2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度: 难 用时: 8 分钟
[2023 南充中考改编] It is more than sixty years since the death of Lei Feng, and yet his spirit of selflessness is still alive. In fact, the wish to help others can always be found among common people.
On September 5, 2022, when an earthquake (地震) hit Luding, Sichuan, 28-year-old hydropower station(水电站) worker Gan Yu chose not to leave but stay at his workplace, saving villages downstream from being flooded. People think he is a hero like Lei Feng, but he doesn't feel that he should be compared to the young hero. “Lei Feng is a role model to all Chinese young people. The things he did may seem small, but behind them was the great qualities that we can all achieve,” he said.
Zeng Qiangfei, 24, is also from Sichuan. In 2013, when an earthquake happened in his hometown, he was studying in a middle school. Zeng remembered seeing rescuers (救援者) and volunteers gather there to help. When he grew up, he became a volunteer himself. “I grew up listening to Lei Feng's stories. He is an excellent young man who tried his best to help others,” said Zeng.
This view is shared by a 56-year-old British man named James Elroy Edginton, who lives in Hunan, the hometown of Lei Feng. Working at a local college, Edginton volunteers to help students from poor families. Some people even call him “foreign Lei Feng”. “I am so excited to be connected with the spirit of Lei Feng. His qualities are timeless and borderless,” he said.
1. Why did Zeng Qiangfei become a volunteer when he grew up?
A. Because he wanted local people to thank him.
B. Because he was quite moved by Gan Yu's story.
C. Because he learned about volunteering at school.
D. Because he was influenced greatly by volunteers.
(
2. Which of the following is a fact according to the text?
A. Gan Yu is a hero like Lei Feng.
B. Zeng Qiangfei is warm-hearted.
C. Lei Feng's hometown is in Hunan.
D. Edginton is a “foreign Lei Feng”.
(
3. How does the writer support his idea?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By making surveys.
D. By asking questions.
(
4. What can be a proper title for the text?
A. The ways of helping others
B. The spirit of Lei Feng never dies
C. The stories of young heroes
D. Chinese volunteers are everywhere
(
5. What is the structure of the text?

[2023 南充中考改编] It is more than sixty years since the death of Lei Feng, and yet his spirit of selflessness is still alive. In fact, the wish to help others can always be found among common people.
On September 5, 2022, when an earthquake (地震) hit Luding, Sichuan, 28-year-old hydropower station(水电站) worker Gan Yu chose not to leave but stay at his workplace, saving villages downstream from being flooded. People think he is a hero like Lei Feng, but he doesn't feel that he should be compared to the young hero. “Lei Feng is a role model to all Chinese young people. The things he did may seem small, but behind them was the great qualities that we can all achieve,” he said.
Zeng Qiangfei, 24, is also from Sichuan. In 2013, when an earthquake happened in his hometown, he was studying in a middle school. Zeng remembered seeing rescuers (救援者) and volunteers gather there to help. When he grew up, he became a volunteer himself. “I grew up listening to Lei Feng's stories. He is an excellent young man who tried his best to help others,” said Zeng.
This view is shared by a 56-year-old British man named James Elroy Edginton, who lives in Hunan, the hometown of Lei Feng. Working at a local college, Edginton volunteers to help students from poor families. Some people even call him “foreign Lei Feng”. “I am so excited to be connected with the spirit of Lei Feng. His qualities are timeless and borderless,” he said.
1. Why did Zeng Qiangfei become a volunteer when he grew up?
A. Because he wanted local people to thank him.
B. Because he was quite moved by Gan Yu's story.
C. Because he learned about volunteering at school.
D. Because he was influenced greatly by volunteers.
(
D
)2. Which of the following is a fact according to the text?
A. Gan Yu is a hero like Lei Feng.
B. Zeng Qiangfei is warm-hearted.
C. Lei Feng's hometown is in Hunan.
D. Edginton is a “foreign Lei Feng”.
(
C
)3. How does the writer support his idea?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By making surveys.
D. By asking questions.
(
B
)4. What can be a proper title for the text?
A. The ways of helping others
B. The spirit of Lei Feng never dies
C. The stories of young heroes
D. Chinese volunteers are everywhere
(
B
)5. What is the structure of the text?
A
答案:
1 D 推理判断题。
明题意 本题问的是“为什么曾强非长大后成了一名志愿者?”。
寻线索 根据第三段中的“Zeng remembered seeing rescuers(救援者) and volunteers gather there to help”可推知,因为深受志愿者的影响,曾强非长大以后自己也成了一名志愿者。
定答案 故答案为 D。
2 C 细节理解题。根据第四段中的“This view is shared... who lives in Hunan, the hometown of Lei Feng”可知,雷锋的故乡在湖南,是在陈述事实,其他三项是评价,故 C 项符合题意。
3 B 写作手法题。作者在文章开头提到,尽管雷锋已去世六十多年,但雷锋精神依然存在,然后作者通过列举三个帮助他人的人物事例介绍了雷锋精神,故答案为 B。
4 B 标题归纳题。本文主要介绍了雷锋精神和具有雷锋精神的三个人的相关事迹,故 B 项“雷锋精神永垂不朽”最适合作本文的标题。
5 A 篇章结构题。通读文章可知,文章首段提到雷锋精神依然存在,第二至四段分别举例介绍雷锋精神,故为总分结构。
明题意 本题问的是“为什么曾强非长大后成了一名志愿者?”。
寻线索 根据第三段中的“Zeng remembered seeing rescuers(救援者) and volunteers gather there to help”可推知,因为深受志愿者的影响,曾强非长大以后自己也成了一名志愿者。
定答案 故答案为 D。
2 C 细节理解题。根据第四段中的“This view is shared... who lives in Hunan, the hometown of Lei Feng”可知,雷锋的故乡在湖南,是在陈述事实,其他三项是评价,故 C 项符合题意。
3 B 写作手法题。作者在文章开头提到,尽管雷锋已去世六十多年,但雷锋精神依然存在,然后作者通过列举三个帮助他人的人物事例介绍了雷锋精神,故答案为 B。
4 B 标题归纳题。本文主要介绍了雷锋精神和具有雷锋精神的三个人的相关事迹,故 B 项“雷锋精神永垂不朽”最适合作本文的标题。
5 A 篇章结构题。通读文章可知,文章首段提到雷锋精神依然存在,第二至四段分别举例介绍雷锋精神,故为总分结构。
查看更多完整答案,请扫码查看