第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
Swifts (雨燕) live mostly in the air. These small birds are among the fastest animals on Earth. In fact, swifts can go two or three days without touching the ground! To get used to life in the sky, swifts use their speed and the saliva (唾液) in their mouths.
Swifts can fly faster than 100 miles per hour. That’s because their wings are like boomerangs. This shape of the wings helps them to fly much faster. They can also move one wing faster than the other, which allows them to make sharp turns without slowing down. Making fast, sharp turns helps swifts catch flying bugs to eat.
The saliva helps swifts catch bugs to feed their young. It is sticky, like glue. Swifts often fly into clouds of bugs such as mosquitoes and open their wide mouths to catch as many insects as they can. The bird collects insects in its mouth gradually and holds the insects in a sticky ball of saliva. One food ball can contain nearly 1,000 bugs.
Swifts also use their saliva as glue to build their nests. The birds catch feathers in the air and stick the feathers together to build a strong nest on the side of a building. Swifts’ short feet are not good for walking or standing on land for long. But their sharp claws allow them to stick to rocks and walls so they can take a brief rest before returning their lives in the sky.
(
A. how fast swifts can fly
B. why swifts can fly and turn so fast
C. why swifts make sharp turns
D. how swifts turn around in the sky
(
A. The glue.
B. The swifts.
C. The bugs.
D. The saliva.
(
A. Swifts can’t walk for a long time because of their short feet.
B. Swifts can fly for a long time because of their small bodies.
C. Swifts don’t usually live on land because of their wings.
D. Swifts can catch nearly 1,000 bugs in one go with the saliva.
(
A. The Fastest Speed
B. A Small Pet
C. Life in the Sky
D. The Special Saliva
(

Swifts (雨燕) live mostly in the air. These small birds are among the fastest animals on Earth. In fact, swifts can go two or three days without touching the ground! To get used to life in the sky, swifts use their speed and the saliva (唾液) in their mouths.
Swifts can fly faster than 100 miles per hour. That’s because their wings are like boomerangs. This shape of the wings helps them to fly much faster. They can also move one wing faster than the other, which allows them to make sharp turns without slowing down. Making fast, sharp turns helps swifts catch flying bugs to eat.
The saliva helps swifts catch bugs to feed their young. It is sticky, like glue. Swifts often fly into clouds of bugs such as mosquitoes and open their wide mouths to catch as many insects as they can. The bird collects insects in its mouth gradually and holds the insects in a sticky ball of saliva. One food ball can contain nearly 1,000 bugs.
Swifts also use their saliva as glue to build their nests. The birds catch feathers in the air and stick the feathers together to build a strong nest on the side of a building. Swifts’ short feet are not good for walking or standing on land for long. But their sharp claws allow them to stick to rocks and walls so they can take a brief rest before returning their lives in the sky.
(
B
) 16. The second paragraph mainly talks about ____.A. how fast swifts can fly
B. why swifts can fly and turn so fast
C. why swifts make sharp turns
D. how swifts turn around in the sky
(
D
) 17. What does the underlined word “It” refer to in Paragraph 3?A. The glue.
B. The swifts.
C. The bugs.
D. The saliva.
(
A
) 18. Which of the following is TRUE about swifts?A. Swifts can’t walk for a long time because of their short feet.
B. Swifts can fly for a long time because of their small bodies.
C. Swifts don’t usually live on land because of their wings.
D. Swifts can catch nearly 1,000 bugs in one go with the saliva.
(
C
) 19. Which of the following is the best title for the passage?A. The Fastest Speed
B. A Small Pet
C. Life in the Sky
D. The Special Saliva
(
D
) 20. 新考法·篇章结构 Which of the following best shows the structure of the passage?
答案:
16. B【点拨】细节理解题。根据“Swifts can fly faster than 100 miles per hour. That's because their wings are like boomerangs.”以及“They can also move one wing faster than the other, which allows them to make sharp turns without slowing down.”可知第二段主要讲述了雨燕能够快速飞行和急转弯的原因,故选 B。
17. D【点拨】代词指代题。根据“The saliva helps swifts catch bugs to feed their young. It is sticky, like glue.”可知,“It”指的是前文提到的“saliva”(唾液),因为唾液具有粘性,像胶水一样。故选 D。
18. A【点拨】细节理解题。根据“Swifts' short feet are not good for walking or standing on land for long.”可知,雨燕因为脚短而不能长时间行走,这是它们不适应地面生活的特点之一。故选 A。
19. C【点拨】最佳标题题。文章主要介绍了雨燕在空中的生活,包括飞行、捕食和筑巢,因此最佳标题是“空中的生命”,故选 C。
20. D【点拨】篇章结构题。文章第一段介绍雨燕主要生活在空中,第二段介绍雨燕的飞行和转弯能力,第三、四段皆在介绍雨燕口中唾液的作用,符合 D 选项的结构,故选 D。
17. D【点拨】代词指代题。根据“The saliva helps swifts catch bugs to feed their young. It is sticky, like glue.”可知,“It”指的是前文提到的“saliva”(唾液),因为唾液具有粘性,像胶水一样。故选 D。
18. A【点拨】细节理解题。根据“Swifts' short feet are not good for walking or standing on land for long.”可知,雨燕因为脚短而不能长时间行走,这是它们不适应地面生活的特点之一。故选 A。
19. C【点拨】最佳标题题。文章主要介绍了雨燕在空中的生活,包括飞行、捕食和筑巢,因此最佳标题是“空中的生命”,故选 C。
20. D【点拨】篇章结构题。文章第一段介绍雨燕主要生活在空中,第二段介绍雨燕的飞行和转弯能力,第三、四段皆在介绍雨燕口中唾液的作用,符合 D 选项的结构,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看