2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版》

一、阅读理解
主题:人与社会——学习与探索 学科素养:思维品质 词数:约180 建议用时:4分钟
Robots are changing the way of our life. They are playing a more and more important role in our daily life. Here are some household robots. Let’s see how they make our life easy and enjoyable.
(
B
) 1. ____ can help you play with pets.
A. DeeBot B. Connectr C. Clocky D. A, B and C
(
D
) 2. We can make Clocky stop beeping by ____.
A. turning it down B. setting it to snooze
C. keeping on sleeping D. getting up and turning it off
(
C
) 3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. DeeBot is a good household helper and it can start working by itself.
B. Connectr can look after your family and pets when you are at home.
C. If you are always late for class or work, you should buy a Clocky.
D. Household robots will go into every home in the future.
(
A
) 4. What does this passage mainly talk about?
A. Three kinds of helpful robots. B. Robots that can help us do homework.
C. The importance of robots in our school. D. How robots make our life busy.
答案: 【主旨大意】本文主要介绍了一些家用机器人。
1. B【点拨】细节理解题。根据“Connectr...You can control it to see the house and even play games with your family or pets.”可知,Connectr 可以帮助你和宠物玩。故选 B。
2. D【点拨】细节理解题。根据“It won't stop beeping until you get up and turn it off.”可知,它不会停止嘟嘟声,直到你起床并把它关掉。故选 D。
3. C【点拨】推理判断题。根据“If your alarm clock can't make you get up in the morning, you may need a Clocky.”可知,如果你的闹钟不能让你早上起床,你可能需要一个 Clocky,所以如果你上课或上班总是迟到,你应该买一个 Clocky。故选 C。
4. A【点拨】主旨大意题。根据表格内容可知,本文主要介绍了三种不同的有帮助的机器人 DeeBot、Connectr 和 Clocky。故选 A。
二、[2025哈尔滨第四十七中学期中]阅读还原(有一项多余)
Cool ideas for future travel
In 2070, most of you will be about 60 years old. The good news is that travel might become smarter by that time. A European airline has made some predictions (预测) and released The Future Travel Report. 5. ____
B

续表
Heartbeat passports (护照)
Paper passports will be a thing of the past. You will use “heartbeat passports” instead. 6. ____
C
So the information will be used to tell who you are.
More comfortable flights
The seats on the plane will no longer be “one size fits all”. You will actually be able to book a seat according to your body size. The seat temperature might even be able to suit you. 7. ____
D
A piece of future equipment (设备) could show movies straight in front of your eyes.
Printed clothes
If you hate packing clothes, you may not need to do it in the future. 8. ____
A
And upon arrival, you’ll find a wardrobe (衣柜) filled with 3D-printed clothes in your size. When you leave, the clothes can be recycled and reprinted for the next person.
Bring history back to life
If you like to visit historic sites, AR will bring you a new experience. Wearing a headset, you can experience what happened at a historic site. 9. ____
E
答案: 5 - 9 BCDAE

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭