2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版》

一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Sarah made her final
appearance
on a chat show on TV on 6 July, 2025.
2. It is exciting to attend the
opening
of the new library in our school.
3. The film Coco helps
viewers
understand the importance of family and dreams.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
total scene leading
1. The number of the students in our school is 2,800
total
.
2. The beautiful
scene
took my breath away.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. The city
is famous for
its beautiful scenery and rich culture.
2. Linda
focused on
her book so much that she hardly noticed her friend's coming.
(四)仿写句子
1. After the show, many viewers searched online to learn about these skills. (动词不定式短语作目的状语)
仿写:我们必须做一些事情来拯救处于危险中的野生动物。
We must do something to save the wild animals in danger.

2. Li Ziqi proved that old traditions can live in modern times. (that 引导宾语从句)
仿写:大多数人认为对于学生来说,在学校学习一些生活技能是必要的。
Most people think that it's necessary for students to learn some life skills at school.

二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
A
)1. What's the function of Paragraph 1?
A. To introduce the main event and its significance.
B. To describe Li Ziqi's early life experiences.
C. To explain the history of CCTV Spring Festival Gala.
D. To list all the skills Li Ziqi has mastered.
(
A
)2. Guess the meaning of the underlined words at the end of the passage.
A. Something valuable that should be passed down.
B. Valuable objects are kept in museums.
C. Historical events that happened long ago.
D. Natural resources that exist in nature.
(
C
)3. Why did Li Ziqi design her dress with various traditional skills?
A. To show off her personal wealth.
B. To make the audience feel surprised.
C. To tell stories about the past through clothing.
D. To compete with other fashion designers.
(
D
)4. What's the main idea of the passage?
A. How Li Ziqi became famous through the Internet.
B. The importance of protecting ancient buildings.
C. The combination of modern technology and the stage.
D. Li Ziqi's efforts to promote the intangible cultural heritage.
三、根据短文内容,结合自己的理解,回答下面问题
Do you think it's important for young people to learn the intangible cultural heritage? Why or why not?
Yes, it's important. Young people learning the intangible cultural heritage can help keep traditions alive and connect with their cultural roots. For example, by trying traditional crafts like paper - cutting, they can better understand our history and creativity.
答案: 一、(一)1. appearance 2. opening 3. viewers
(二)1. total 2. scene
(三)1. is famous for 2. focused on
(四)1. We must do something to save the wild animals in danger.
2. Most people think that it's necessary for students to learn some life skills at school.
二、【主旨大意】本文讲述了李子柒作为“四川非遗大使”首次登上2025年央视春晚,通过融合现代科技与传统技艺的表演,向年轻一代展示了中华传统文化的魅力,证明了文化遗产在现代社会中的生命力。
1. A【点拨】推理判断题。首段点明核心事件(李子柒首次春晚表演)及其意义,属于总起段。故选A。
2. A【点拨】词义猜测题。“a treasure for the future”呼应前文“live in modern times”,强调文化遗产需代代传承的宝贵性。故选A。
3. C【点拨】细节理解题。根据“Every part of this dress tells a story from the past”可知选C。
4. D【点拨】主旨大意题。全文围绕李子柒通过表演推广非遗展开,故选D。
三、Yes, it's important. Young people learning the intangible cultural heritage can help keep traditions alive and connect with their cultural roots. For example, by trying traditional crafts like paper - cutting, they can better understand our history and creativity.(开放题,答案合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭