第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
远程医疗利与弊
Today we can do everything with apps. However, when it comes to technology and health care, chances and challenges come together.
Telemedicine (远程医疗) can make a patient be able to use technology to see the doctor online and get a diagnosis (诊断) without leaving home. In addition, there are many patient websites. These allow for different kinds of interactions about our health needs without the medical team.
However, every coin has two sides. What might be on the other side of techno-health care?
Firstly, we should think about the health care experience as a whole. A usual visit to a doctor begins with a receptionist (接待员), who can see and know how a patient is doing. This may influence the treatment effect. It’s impossible that a patient website will have such a real experience.
Next, sharing the details of one’s life requires trust, which takes time to build. This is certainly true in health care, where patients can share some of life’s best and worst moments with doctors. This human touch maybe isn’t there over the smartphone.
Lastly, test results can be difficult to understand. If someone isn’t a doctor himself, when he sees a flagged result with no explanation on the website, it puts all kinds of questions and worries into his mind.
So how does medicine adapt to (适应) the new technology age? Very talented companies are working on it. There is medical equipment that can be used at home to send necessary signs and heart sounds through telemedicine. It seems likely that some companies will find a way to explain test results.
But it will not be able to give you the warmth of the human interaction and touch. Patients often need someone to listen to them and care about their journey story, which will never be realized through technology. Technology should be a tool, but depending on it completely will most certainly have unexpected effects. Let’s not allow our humanity to be one of them.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Many
2. Why not make a card by yourself? Your grandma will
3. Lily is a person who always gives us
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) last result need
1. It’s hard to tell what
2. And
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. In the end, twenty-four friends
2. His newspaper articles always had the
(四)仿写句子
1. Lastly, test results can be difficult to understand. (动词不定式作形容词补足语)
仿写:在婴幼儿时期,这些想法很难建立。
2. If someone isn’t a doctor himself, ... (if 引导条件状语从句)
仿写:如果你喜欢农村生活,那么你可以来我家住一段时间。
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
A. It encourages doctors to share their stories online.
B. It offers the patient a way to get diagnosis easily.
C. It improves relations between doctors and patients.
D. It provides a chance to build a medical team.
(
A. Patient websites require trust from doctors.
B. Talented companies can give medical advice.
C. Flagged results may cause worry for patients.
D. Medical equipment collects patients’ stories.
(
A. technology can deal with unexpected effects
B. we can depend on techno-health completely
C. it is difficult to adapt to the new technology age
D. techno-health care should consider humanity
Today we can do everything with apps. However, when it comes to technology and health care, chances and challenges come together.
Telemedicine (远程医疗) can make a patient be able to use technology to see the doctor online and get a diagnosis (诊断) without leaving home. In addition, there are many patient websites. These allow for different kinds of interactions about our health needs without the medical team.
However, every coin has two sides. What might be on the other side of techno-health care?
Firstly, we should think about the health care experience as a whole. A usual visit to a doctor begins with a receptionist (接待员), who can see and know how a patient is doing. This may influence the treatment effect. It’s impossible that a patient website will have such a real experience.
Next, sharing the details of one’s life requires trust, which takes time to build. This is certainly true in health care, where patients can share some of life’s best and worst moments with doctors. This human touch maybe isn’t there over the smartphone.
Lastly, test results can be difficult to understand. If someone isn’t a doctor himself, when he sees a flagged result with no explanation on the website, it puts all kinds of questions and worries into his mind.
So how does medicine adapt to (适应) the new technology age? Very talented companies are working on it. There is medical equipment that can be used at home to send necessary signs and heart sounds through telemedicine. It seems likely that some companies will find a way to explain test results.
But it will not be able to give you the warmth of the human interaction and touch. Patients often need someone to listen to them and care about their journey story, which will never be realized through technology. Technology should be a tool, but depending on it completely will most certainly have unexpected effects. Let’s not allow our humanity to be one of them.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Many
medical
(medicine) workers take an active part in volunteering.2. Why not make a card by yourself? Your grandma will
certainly
(certain) love it.3. Lily is a person who always gives us
warmth
(warm) and she has also won our trust.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) last result need
1. It’s hard to tell what
result
this new meeting will have. 2. And
lastly
, I would like to thank you all for coming here today. (三)根据所给汉语,完成下列句子
1. In the end, twenty-four friends
came together
(走到一起) because of something in common.2. His newspaper articles always had the
human touch
(人情味).(四)仿写句子
1. Lastly, test results can be difficult to understand. (动词不定式作形容词补足语)
仿写:在婴幼儿时期,这些想法很难建立。
In early childhood, these ideas are difficult to build.
2. If someone isn’t a doctor himself, ... (if 引导条件状语从句)
仿写:如果你喜欢农村生活,那么你可以来我家住一段时间。
If you like rural life, then you can come and live in my home for some time.
二、阅读短文,根据短文内容选择正确答案
(
B
)1. According to the passage, how does technology help health care?A. It encourages doctors to share their stories online.
B. It offers the patient a way to get diagnosis easily.
C. It improves relations between doctors and patients.
D. It provides a chance to build a medical team.
(
C
)2. What do you know about techno-health care from the passage?A. Patient websites require trust from doctors.
B. Talented companies can give medical advice.
C. Flagged results may cause worry for patients.
D. Medical equipment collects patients’ stories.
(
D
)3. The writer probably agrees that ______.A. technology can deal with unexpected effects
B. we can depend on techno-health completely
C. it is difficult to adapt to the new technology age
D. techno-health care should consider humanity
答案:
一、(一)1. medical 2. certainly 3. warmth
(二)1. result 2. lastly
(三)1. came together 2. human touch
(四)1. In early childhood, these ideas are difficult to build.
2. If you like rural life, then you can come and live in my home for some time.
二、【主旨大意】本文主要介绍了远程医疗的优缺点以及远程医疗无法取代线下问诊的原因。
1. B【点拨】细节理解题。根据第二段首句可知,科技给病人提供了一种便捷的诊疗方式。故选 B。
2. C【点拨】细节理解题。根据第六段中“If someone isn’t a doctor...questions and worries into his mind.”可知,如果自己不是一个医生,看到没有解释的标记结果会引发疑问和担忧。故选 C。
3. D【点拨】推理判断题。根据最后一段可知,科技感受不到人与人之间的温暖,所以它只能作为一种工具,完全依赖技术就会有一些意想不到的影响,所以作者认为远程医疗应该从人性的角度考虑病人的需求。故选 D。
(二)1. result 2. lastly
(三)1. came together 2. human touch
(四)1. In early childhood, these ideas are difficult to build.
2. If you like rural life, then you can come and live in my home for some time.
二、【主旨大意】本文主要介绍了远程医疗的优缺点以及远程医疗无法取代线下问诊的原因。
1. B【点拨】细节理解题。根据第二段首句可知,科技给病人提供了一种便捷的诊疗方式。故选 B。
2. C【点拨】细节理解题。根据第六段中“If someone isn’t a doctor...questions and worries into his mind.”可知,如果自己不是一个医生,看到没有解释的标记结果会引发疑问和担忧。故选 C。
3. D【点拨】推理判断题。根据最后一段可知,科技感受不到人与人之间的温暖,所以它只能作为一种工具,完全依赖技术就会有一些意想不到的影响,所以作者认为远程医疗应该从人性的角度考虑病人的需求。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看