2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语上册人教版》

一、阅读理解
主题:人与自我——饮食;烹饪 学科素养:学习能力 词数:约190 建议用时:5分钟
Now more and more people pay attention to the healthy diet, and you may try some delicious cold dishes at home! Today, we've prepared one quick and easy cold dish to share with you. Let's take a look!
Things we need:
▲ about 600g of spinach (菠菜)
▲ 4 spoons of light soy sauce (生抽)
▲ 2 spoons of vinegar (醋)
▲ 1 spoon of white sugar
▲ 2 spoons of water
▲ 3-4 spoons of chili oil (辣椒油)
Cooking steps:
① Wash the spinach carefully.
② Boil a large pot of water. When the water is boiling (沸腾), add the spinach and boil it for one minute. Then put it in cold water and get it out when it cools off. Dry the spinach with kitchen paper. Remove as much water as possible.
③ Cut the spinach into pieces and put them in a bowl.
④ Put all of the seasonings (调味品) over the spinach. Then mix them and serve this cold dish.
If your family love cold dishes, why not try this dish? I'm sure they'll love it.
(
B
) 1. What seasoning is not used when people cook the dish?
A. Sugar. B. Salt. C. Chili oil. D. Vinegar.
(
B
) 2. How long should we boil the spinach?
A. For half a minute. B. For one minute.
C. For two minutes. D. For three minutes.
(
A
) 3. What does the underlined word “Remove” mean in Chinese?
A. 除去 B. 调节 C. 冲洗 D. 移动
(
A
) 4. From the passage, we can infer that ____.
A. this cold dish is suitable for people who don't have much time to cook
B. people who don't like spicy food can also enjoy this dish very much
C. spinach is the only vegetable that can be used to make this kind of cold dish
D. it's necessary to add more water if you want to make the dish taste better
(
C
) 5. On which website can you read the passage most probably?
A. https://www. thefreedictionary. com B. https://www. chinadaily. com
C. https://www. bbcgoodfood. com D. https://www. goodreads. com
答案: 1. B【点拨】细节理解题。根据“▲1 spoon of white sugar”,“▲3—4 spoons of chili oil(辣椒油)”及“▲2 spoons of vinegar(醋)”可知,调料中没有提到盐。故选 B。
2. B【点拨】细节理解题。根据文章中“② Boil a large pot of water... boil it for one minute.”可知,菠菜要煮一分钟。故选 B。
3. A【点拨】词义猜测题。根据“Dry the spinach with kitchen paper. Remove as much water as possible.”可知,用厨房纸巾把菠菜擦干,尽可能多地除去水,故推测“Remove”表示除去。故选 A。
4. A【点拨】推理判断题。根据“Today, we've prepared one quick and easy cold dish to share with you.”可知,制作这道菜快速又简单,适合没有太多时间做饭的人。故选 A。
5. C【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一道菜的做法,因此最有可能出现在与食物有关的网站上。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭