第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、补全对话
Mike: Hi, Jim, what are you talking about?
Jim: Oh, we are talking about something in the forest.
Mike: 1. ____
Jim: I don't like animals. I prefer plants.
Mike: Why?
Jim: Because plants are beautiful. And I like bamboo best. 2. ____
Mike: I like animals better. I think animals are very interesting and we can play with them.
Jim: 3. ____
Mike: I like pandas best. They are very lovely.
Jim: Why not go to the Forest Park?
Mike: 4. ____
Jim: OK. See you then!
Mike: 5. ____
Mike: Hi, Jim, what are you talking about?
Jim: Oh, we are talking about something in the forest.
Mike: 1. ____
Which do you prefer, plants or animals
?Jim: I don't like animals. I prefer plants.
Mike: Why?
Jim: Because plants are beautiful. And I like bamboo best. 2. ____
What about you
?Mike: I like animals better. I think animals are very interesting and we can play with them.
Jim: 3. ____
What kind of animals do you like best
?Mike: I like pandas best. They are very lovely.
Jim: Why not go to the Forest Park?
Mike: 4. ____
Sounds great
! Let's go to the Forest Park this Sunday.Jim: OK. See you then!
Mike: 5. ____
See you
.
答案:
1. Which do you prefer, plants or animals
2. What about you
3. What kind of animals do you like best
4. Sounds great
5. See you
2. What about you
3. What kind of animals do you like best
4. Sounds great
5. See you
二、[2025 盐城盐都区期末] 完形填空
主题:人与自然——环境保护 学科素养:语言能力 词数:约 200 建议用时:5 分钟
Birdwatching has fans all over the world. In these years, it becomes 6 in China.
The Olympic Forest Park in Beijing is one of the best places for birdwatching. Many bird lovers visit the park to take photos or just to 7 the birds.
Guan Xiangyu is one of them. He works 8 an organizer for bird lovers. He spends half a year in Beijing and the other half travelling with his teams, 9 different kinds of birds, in different seasons. Guan started birdwatching 10 years ago. He grew up in Beijing 10 he didn't know there were so many kinds of birds in the city. Guan began to show 11 in birds after his college teacher advised him to join in a bird protection activity. "To me, the biggest joy is to share the excitement of 12 seeing a bird that I am looking for," Guan said.
Beijing is a good place for birds. And experts (专家) 13 more than 500 species there. The main reason is that Beijing is on an important flyway. Millions of birds migrate* north and south every year. When doing this, they pass 14 Beijing.
Guan hopes more people will enjoy birdwatching and help protect birds' 15 space. Birds are part of Guan's life. "I will always see them as my friends," Guan said.
*"migrate" means to move from one part of the world to another according to the season.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(

主题:人与自然——环境保护 学科素养:语言能力 词数:约 200 建议用时:5 分钟
Birdwatching has fans all over the world. In these years, it becomes 6 in China.
The Olympic Forest Park in Beijing is one of the best places for birdwatching. Many bird lovers visit the park to take photos or just to 7 the birds.
Guan Xiangyu is one of them. He works 8 an organizer for bird lovers. He spends half a year in Beijing and the other half travelling with his teams, 9 different kinds of birds, in different seasons. Guan started birdwatching 10 years ago. He grew up in Beijing 10 he didn't know there were so many kinds of birds in the city. Guan began to show 11 in birds after his college teacher advised him to join in a bird protection activity. "To me, the biggest joy is to share the excitement of 12 seeing a bird that I am looking for," Guan said.
Beijing is a good place for birds. And experts (专家) 13 more than 500 species there. The main reason is that Beijing is on an important flyway. Millions of birds migrate* north and south every year. When doing this, they pass 14 Beijing.
Guan hopes more people will enjoy birdwatching and help protect birds' 15 space. Birds are part of Guan's life. "I will always see them as my friends," Guan said.
*"migrate" means to move from one part of the world to another according to the season.
(
D
) 6. A. exciting B. cheerful C. excellent D. popular(
C
) 7. A. eat B. catch C. watch D. please(
B
) 8. A. for B. as C. with D. of(
B
) 9. A. waiting for B. looking for C. asking for D. preparing for(
D
) 10. A. so B. and C. or D. but(
A
) 11. A. interest B. way C. answer D. sense(
B
) 12. A. slowly B. finally C. sadly D. usually(
D
) 13. A. complete B. choose C. offer D. record(
C
) 14. A. into B. on C. through D. down(
D
) 15. A. lively B. alive C. live D. living
答案:
【主旨大意】本文主要讲述了观鸟的流行,并且讲述了北京是鸟类迁徙的好地方,呼吁人们保护鸟类的生存空间。
6. D【点拨】根据下文的介绍和选项可知,此处应是指观鸟在中国变得流行起来。故选 D。
7. C【点拨】根据“Many bird lovers visit the park”和选项可知,此处应是指观看鸟类。故选 C。
8. B【点拨】句意:他作为一名组织者为鸟类爱好者工作。work as“担任……”。故选 B。
9. B【点拨】根据“different kinds of birds”和选项可知,此处应是指寻找鸟。故选 B。
10. D【点拨】根据“He grew up in Beijing”和“he didn't know there were so many kinds of birds in the city”可知,此处应表示转折。故选 D。
11. A【点拨】根据“To me, the biggest joy is to share the excitement of... seeing a bird that I am looking for”和选项可知,此处应是指对鸟类表现出了兴趣。故选 A。
12. B【点拨】根据“seeing a bird that I am looking for”和选项可知,此处应是指最终看到一只正在寻找的鸟。故选 B。
13. D【点拨】根据空后的“more than 500 species”和选项可知,此处应是指记录了 500 多种物种。故选 D。
14. C【点拨】根据“Beijing is on an important flyway”和选项可知,此处应是指经过北京。故选 C。
15. D【点拨】living space“生存空间”。故选 D。
6. D【点拨】根据下文的介绍和选项可知,此处应是指观鸟在中国变得流行起来。故选 D。
7. C【点拨】根据“Many bird lovers visit the park”和选项可知,此处应是指观看鸟类。故选 C。
8. B【点拨】句意:他作为一名组织者为鸟类爱好者工作。work as“担任……”。故选 B。
9. B【点拨】根据“different kinds of birds”和选项可知,此处应是指寻找鸟。故选 B。
10. D【点拨】根据“He grew up in Beijing”和“he didn't know there were so many kinds of birds in the city”可知,此处应表示转折。故选 D。
11. A【点拨】根据“To me, the biggest joy is to share the excitement of... seeing a bird that I am looking for”和选项可知,此处应是指对鸟类表现出了兴趣。故选 A。
12. B【点拨】根据“seeing a bird that I am looking for”和选项可知,此处应是指最终看到一只正在寻找的鸟。故选 B。
13. D【点拨】根据空后的“more than 500 species”和选项可知,此处应是指记录了 500 多种物种。故选 D。
14. C【点拨】根据“Beijing is on an important flyway”和选项可知,此处应是指经过北京。故选 C。
15. D【点拨】living space“生存空间”。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看