2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
一、完形填空 个人经历
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
Today in science class, we made paper airplanes. Our teacher said, "We will see which airplane flies the farthest. "
Of course, I wanted mine to fly farther than the others'. We stood at the front of the 1 and took turns throwing our airplanes. The teacher measured(测量) how far each airplane travelled. Some airplanes flew only two metres and then fell to the floor. Most of the airplanes went farther. They travelled seven or eight metres.
It was my 2 . I stood at the starting line and said, "One, two, three, go!" I threw it as 3 as possible. I excitedly watched it fly high. After about six or seven seconds, it 4 at the back of the room.
"Ten metres!" said our teacher. "That is the 5 . " "Yeah, that's it! I did it!" I jumped and was very glad.
Then, Bill was the only one 6 didn't throw his airplane. He threw it into the air. It flew across the room, straight and far. 7 , it was a little farther than mine. The teacher said, "Bill's airplane flew the farthest of all. "
Bill smiled happily. He ran to 8 his airplane and showed it to us. It turned out that he added a paper clip(回形针) to the front of the airplane, so it flew the farthest.
Everyone was proud of Bill. Although I didn't win, I was happy with the 9 . It was good enough for me. Without 10 anything, my paper plane flew very far. I was very happy!
1 A. office B. hospital C. museum D. classroom
2 A. change B. turn C. reply D. excuse
3 A. hard B. early C. often D. soon
4 A. left B. hid C. moved D. landed
5 A. tallest B. longest C. biggest D. farthest
6 A. whose B. whom C. that D. which
7 A. Suddenly B. Finally C. Especially D. Quickly
8 A. give up B. make up C. pick up D. put up
9 A. advice B. answer C. result D. message
10 A. paying B. hitting C. losing D. adding
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
Today in science class, we made paper airplanes. Our teacher said, "We will see which airplane flies the farthest. "
Of course, I wanted mine to fly farther than the others'. We stood at the front of the 1 and took turns throwing our airplanes. The teacher measured(测量) how far each airplane travelled. Some airplanes flew only two metres and then fell to the floor. Most of the airplanes went farther. They travelled seven or eight metres.
It was my 2 . I stood at the starting line and said, "One, two, three, go!" I threw it as 3 as possible. I excitedly watched it fly high. After about six or seven seconds, it 4 at the back of the room.
"Ten metres!" said our teacher. "That is the 5 . " "Yeah, that's it! I did it!" I jumped and was very glad.
Then, Bill was the only one 6 didn't throw his airplane. He threw it into the air. It flew across the room, straight and far. 7 , it was a little farther than mine. The teacher said, "Bill's airplane flew the farthest of all. "
Bill smiled happily. He ran to 8 his airplane and showed it to us. It turned out that he added a paper clip(回形针) to the front of the airplane, so it flew the farthest.
Everyone was proud of Bill. Although I didn't win, I was happy with the 9 . It was good enough for me. Without 10 anything, my paper plane flew very far. I was very happy!
1 A. office B. hospital C. museum D. classroom
2 A. change B. turn C. reply D. excuse
3 A. hard B. early C. often D. soon
4 A. left B. hid C. moved D. landed
5 A. tallest B. longest C. biggest D. farthest
6 A. whose B. whom C. that D. which
7 A. Suddenly B. Finally C. Especially D. Quickly
8 A. give up B. make up C. pick up D. put up
9 A. advice B. answer C. result D. message
10 A. paying B. hitting C. losing D. adding
答案:
1 D 根据第一段中的"Today in science class"及下文中的"the room"可知,作者和他的同学们站在教室前面,轮流投掷他们的纸飞机。故 classroom"教室"符合文意。
2 B 根据第二段中的"took turns throwing our airplanes"及设空后的"I stood at the starting line"可知,轮到作者了。故 turn"(依次轮到的)机会"符合文意。
3 A 根据上下文可知,作者用尽全力把纸飞机扔出去。故 hard"用力地"符合文意。
4 D 根据上下文可知,在大约六七秒后,作者的纸飞机落在了教室后面。故 landed"降落,飞落"符合文意。
5 D 上文中提到"Most of the airplanes went farther. They travelled seven or eight metres",再结合设空前的"Ten metres!"可知,这是当时飞行距离最远的。故 farthest"最远的"符合文意。
6 C 分析句子结构可知,空处引导定语从句,指人,在从句中作主语,故用 that。
7 B 根据上下文可知,Bill 的纸飞机飞得比作者的纸飞机更远。故 Finally"最后"符合文意。
8 C 根据上下文的内容可知,Bill 跑过去捡起他的纸飞机,然后把它展示给同学们看。故 pick up"捡起,拾起"符合文意。
9 C 根据设空后的"It was good enough for me"可知,虽然作者没有获胜,但是他对这个结果很满意。故 result"结果"符合文意。
10 D 根据上下文可知,Bill 的纸飞机加了回形针,飞得最远,而作者的纸飞机没有加任何东西也飞得很远,故 adding"添加"符合文意。
2 B 根据第二段中的"took turns throwing our airplanes"及设空后的"I stood at the starting line"可知,轮到作者了。故 turn"(依次轮到的)机会"符合文意。
3 A 根据上下文可知,作者用尽全力把纸飞机扔出去。故 hard"用力地"符合文意。
4 D 根据上下文可知,在大约六七秒后,作者的纸飞机落在了教室后面。故 landed"降落,飞落"符合文意。
5 D 上文中提到"Most of the airplanes went farther. They travelled seven or eight metres",再结合设空前的"Ten metres!"可知,这是当时飞行距离最远的。故 farthest"最远的"符合文意。
6 C 分析句子结构可知,空处引导定语从句,指人,在从句中作主语,故用 that。
7 B 根据上下文可知,Bill 的纸飞机飞得比作者的纸飞机更远。故 Finally"最后"符合文意。
8 C 根据上下文的内容可知,Bill 跑过去捡起他的纸飞机,然后把它展示给同学们看。故 pick up"捡起,拾起"符合文意。
9 C 根据设空后的"It was good enough for me"可知,虽然作者没有获胜,但是他对这个结果很满意。故 result"结果"符合文意。
10 D 根据上下文可知,Bill 的纸飞机加了回形针,飞得最远,而作者的纸飞机没有加任何东西也飞得很远,故 adding"添加"符合文意。
二、阅读理解 自贡灯会
素养:文化意识 难度:难 用时:8分钟
Zigong, in Sichuan Province, is home to Chinese lanterns. The Zigong Lantern Festival dates back to the Tang Dynasty. The festival has rapidly developed with traditional culture and modern technologies. In 2008, the Zigong Lantern Festival was listed as a national intangible cultural heritage(国家级非物质文化遗产), becoming a shining name card for Chinese culture to go out into the world.
"Making a huge lantern for exhibition requires 17 steps," said Wan Songtao, an inheritor(传承人) of Zigong lantern-making. "Each step is finished by a team instead of a single maker," Wan added. Unlike the lanterns in other places, Zigong lanterns use modern technologies such as AI, mechanical engineering(机械工程), and holography(全息摄影术). They are perfect combinations(结合) of lights, sounds and movements.
What's more, the theme of the lantern can be chosen in different ways. "Anything that can be designed on a lantern can make a wonderful show, and everyone is encouraged to turn their ideas into real works," said Zhang Fanglai, a leading researcher at the Colorful Lantern Museum of China. And the rich themes of Zigong lanterns show the spirit of creativity and warmth from the bottom of the local people's hearts.
The government encourages local people to learn lantern-making widely. At the heart of the Zigong Lantern Festival's success is the local tradition of pulling together. Zigong lanterns are getting more and more popular. Driven by the collective efforts of the whole city, they have reached over 80 countries. It's believed that Zigong lanterns will reach every corner of the world in the future.
1 跨学科·历史 Which of the following poets could probably enjoy Zigong lanterns?
A. Cao Cao. B. Li Bai. C. Tao Yuanming. D. Cao Zhi.
2 What can we know from Paragraph 2?
①Holography is a kind of traditional technology.
②It's hard for makers to complete a huge lantern for exhibition.
③Zigong lanterns are different from the lanterns in other places.
④The workers of Zigong lantern-making work together in a team.
A. ①②③ B. ①④ C. ②③④ D. ①③④
3 According to the passage, what's Paragraph 3 mainly about?
A. The rich themes of Zigong lanterns.
B. The long history of Zigong lanterns.
C. The excellent inheritors of Zigong lanterns.
D. The modern technologies of Zigong lanterns.
4 What does the underlined word "they" in Paragraph 4 refer to?
A. People in Zigong.
B. Zigong lanterns.
C. The makers of Zigong lanterns.
D. Many museums.
5 Why does the writer write the text?
A. To encourage people to visit Zigong.
B. To introduce the Zigong Lantern Festival.
C. To teach people how to make lanterns.
D. To show the long history of Chinese lanterns.
素养:文化意识 难度:难 用时:8分钟
Zigong, in Sichuan Province, is home to Chinese lanterns. The Zigong Lantern Festival dates back to the Tang Dynasty. The festival has rapidly developed with traditional culture and modern technologies. In 2008, the Zigong Lantern Festival was listed as a national intangible cultural heritage(国家级非物质文化遗产), becoming a shining name card for Chinese culture to go out into the world.
"Making a huge lantern for exhibition requires 17 steps," said Wan Songtao, an inheritor(传承人) of Zigong lantern-making. "Each step is finished by a team instead of a single maker," Wan added. Unlike the lanterns in other places, Zigong lanterns use modern technologies such as AI, mechanical engineering(机械工程), and holography(全息摄影术). They are perfect combinations(结合) of lights, sounds and movements.
What's more, the theme of the lantern can be chosen in different ways. "Anything that can be designed on a lantern can make a wonderful show, and everyone is encouraged to turn their ideas into real works," said Zhang Fanglai, a leading researcher at the Colorful Lantern Museum of China. And the rich themes of Zigong lanterns show the spirit of creativity and warmth from the bottom of the local people's hearts.
The government encourages local people to learn lantern-making widely. At the heart of the Zigong Lantern Festival's success is the local tradition of pulling together. Zigong lanterns are getting more and more popular. Driven by the collective efforts of the whole city, they have reached over 80 countries. It's believed that Zigong lanterns will reach every corner of the world in the future.
1 跨学科·历史 Which of the following poets could probably enjoy Zigong lanterns?
A. Cao Cao. B. Li Bai. C. Tao Yuanming. D. Cao Zhi.
2 What can we know from Paragraph 2?
①Holography is a kind of traditional technology.
②It's hard for makers to complete a huge lantern for exhibition.
③Zigong lanterns are different from the lanterns in other places.
④The workers of Zigong lantern-making work together in a team.
A. ①②③ B. ①④ C. ②③④ D. ①③④
3 According to the passage, what's Paragraph 3 mainly about?
A. The rich themes of Zigong lanterns.
B. The long history of Zigong lanterns.
C. The excellent inheritors of Zigong lanterns.
D. The modern technologies of Zigong lanterns.
4 What does the underlined word "they" in Paragraph 4 refer to?
A. People in Zigong.
B. Zigong lanterns.
C. The makers of Zigong lanterns.
D. Many museums.
5 Why does the writer write the text?
A. To encourage people to visit Zigong.
B. To introduce the Zigong Lantern Festival.
C. To teach people how to make lanterns.
D. To show the long history of Chinese lanterns.
答案:
1 B 推理判断题。根据第一段中的"The Zigong Lantern Festival dates back to the Tang Dynasty"可知,自贡灯会的历史可追溯到唐朝,四个选项中只有李白是唐朝诗人,故选 B。
文化背景
A 项"曹操",他是东汉末年杰出的政治家、军事家、文学家、书法家;C 项"陶渊明",他是东晋末至南朝宋初期伟大的诗人、辞赋家,田园诗派创始人;D 项"曹植",他是三国时期曹魏著名文学家,建安文学代表人物。
2 C 细节理解题。
原文 对应选项
第二段中的"'Making a huge lantern for exhibition requires 17 steps'" ②制作一个用于展览的巨型灯笼很不容易
第二段中的"Unlike the lanterns in other places, Zigong lanterns. . . of lights, sounds and movements" ③自贡的灯笼与其他地方的灯笼不同
第二段中的"'Each step is finished by a team instead of a single maker,' Wan added" ④自贡制作灯笼的工人们在一个团队里一起工作
由此可知,②③④均符合题意,故选 C。
3 A 段落大意题。通读第三段内容尤其是首句"What's more, the theme of the lantern can be chosen in different ways"可知,本段主要介绍了自贡灯笼丰富的主题,故 A 项符合题意。
4 B 代词指代题。根据第四段中的"Zigong lanterns are getting more and more popular"可知,画线词所在句子是说,在整个城市的共同努力下,自贡灯笼足迹已经到达 80 多个国家,故 they 指代的是前句中的"Zigong lanterns",故选 B。
5 B 写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍了与自贡灯会有关的信息,故选 B。
文化背景
A 项"曹操",他是东汉末年杰出的政治家、军事家、文学家、书法家;C 项"陶渊明",他是东晋末至南朝宋初期伟大的诗人、辞赋家,田园诗派创始人;D 项"曹植",他是三国时期曹魏著名文学家,建安文学代表人物。
2 C 细节理解题。
原文 对应选项
第二段中的"'Making a huge lantern for exhibition requires 17 steps'" ②制作一个用于展览的巨型灯笼很不容易
第二段中的"Unlike the lanterns in other places, Zigong lanterns. . . of lights, sounds and movements" ③自贡的灯笼与其他地方的灯笼不同
第二段中的"'Each step is finished by a team instead of a single maker,' Wan added" ④自贡制作灯笼的工人们在一个团队里一起工作
由此可知,②③④均符合题意,故选 C。
3 A 段落大意题。通读第三段内容尤其是首句"What's more, the theme of the lantern can be chosen in different ways"可知,本段主要介绍了自贡灯笼丰富的主题,故 A 项符合题意。
4 B 代词指代题。根据第四段中的"Zigong lanterns are getting more and more popular"可知,画线词所在句子是说,在整个城市的共同努力下,自贡灯笼足迹已经到达 80 多个国家,故 they 指代的是前句中的"Zigong lanterns",故选 B。
5 B 写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍了与自贡灯会有关的信息,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看