.A. a paper toy B. a bike C. a meal D. a new hairstyle
(
C
)17. Daddy's useful and hard-working hands could do the things EXCEPT (除了) ____.A. fly a kite high in the sky B. wash my white dress clean
C. feed seven children with Mom D. get down the kites from trees
(
A
)18. What does the underlined word "relax" mean?A. Rest. B. Excite. C. Scare. D. Interest.
(
B
)19. 新考法·篇章结构 Which of the following shows the structure of the passage?(
D
)20. The passage mainly talks about ____.A. Daddy had enough knowledge to write stories to us
B. Daddy had no power to move mountains
C. Daddy's hands were strong enough
D. what Daddy did really touched my heart
答案:
16. B【点拨】细节理解题。根据“His hands could paint...my tenth birthday.”可知,作者十岁生日得到了一辆自行车。故选 B。
17. C【点拨】细节理解题。根据“To my surprise, the hands fed seven children after Mom died.”可知,爸爸独自抚养了七个孩子。故选 C。
18. A【点拨】词义猜测题。根据“The best is always to come, my dear.”可知,父亲是让作者放松心情。故选 A。
19. B【点拨】篇章结构题。根据整个文章的内容可知,第一段引出文章的主题,第二、三、四段分别介绍了爸爸的大手为我做的事情,第五段总结文章,点明主题,故选 B。
20. D【点拨】主旨大意题。本文主要表达的是父亲对孩子的爱。故选 D。
17. C【点拨】细节理解题。根据“To my surprise, the hands fed seven children after Mom died.”可知,爸爸独自抚养了七个孩子。故选 C。
18. A【点拨】词义猜测题。根据“The best is always to come, my dear.”可知,父亲是让作者放松心情。故选 A。
19. B【点拨】篇章结构题。根据整个文章的内容可知,第一段引出文章的主题,第二、三、四段分别介绍了爸爸的大手为我做的事情,第五段总结文章,点明主题,故选 B。
20. D【点拨】主旨大意题。本文主要表达的是父亲对孩子的爱。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看