第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. In China, red is the most popular color,
2. This river is very
3. Hopefully, we can find a
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) daily mad difficult
1. Every time you get
2. Yesterday is history, tomorrow is
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. I can't sleep at night
2. The bank
(四)仿写句子
1. Our aim is to put pressure on the government so that we can quickly find a solution for a way out of the crisis. (so that 引导目的状语从句)
仿写:我们应该学好英语,这样我们就可以向世界讲述中国故事。
2. The goal is to starve Parisians. (动词不定式短语作表语)
仿写:制作水果沙拉的第三步是添加一些蜂蜜。
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
A. Because they wanted to beat the government.
B. Because there were too many cars on the roads.
C. Because they wanted to live around Paris.
D. Because they hoped the government could find a solution to get out of the crisis.
(
A. To explain why farmers were so angry.
B. To stress the importance of farmers.
C. To show farmers were facing huge pressure.
D. To suggest the crisis was becoming worse and worse.
(
A. French farmers were facing the biggest challenge in the world.
B. The French government didn't care about its farmers.
C. It was very important for the government to deal with the agriculture problems well.
D. There would be a fight between the farmers and their government.
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. In China, red is the most popular color,
especially
(especial) during some festivals.2. This river is very
smelly
(smell) because there is a lot of garbage in it.3. Hopefully, we can find a
solution
(solve) to the problem before it gets worse.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) daily mad difficult
1. Every time you get
mad
, you take it out on me. 2. Yesterday is history, tomorrow is
difficult
to guess and today is a gift. (三)根据所给汉语,完成下列句子
1. I can't sleep at night
because of
the noise from that nearby building site. (因为)2. The bank
puts pressure on
the company to reduce its borrowings. (对……施加压力)(四)仿写句子
1. Our aim is to put pressure on the government so that we can quickly find a solution for a way out of the crisis. (so that 引导目的状语从句)
仿写:我们应该学好英语,这样我们就可以向世界讲述中国故事。
We should learn English well so that we can tell stories about China to the world.
2. The goal is to starve Parisians. (动词不定式短语作表语)
仿写:制作水果沙拉的第三步是添加一些蜂蜜。
The third step in making fruit salad is to add some honey.
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
D
) 1. Why did French farmers block the roads around Paris?A. Because they wanted to beat the government.
B. Because there were too many cars on the roads.
C. Because they wanted to live around Paris.
D. Because they hoped the government could find a solution to get out of the crisis.
(
B
) 2. Why did the writer mention the messages on some tractors in Paragraph 3?A. To explain why farmers were so angry.
B. To stress the importance of farmers.
C. To show farmers were facing huge pressure.
D. To suggest the crisis was becoming worse and worse.
(
C
) 3. What can we learn from the passage?A. French farmers were facing the biggest challenge in the world.
B. The French government didn't care about its farmers.
C. It was very important for the government to deal with the agriculture problems well.
D. There would be a fight between the farmers and their government.
答案:
一、(一)1. especially 2. smelly 3. solution
(二)1. mad 2. difficult
(三)1. because of 2. puts pressure on
(四)1. We should learn English well so that we can tell stories about China to the world.
2. The third step in making fruit salad is to add some honey.
二、【主旨大意】本文讲述法国农民因不满政府政策在巴黎进行了抗议。
1. D【点拨】细节理解题。由第三段倒数第二句可知,法国农民这样做的目的是希望政府能够找到摆脱危机的解决方案。
2. B【点拨】推理判断题。由第三段最后一句可知,有些拖拉机上写着:“没有农民就没有粮食”和“我们的末日意味着你们将挨饿”。这都是为了强调农民的重要性。
3. C【点拨】推理判断题。通读全文可知,由于法国政府没有处理好农业问题,导致农民非常愤怒,他们抗议政府。由此推出,对政府来说,处理好农业问题非常重要。
(二)1. mad 2. difficult
(三)1. because of 2. puts pressure on
(四)1. We should learn English well so that we can tell stories about China to the world.
2. The third step in making fruit salad is to add some honey.
二、【主旨大意】本文讲述法国农民因不满政府政策在巴黎进行了抗议。
1. D【点拨】细节理解题。由第三段倒数第二句可知,法国农民这样做的目的是希望政府能够找到摆脱危机的解决方案。
2. B【点拨】推理判断题。由第三段最后一句可知,有些拖拉机上写着:“没有农民就没有粮食”和“我们的末日意味着你们将挨饿”。这都是为了强调农民的重要性。
3. C【点拨】推理判断题。通读全文可知,由于法国政府没有处理好农业问题,导致农民非常愤怒,他们抗议政府。由此推出,对政府来说,处理好农业问题非常重要。
查看更多完整答案,请扫码查看