2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:文化意识 难度:中 用时:7分钟
Wang Maowei, an artist, is good at making stick puppets(木偶).
When he was a little boy, he 1 how his parents performed with those beautiful puppets and how interesting those performances were. He fell in love with the puppet 2.
When he was 17, he went to Xi'an to learn puppet - making from a master. After 3 seven years there, he returned to his hometown to join the same troupe(剧团) where his 4 worked.
Wang was 5 with himself. After years of learning from his master, he began to think out new 6. “It is important to keep up with the times and be 7,” he said to himself.
Wang's puppets are 8. He used a special kind of paper to make his puppets. Puppet players put gears(机关) inside the puppets' heads to make them 9 smoothly — the nose, eyes and mouth of a puppet can all move.
With the help of modern technology, his puppets can even 10 face - changing. To attract more young people, he made some changes to the puppet plays. The troupe now uses background music instead of local operas. This makes it easier for the young to understand the puppet plays.
1. A. imagined
B. discussed
C. reported
D. watched
2. A. quickly
B. differently
C. carefully
D. bravely
3. A. wasting
B. counting
C. spending
D. saving
4. A. friends
B. parents
C. neighbors
D. students
5. A. satisfied
B. strict
C. bored
D. angry
6. A. forms
B. cards
C. dreams
D. places
7. A. direct
B. healthy
C. creative
D. friendly
8. A. heavy
B. ugly
C. unusual
D. safe
9. A. work
B. lie
C. stand
D. fly
10. A. discover
B. perform
C. influence
D. understand
Wang Maowei, an artist, is good at making stick puppets(木偶).
When he was a little boy, he 1 how his parents performed with those beautiful puppets and how interesting those performances were. He fell in love with the puppet 2.
When he was 17, he went to Xi'an to learn puppet - making from a master. After 3 seven years there, he returned to his hometown to join the same troupe(剧团) where his 4 worked.
Wang was 5 with himself. After years of learning from his master, he began to think out new 6. “It is important to keep up with the times and be 7,” he said to himself.
Wang's puppets are 8. He used a special kind of paper to make his puppets. Puppet players put gears(机关) inside the puppets' heads to make them 9 smoothly — the nose, eyes and mouth of a puppet can all move.
With the help of modern technology, his puppets can even 10 face - changing. To attract more young people, he made some changes to the puppet plays. The troupe now uses background music instead of local operas. This makes it easier for the young to understand the puppet plays.
1. A. imagined
B. discussed
C. reported
D. watched
2. A. quickly
B. differently
C. carefully
D. bravely
3. A. wasting
B. counting
C. spending
D. saving
4. A. friends
B. parents
C. neighbors
D. students
5. A. satisfied
B. strict
C. bored
D. angry
6. A. forms
B. cards
C. dreams
D. places
7. A. direct
B. healthy
C. creative
D. friendly
8. A. heavy
B. ugly
C. unusual
D. safe
9. A. work
B. lie
C. stand
D. fly
10. A. discover
B. perform
C. influence
D. understand
答案:
1 D 根据设空后的"how his parents performed with those beautiful puppets"和"how interesting those performances were"可推知,王茂伟小时候看着父母如何表演木偶戏,他觉得那些表演非常有趣。故所缺的词是watched。
2 A 根据设空前的"how interesting those performances were"可推知,王茂伟很快喜欢上了木偶。故quickly"很快地"符合文意。
3 C 结合语境可知,王茂伟花了7年时间在西安学习木偶制作。故spending"花(时间)"符合文意。
4 B 根据上文中的"how his parents performed"可知,王茂伟回到家乡,加入了父母工作的剧团。故所缺的词是parents。
5 B 根据下文中的"After years of learning"和"began to think out new 6 "可知,王茂伟对自己很严格。故strict"严格的"符合文意。
6 A 根据设空后王茂伟说的话可知,此处表示"他开始思考新形式",故所缺的词是forms"形式"。
7 C 根据上文提到的"began to think out new 6 "和设空前的"keep up with the times"可知,creative"有创造力的"符合文意。
8 C 根据设空后的"He used a special kind of paper to make his puppets"可知,王茂伟(制作)的木偶是特别的。故unusual"特别的,不寻常的"符合文意。
9 A 根据设空后的"the nose... can all move"可知,此处表示"使木偶顺畅地运转"。故所缺的词是work。
10 B 此处表示"在现代技术的帮助下,他的木偶甚至可以表演变脸",故perform"表演"符合文意。
2 A 根据设空前的"how interesting those performances were"可推知,王茂伟很快喜欢上了木偶。故quickly"很快地"符合文意。
3 C 结合语境可知,王茂伟花了7年时间在西安学习木偶制作。故spending"花(时间)"符合文意。
4 B 根据上文中的"how his parents performed"可知,王茂伟回到家乡,加入了父母工作的剧团。故所缺的词是parents。
5 B 根据下文中的"After years of learning"和"began to think out new 6 "可知,王茂伟对自己很严格。故strict"严格的"符合文意。
6 A 根据设空后王茂伟说的话可知,此处表示"他开始思考新形式",故所缺的词是forms"形式"。
7 C 根据上文提到的"began to think out new 6 "和设空前的"keep up with the times"可知,creative"有创造力的"符合文意。
8 C 根据设空后的"He used a special kind of paper to make his puppets"可知,王茂伟(制作)的木偶是特别的。故unusual"特别的,不寻常的"符合文意。
9 A 根据设空后的"the nose... can all move"可知,此处表示"使木偶顺畅地运转"。故所缺的词是work。
10 B 此处表示"在现代技术的帮助下,他的木偶甚至可以表演变脸",故perform"表演"符合文意。
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
[2025 兰州期末改编] Can you see circles, squares and triangles(三角形) in your daily life? Much like colours, different shapes stand for different things.
Circles stand for things that are soft and natural. The round shape is connected with things in nature, like the sun, flowers, raindrops and so on. All these things make us feel happy and warm. This is why so many cartoon characters' bodies — heroes, kids, good people — are round in shape.
Squares show things that aren't natural and things that are boring or old - fashioned. In *Up* (《飞屋环游记》), Carl, an elderly man, has a square face and wears square glasses, while Russell, a boy with a round face, always wears round medals because he's lovely and full of energy. These shapes show what the characters are like.
The angriest shape is the triangle. Every kid who draws a monster with sharp teeth draws a row of triangles, don't they? That's because the shape stands for fear, distrust and doubt in some way. Bad guys in cartoons are always drawn with plenty of points and triangles. Triangles don't fall down easily. So do bad people.
In other kinds of films, different shapes are also used for the same purpose. Next time you see a film, try to find the hidden shapes.
1 [新考法·图文转换题] Calabash(葫芦) brothers always help others, what can you choose to draw them according to the text?

2. What's Carl like?
A. Smart and lovely.
B. Old and boring.
C. Strong and brave.
D. Heavy and slow.
3. Which of the following can be drawn with a triangle?
a. Nezha
b. monsters' teeth
c. the moon
d. a cheat
A. ab
B. ac
C. bd
D. cd
4 [新考法·篇章结构题] Which of the following shows the structure of the text?

5. What is the text mainly about?
A. Shapes in our daily life.
B. Different characters in films.
C. Meanings of different shapes.
D. Ways of drawing cartoon characters.
[2025 兰州期末改编] Can you see circles, squares and triangles(三角形) in your daily life? Much like colours, different shapes stand for different things.
Circles stand for things that are soft and natural. The round shape is connected with things in nature, like the sun, flowers, raindrops and so on. All these things make us feel happy and warm. This is why so many cartoon characters' bodies — heroes, kids, good people — are round in shape.
Squares show things that aren't natural and things that are boring or old - fashioned. In *Up* (《飞屋环游记》), Carl, an elderly man, has a square face and wears square glasses, while Russell, a boy with a round face, always wears round medals because he's lovely and full of energy. These shapes show what the characters are like.
The angriest shape is the triangle. Every kid who draws a monster with sharp teeth draws a row of triangles, don't they? That's because the shape stands for fear, distrust and doubt in some way. Bad guys in cartoons are always drawn with plenty of points and triangles. Triangles don't fall down easily. So do bad people.
In other kinds of films, different shapes are also used for the same purpose. Next time you see a film, try to find the hidden shapes.
1 [新考法·图文转换题] Calabash(葫芦) brothers always help others, what can you choose to draw them according to the text?
2. What's Carl like?
A. Smart and lovely.
B. Old and boring.
C. Strong and brave.
D. Heavy and slow.
3. Which of the following can be drawn with a triangle?
a. Nezha
b. monsters' teeth
c. the moon
d. a cheat
A. ab
B. ac
C. bd
D. cd
4 [新考法·篇章结构题] Which of the following shows the structure of the text?
5. What is the text mainly about?
A. Shapes in our daily life.
B. Different characters in films.
C. Meanings of different shapes.
D. Ways of drawing cartoon characters.
答案:
1 [新考法·图文转换题] Calabash(葫芦) brothers always help others, what can you choose to draw them according to the text? A 图文转换题。根据第二段中的"This is why so many cartoon characters' bodies — heroes, kids, good people — are round in shape"可知,葫芦兄弟总是帮助他人,可以选择用圆形画他们。
2. What's Carl like? B 细节理解题。根据第三段中的"Squares show things that aren't natural and things that are boring or old-fashioned"及"Carl, an elderly man, has a square face and wears square glasses"可知,B项符合题意。
3. Which of the following can be drawn with a triangle? C 推理判断题。根据第四段中的"Every kid who draws a monster with sharp teeth draws a row of triangles, don't they?"及"Bad guys in cartoons are always drawn with plenty of points and triangles"可知,C项符合题意。
4 [新考法·篇章结构题] Which of the following shows the structure of the text? A 篇章结构题。文章第一段引出话题;第二、三、四段分别介绍了圆形、正方形及三角形所代表的含义;第五段进行总结。故选A。
5. What is the text mainly about? C 主旨大意题。通读全文并根据第一段中的"Much like colours, different shapes stand for different things"可知,本文主要介绍了不同形状代表的含义。
2. What's Carl like? B 细节理解题。根据第三段中的"Squares show things that aren't natural and things that are boring or old-fashioned"及"Carl, an elderly man, has a square face and wears square glasses"可知,B项符合题意。
3. Which of the following can be drawn with a triangle? C 推理判断题。根据第四段中的"Every kid who draws a monster with sharp teeth draws a row of triangles, don't they?"及"Bad guys in cartoons are always drawn with plenty of points and triangles"可知,C项符合题意。
4 [新考法·篇章结构题] Which of the following shows the structure of the text? A 篇章结构题。文章第一段引出话题;第二、三、四段分别介绍了圆形、正方形及三角形所代表的含义;第五段进行总结。故选A。
5. What is the text mainly about? C 主旨大意题。通读全文并根据第一段中的"Much like colours, different shapes stand for different things"可知,本文主要介绍了不同形状代表的含义。
查看更多完整答案,请扫码查看