第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
① Goreme is a beautiful town in Turkey. Here are some of the cool things visitors can do in Goreme.
•Stay in a cave (山洞) hotel
② Staying in a cave hotel is a special experience (经历) in Goreme. It makes you learn how people lived in stone caves hundreds of years ago in this area.
•Take a hot air balloon (热气球) trip
③ Many years ago, people in Goreme began to fly the first hot air balloon in the sky of this little town. Now, there are over 100 balloons flying every day early in the morning. It is the best way to enjoy the beauty of Goreme.
•Visit the open-air museum
④ The open-air museum is about fifteen minutes' walk away from the center of Goreme. This place is the first stop on anyone's journey to Goreme.
•See the magical rock shapes
⑤ These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme. They are made by the strong winds and heavy rains. Their shapes look like different kinds of animals.
⑥ If you want to have a cool journey to Turkey, the magical Goreme can be a wonderful place.
(
A. Visiting the open-air museum. B. Seeing the magical rock shapes.
C. Staying in a cave hotel. D. Taking a hot air balloon trip.
(
A. Animals. B. The strong winds. C. The heavy rains. D. Both B and C.
(
A. Goreme is a beautiful town in England.
B. Staying in a cave hotel is the best way to enjoy the beauty of Goreme.
C. Taking a hot air balloon trip can make you learn how people lived in stone caves.
D. These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme.
(
A. A diary. B. A travel guide. C. A film poster. D. A food magazine.
(
A. ①②/③/④⑤⑥ B. ①/②③④⑤/⑥ C. ①②③④⑤/⑥ D. ①/②③④⑤⑥
•Stay in a cave (山洞) hotel
② Staying in a cave hotel is a special experience (经历) in Goreme. It makes you learn how people lived in stone caves hundreds of years ago in this area.
•Take a hot air balloon (热气球) trip
③ Many years ago, people in Goreme began to fly the first hot air balloon in the sky of this little town. Now, there are over 100 balloons flying every day early in the morning. It is the best way to enjoy the beauty of Goreme.
•Visit the open-air museum
④ The open-air museum is about fifteen minutes' walk away from the center of Goreme. This place is the first stop on anyone's journey to Goreme.
•See the magical rock shapes
⑤ These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme. They are made by the strong winds and heavy rains. Their shapes look like different kinds of animals.
⑥ If you want to have a cool journey to Turkey, the magical Goreme can be a wonderful place.
(
C
)16. What is a special experience in Goreme?A. Visiting the open-air museum. B. Seeing the magical rock shapes.
C. Staying in a cave hotel. D. Taking a hot air balloon trip.
(
D
)17. What are those unusual rock shapes made by?A. Animals. B. The strong winds. C. The heavy rains. D. Both B and C.
(
D
)18. Which of the following is TRUE?A. Goreme is a beautiful town in England.
B. Staying in a cave hotel is the best way to enjoy the beauty of Goreme.
C. Taking a hot air balloon trip can make you learn how people lived in stone caves.
D. These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme.
(
B
)19. Where may this passage come from?A. A diary. B. A travel guide. C. A film poster. D. A food magazine.
(
B
)20.新考法·篇章结构 What's the structure of the passage?A. ①②/③/④⑤⑥ B. ①/②③④⑤/⑥ C. ①②③④⑤/⑥ D. ①/②③④⑤⑥
答案:
16. C【点拨】细节理解题。根据“Staying in a cave hotel is a special experience (经历) in Goreme.”可知,在格雷梅,住洞穴旅馆是一次特殊的经历。故选 C。
17. D【点拨】细节理解题。根据“These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme. They are made by the strong winds and heavy rains.”可知,它们是由强风和暴雨造成的。故选 D。
18. D【点拨】细节理解题。根据“These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme.”可知,这些不寻常的岩石形状是格雷梅最美丽的部分。故选 D。
19. B【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文介绍了在土耳其一个美丽的小镇——格雷梅,游客可以做的一些很酷的事情。因此本文可能来自一本旅游指南。故选 B。
20. B【点拨】篇章结构题。通读全文可知,第一段引出了格雷梅这个地方;第二、三、四、五段介绍了游客可以在格雷梅做的事情;最后一段总结全文。因此文章的结构是总分总。故选 B。
17. D【点拨】细节理解题。根据“These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme. They are made by the strong winds and heavy rains.”可知,它们是由强风和暴雨造成的。故选 D。
18. D【点拨】细节理解题。根据“These unusual rock shapes are the most beautiful parts in Goreme.”可知,这些不寻常的岩石形状是格雷梅最美丽的部分。故选 D。
19. B【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文介绍了在土耳其一个美丽的小镇——格雷梅,游客可以做的一些很酷的事情。因此本文可能来自一本旅游指南。故选 B。
20. B【点拨】篇章结构题。通读全文可知,第一段引出了格雷梅这个地方;第二、三、四、五段介绍了游客可以在格雷梅做的事情;最后一段总结全文。因此文章的结构是总分总。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看