2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:文化意识 难度:中 用时:9分钟
Borrowing Arrows(箭) with Thatched Boats
One day, Zhou Yu ordered Zhuge Liang to make 100,000 arrows in ten days on purpose. Zhou Yu thought it was impossible, but Zhuge Liang said, “Give me three days.” Then he asked Lu Su to lend him 20 boats, and the soldiers put some scarecrows(稻草人) in line on the boats. He reminded Lu Su not to tell Zhou Yu what was happening.
On the first day Lu Su came to see Zhuge Liang, but he found nothing unusual. Nothing happened on the second day, either. In the small hours (凌晨) of the third day, Zhuge Liang invited Lu Su for a boat ride. The 20 boats were tied together with strong ropes. The boats went towards the camp of Cao Cao. The surface of the river was covered with thick mist(雾) all over. People could hardly see each other on the river. When the boats got close to the Cao camp before dawn, Zhuge Liang ordered his soldiers to shout and beat drums heavily to pretend(假装) an attack(袭击). But Zhuge Liang and Lu Su only sat inside one boat drinking wine to enjoy themselves.
As soon as the Cao camp heard the shouting and beating, they became afraid. They couldn't see anyone on the river so Cao Cao ordered 6,000 soldiers to shoot arrows to stop the unexpected attack. The front of the scarecrows was quickly full of arrows. After a while, Zhuge Liang had his boats turned around to get the other side of the scarecrows to face the Cao camp. When both sides were full of arrows, the day broke. Zhuge Liang ordered his soldiers to return. The soldiers shouted in excitement, “Thank you, Cao Cao, for your arrows.” After they got back to their camp, they collected more than 100,000 arrows in total from the scarecrows.
1 How many days did Zhuge Liang need to make 100,000 arrows?
(
A. One day.
B. Two days.
C. Three days.
D. Ten days.
2 Who came up with the idea to get the arrows?
(
A. Zhou Yu.
B. Cao Cao.
C. Lu Su.
D. Zhuge Liang.
3 Why did the soldiers in the Cao camp shoot arrows?
(
A. Because they mistook the shouting and beating for a surprise attack.
B. Because they could see the Zhou Yu camp on the river.
C. Because the Zhou Yu camp started an attack.
D. Because Lu Su beat the drums.
4 How do you think Zhou Yu would probably feel when he saw the collected arrows?
(
A. Bored.
B. Surprised.
C. Tired.
D. Lonely.
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图(每空一词)

Borrowing Arrows(箭) with Thatched Boats
One day, Zhou Yu ordered Zhuge Liang to make 100,000 arrows in ten days on purpose. Zhou Yu thought it was impossible, but Zhuge Liang said, “Give me three days.” Then he asked Lu Su to lend him 20 boats, and the soldiers put some scarecrows(稻草人) in line on the boats. He reminded Lu Su not to tell Zhou Yu what was happening.
On the first day Lu Su came to see Zhuge Liang, but he found nothing unusual. Nothing happened on the second day, either. In the small hours (凌晨) of the third day, Zhuge Liang invited Lu Su for a boat ride. The 20 boats were tied together with strong ropes. The boats went towards the camp of Cao Cao. The surface of the river was covered with thick mist(雾) all over. People could hardly see each other on the river. When the boats got close to the Cao camp before dawn, Zhuge Liang ordered his soldiers to shout and beat drums heavily to pretend(假装) an attack(袭击). But Zhuge Liang and Lu Su only sat inside one boat drinking wine to enjoy themselves.
As soon as the Cao camp heard the shouting and beating, they became afraid. They couldn't see anyone on the river so Cao Cao ordered 6,000 soldiers to shoot arrows to stop the unexpected attack. The front of the scarecrows was quickly full of arrows. After a while, Zhuge Liang had his boats turned around to get the other side of the scarecrows to face the Cao camp. When both sides were full of arrows, the day broke. Zhuge Liang ordered his soldiers to return. The soldiers shouted in excitement, “Thank you, Cao Cao, for your arrows.” After they got back to their camp, they collected more than 100,000 arrows in total from the scarecrows.
1 How many days did Zhuge Liang need to make 100,000 arrows?
(
C
)A. One day.
B. Two days.
C. Three days.
D. Ten days.
2 Who came up with the idea to get the arrows?
(
D
)A. Zhou Yu.
B. Cao Cao.
C. Lu Su.
D. Zhuge Liang.
3 Why did the soldiers in the Cao camp shoot arrows?
(
A
)A. Because they mistook the shouting and beating for a surprise attack.
B. Because they could see the Zhou Yu camp on the river.
C. Because the Zhou Yu camp started an attack.
D. Because Lu Su beat the drums.
4 How do you think Zhou Yu would probably feel when he saw the collected arrows?
(
B
)A. Bored.
B. Surprised.
C. Tired.
D. Lonely.
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图(每空一词)
1 agreed 2 borrowed 3 two 4 tied 5 towards 6 heavily 7 Because 8 afraid 9 both 10 over
答案:
1 C 细节理解题。根据第一段前两句可知答案。技巧点拨“圈定比”法解答细节理解题对于部分细节理解题,学生可以先圈定选项中的中心词,然后定位到原文的相应内容处,最后通过比对选项和原文信息来找出正确选项。2 D 细节理解题。通读全文可知,想出借箭方法的人是诸葛亮。3 A 细节理解题。根据第三段的前两句可知,曹军放箭是因为他们听到呐喊声和鼓声,误以为是其他军队的突然袭击,故选A。4 B 推理判断题。根据第一段中的“One day, Zhou Yu ordered Zhuge Liang to make 100,000 arrows in ten days on purpose. Zhou Yu thought it was impossible”可知,周瑜认为在十天内制作十万支箭是不可能的,再根据最后一段可知诸葛亮做到了,故可推知周瑜应是惊讶的。@@1 agreed 2 borrowed 3 two 4 tied 5 towards 6 heavily 7 Because 8 afraid 9 both 10 over
查看更多完整答案,请扫码查看