第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
In autumn, it gets cold. Some birds like wild geese (大雁) fly 1 for the winter, flying in a “V” formation (队形).
2 do they fly in a “V” formation? Scientists find out that in this way, they can save energy. So they can fly more 3. And the trip will be safer and easier because they are travelling with the help of one another.
When a wild goose falls 4 formation, it won’t try to go alone but will quickly get back into formation. When the head wild goose gets tired, it 5 and another wild goose flies to the point. They just take turns to 6. When a wild goose gets sick or is wounded (受伤的), two other wild geese fall down with it. They follow it down to 7 the wild goose and give it help. They stay with the fallen wild goose 8 it is able to fly or till it dies.
If we learn from wild geese, we can stay in formation with people in the same direction (方向) 9 we are. If we humans have the 10 of a wild goose, we can stand by each other like that, and life will be more enjoyable.
(
B. north
C. south
D. west
(
B. Where
C. When
D. Why
(
B. quietly
C. happily
D. easily
(
B. out of
C. along
D. through
(
B. flies faster
C. sits down
D. stands back
(
B. lead
C. fly
D. shout
(
B. kill
C. invite
D. count
(
B. after
C. while
D. till
(
B. with
C. about
D. as
(
B. answer
C. sense
D. trouble
In autumn, it gets cold. Some birds like wild geese (大雁) fly 1 for the winter, flying in a “V” formation (队形).
2 do they fly in a “V” formation? Scientists find out that in this way, they can save energy. So they can fly more 3. And the trip will be safer and easier because they are travelling with the help of one another.
When a wild goose falls 4 formation, it won’t try to go alone but will quickly get back into formation. When the head wild goose gets tired, it 5 and another wild goose flies to the point. They just take turns to 6. When a wild goose gets sick or is wounded (受伤的), two other wild geese fall down with it. They follow it down to 7 the wild goose and give it help. They stay with the fallen wild goose 8 it is able to fly or till it dies.
If we learn from wild geese, we can stay in formation with people in the same direction (方向) 9 we are. If we humans have the 10 of a wild goose, we can stand by each other like that, and life will be more enjoyable.
(
C
) 1. A. eastB. north
C. south
D. west
(
D
) 2. A. HowB. Where
C. When
D. Why
(
D
) 3. A. slowlyB. quietly
C. happily
D. easily
(
B
) 4. A. intoB. out of
C. along
D. through
(
A
) 5. A. slows downB. flies faster
C. sits down
D. stands back
(
B
) 6. A. followB. lead
C. fly
D. shout
(
A
) 7. A. protectB. kill
C. invite
D. count
(
D
) 8. A. whenB. after
C. while
D. till
(
D
) 9. A. forB. with
C. about
D. as
(
C
) 10. A. meaningB. answer
C. sense
D. trouble
答案:
1. C【点拨】根据“for the winter”及常识可知,大雁会飞向南方过冬。
2. D【点拨】根据“Scientists find out that in this way, they can save energy.”可知,此处是问原因,用 why 提问。
3. D【点拨】根据“they can save energy”可知,它们能够节省力量,这样就更容易飞行。
4. B【点拨】根据“it won't try to go alone but will quickly get back into formation”可知,是指大雁脱离队形时,会迅速回到队形中。
5. A【点拨】根据“When the head wild goose gets tired”可知,领头的大雁累了,应该是会放慢速度。故选 A。
6. B【点拨】根据“another wild goose flies to the point”可知,它们会轮流带领其他大雁飞行。
7. A【点拨】根据“give it help”可知,是指保护受伤的大雁并给予帮助。
8. D【点拨】根据“it is able to fly or till it dies”可知,是指直到它能够飞起来或直到它死去。
9. D
10. C【点拨】根据“If we humans have the... of a wild goose”可知,是指我们人类如果有大雁这样的意识。
2. D【点拨】根据“Scientists find out that in this way, they can save energy.”可知,此处是问原因,用 why 提问。
3. D【点拨】根据“they can save energy”可知,它们能够节省力量,这样就更容易飞行。
4. B【点拨】根据“it won't try to go alone but will quickly get back into formation”可知,是指大雁脱离队形时,会迅速回到队形中。
5. A【点拨】根据“When the head wild goose gets tired”可知,领头的大雁累了,应该是会放慢速度。故选 A。
6. B【点拨】根据“another wild goose flies to the point”可知,它们会轮流带领其他大雁飞行。
7. A【点拨】根据“give it help”可知,是指保护受伤的大雁并给予帮助。
8. D【点拨】根据“it is able to fly or till it dies”可知,是指直到它能够飞起来或直到它死去。
9. D
10. C【点拨】根据“If we humans have the... of a wild goose”可知,是指我们人类如果有大雁这样的意识。
A
There is almost no water in the desert (沙漠), but many animals can live in it. How do these animals get water and stay alive?
Everything is hot and dry in the daytime, but the night is cold. Plants often have dew (露水) on them in the early morning. This is because cold air can’t hold as much water as hot air. Small insects can drink the dew, and bigger animals eat the plants with the dew on them.
Some small animals get water from the bodies of insects. Bigger animals get water from the bodies of small animals. This North American bird is called a roadrunner (走鹃). It runs fast and catches small snakes, lizards and scorpions.
Some animals can wait many years for water. When the rain falls, baby shrimps (虾) come out of their eggs. They grow quickly and lay new eggs. Then the water dries up, and the shrimps die. But the new eggs do not die. They wait in the ground for the next rain. They can wait for 50 years.
Most big animals can’t live in the desert because they need a few litres (升) of water every day. They can’t keep water in their bodies for a long time. But camels are different. They can drink 90 litres of water in ten minutes, and then drink nothing for a week.
(
A. no animals
B. not much water
C. no plants
D. a lot of plants
(
A. when there is dew
B. when the sun goes down
C. when bigger animals eat
D. when the night comes
(
A. snakes
B. lizards
C. insects
D. scorpions
(
① Small insects drink the dew on plants in the early morning.
② Bigger animals get water by eating plants with dew.
③ Small animals get water from the bodies of bigger animals.
④ Camels drink a large amount of water at one time and then don’t drink for a week.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
A. Without water, the shrimps and their eggs can’t live.
B. Most of the big animals, like camels, need water every day.
C. Bigger animals get water from the bodies of insects and small animals.
D. Hot air can hold more water than cold air.
There is almost no water in the desert (沙漠), but many animals can live in it. How do these animals get water and stay alive?
Everything is hot and dry in the daytime, but the night is cold. Plants often have dew (露水) on them in the early morning. This is because cold air can’t hold as much water as hot air. Small insects can drink the dew, and bigger animals eat the plants with the dew on them.
Some small animals get water from the bodies of insects. Bigger animals get water from the bodies of small animals. This North American bird is called a roadrunner (走鹃). It runs fast and catches small snakes, lizards and scorpions.
Some animals can wait many years for water. When the rain falls, baby shrimps (虾) come out of their eggs. They grow quickly and lay new eggs. Then the water dries up, and the shrimps die. But the new eggs do not die. They wait in the ground for the next rain. They can wait for 50 years.
Most big animals can’t live in the desert because they need a few litres (升) of water every day. They can’t keep water in their bodies for a long time. But camels are different. They can drink 90 litres of water in ten minutes, and then drink nothing for a week.
(
B
) 11. From the passage, we know that the desert is a place with ____.A. no animals
B. not much water
C. no plants
D. a lot of plants
(
A
) 12. Insects can drink ____.A. when there is dew
B. when the sun goes down
C. when bigger animals eat
D. when the night comes
(
C
) 13. The North American bird roadrunner doesn’t eat ____.A. snakes
B. lizards
C. insects
D. scorpions
(
B
) 14. 新考法·信息组合 Which of the following are the ways that desert animals get water?① Small insects drink the dew on plants in the early morning.
② Bigger animals get water by eating plants with dew.
③ Small animals get water from the bodies of bigger animals.
④ Camels drink a large amount of water at one time and then don’t drink for a week.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
D
) 15. Which is TRUE according to the passage?A. Without water, the shrimps and their eggs can’t live.
B. Most of the big animals, like camels, need water every day.
C. Bigger animals get water from the bodies of insects and small animals.
D. Hot air can hold more water than cold air.
答案:
11. B【点拨】细节理解题。根据“There is almost no water in the desert (沙漠)”可知,沙漠是一个没有很多水的地方。故选 B。
12. A【点拨】细节理解题。根据“Small insects can drink the dew”可知,有露水的时候昆虫可以喝露水。故选 A。
13. C【点拨】细节理解题。根据“This North American bird is called a roadrunner (走鹃). It runs fast and catches small snakes, lizards and scorpions.”可知,走鹃能捕捉小蛇、蜥蜴和蝎子,不吃昆虫。故选 C。
14. B【点拨】信息组合题。文中提到小动物从昆虫身上获取水分,而不是从大动物身上获取水分,所以③错误,①②④均是文中提到的沙漠动物获取水分的方式,所以选 B。
15. D【点拨】细节理解题。根据“This is because cold air can't hold as much water as hot air.”可知,热空气比冷空气能容纳更多的水。故选 D。
12. A【点拨】细节理解题。根据“Small insects can drink the dew”可知,有露水的时候昆虫可以喝露水。故选 A。
13. C【点拨】细节理解题。根据“This North American bird is called a roadrunner (走鹃). It runs fast and catches small snakes, lizards and scorpions.”可知,走鹃能捕捉小蛇、蜥蜴和蝎子,不吃昆虫。故选 C。
14. B【点拨】信息组合题。文中提到小动物从昆虫身上获取水分,而不是从大动物身上获取水分,所以③错误,①②④均是文中提到的沙漠动物获取水分的方式,所以选 B。
15. D【点拨】细节理解题。根据“This is because cold air can't hold as much water as hot air.”可知,热空气比冷空气能容纳更多的水。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看