2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养: 文化意识 难度: 难 用时: 8 分钟
[2023 南通中考改编]The Drama(戏剧) Festival will run in and outside China from June 20 to July 7. Sixty-five works will be put on(上演) both in theatres and online. "The festival is all about imagination connecting drama with the latest technology," says Liu Chang, manager of the festival, who is also a drama director. Technology has improved design, performances and so on. Artists like Liu aren't sure if the new technology can take drama to the future.
A Chinese play directed by Meng Jinghui will be on as the opening play of the festival. In the first half of the play, Meng introduces the story to 400 real audiences(观众) sitting in the Fengchao Theatre in Beijing. The second half of the play will have more audiences, who use their cellphones, computers and headsets to be part of the play online.
Zhang Zhouxiang is a director full of imagination. His work will be shown from June 30 to July 2. Supported by AI, audiences can explore the fictitious scene which is similar to the feeling in the real world.
"The stage design is done by AI, which is like an assistant realizing the ideas of me and my team," says Liu. "Now I try to use the latest technology to write the script."
1 What can we learn from this passage?
A. Liu doubts whether technology can greatly improve drama.
B. Meng's movie will be on at the opening.
C. Audiences can explore the scene of Liu's work by AI.
D. Liu never writes the script by using the latest technology.
(
2 What does the underlined word "fictitious" mean in Paragraph 3?
A. Colourful.
B. Unreal.
C. Basic.
D. Boring.
(
3 [新考法·篇章结构题] What is the structure of this passage?

(
4 Which can be a proper title for this passage?
A. A drama festival
B. Human imagination
C. Drama of the future
D. AI - assisted technology
(
【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图

1. online
2. technology
3. Examples
4. stage
5. relationship
[2023 南通中考改编]The Drama(戏剧) Festival will run in and outside China from June 20 to July 7. Sixty-five works will be put on(上演) both in theatres and online. "The festival is all about imagination connecting drama with the latest technology," says Liu Chang, manager of the festival, who is also a drama director. Technology has improved design, performances and so on. Artists like Liu aren't sure if the new technology can take drama to the future.
A Chinese play directed by Meng Jinghui will be on as the opening play of the festival. In the first half of the play, Meng introduces the story to 400 real audiences(观众) sitting in the Fengchao Theatre in Beijing. The second half of the play will have more audiences, who use their cellphones, computers and headsets to be part of the play online.
Zhang Zhouxiang is a director full of imagination. His work will be shown from June 30 to July 2. Supported by AI, audiences can explore the fictitious scene which is similar to the feeling in the real world.
"The stage design is done by AI, which is like an assistant realizing the ideas of me and my team," says Liu. "Now I try to use the latest technology to write the script."
1 What can we learn from this passage?
A. Liu doubts whether technology can greatly improve drama.
B. Meng's movie will be on at the opening.
C. Audiences can explore the scene of Liu's work by AI.
D. Liu never writes the script by using the latest technology.
(
A
)2 What does the underlined word "fictitious" mean in Paragraph 3?
A. Colourful.
B. Unreal.
C. Basic.
D. Boring.
(
B
)3 [新考法·篇章结构题] What is the structure of this passage?
(
A
)4 Which can be a proper title for this passage?
A. A drama festival
B. Human imagination
C. Drama of the future
D. AI - assisted technology
(
A
)【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图
1. online
2. technology
3. Examples
4. stage
5. relationship
答案:
1. 答案
A
2. 答案
B
3. 答案
A
4. 答案
A
语篇解构
1. online
2. technology
3. Examples
4. stage
5. relationship
解析
1. **第1题**:
选项A:根据“Artists like Liu aren't sure if the new technology can take drama to the future.”可知刘不确定新技术是否能将戏剧带向未来,也就是怀疑技术是否能极大地改进戏剧,A正确。
选项B:文中说的是“A Chinese play directed by Meng Jinghui will be on as the opening play of the festival.”是戏剧不是电影,B错误。
选项C:是张周祥的作品,不是刘的,C错误。
选项D:“Now I try to use the latest technology to write the script.”说明刘尝试用最新技术写剧本,不是从不,D错误。
2. **第2题**:
根据“Supported by AI, audiences can explore the fictitious scene which is similar to the feeling in the real world.”可知是在AI支持下,与现实世界感觉相似的场景,那就是不真实的场景,“fictitious”意思是“Unreal”(不真实的)。
3. **第3题**:
文章第一段总体介绍戏剧节,第二、三、四段分别举例说明不同导演如何将技术与戏剧结合,最后一段总结,是总分总结构,A选项符合。
4. **第4题**:
文章主要围绕戏剧节展开,介绍了戏剧节的时间、活动、一些导演的作品等,A选项“A drama festival”(一个戏剧节)最适合做标题。
B选项“Human imagination”(人类想象力)、C选项“Drama of the future”(未来的戏剧)、D选项“AI - assisted technology”(人工智能辅助技术)都只是文章的部分内容,不能概括全文。
语篇解构解析
1. 根据“Sixty - five works will be put on(上演) both in theatres and online.”可知填“online”。
2. 根据“The festival is all about imagination connecting drama with the latest technology”可知填“technology”。
3. 第二、三、四段是举例说明如何将技术与戏剧结合,所以填“Examples”。
4. 根据“The stage design is done by AI”可知填“stage”。
5. 根据“Many artists want to use it to improve drama. They are very interested in the relationship between people and the latest technology”可知填“relationship”。
A
2. 答案
B
3. 答案
A
4. 答案
A
语篇解构
1. online
2. technology
3. Examples
4. stage
5. relationship
解析
1. **第1题**:
选项A:根据“Artists like Liu aren't sure if the new technology can take drama to the future.”可知刘不确定新技术是否能将戏剧带向未来,也就是怀疑技术是否能极大地改进戏剧,A正确。
选项B:文中说的是“A Chinese play directed by Meng Jinghui will be on as the opening play of the festival.”是戏剧不是电影,B错误。
选项C:是张周祥的作品,不是刘的,C错误。
选项D:“Now I try to use the latest technology to write the script.”说明刘尝试用最新技术写剧本,不是从不,D错误。
2. **第2题**:
根据“Supported by AI, audiences can explore the fictitious scene which is similar to the feeling in the real world.”可知是在AI支持下,与现实世界感觉相似的场景,那就是不真实的场景,“fictitious”意思是“Unreal”(不真实的)。
3. **第3题**:
文章第一段总体介绍戏剧节,第二、三、四段分别举例说明不同导演如何将技术与戏剧结合,最后一段总结,是总分总结构,A选项符合。
4. **第4题**:
文章主要围绕戏剧节展开,介绍了戏剧节的时间、活动、一些导演的作品等,A选项“A drama festival”(一个戏剧节)最适合做标题。
B选项“Human imagination”(人类想象力)、C选项“Drama of the future”(未来的戏剧)、D选项“AI - assisted technology”(人工智能辅助技术)都只是文章的部分内容,不能概括全文。
语篇解构解析
1. 根据“Sixty - five works will be put on(上演) both in theatres and online.”可知填“online”。
2. 根据“The festival is all about imagination connecting drama with the latest technology”可知填“technology”。
3. 第二、三、四段是举例说明如何将技术与戏剧结合,所以填“Examples”。
4. 根据“The stage design is done by AI”可知填“stage”。
5. 根据“Many artists want to use it to improve drama. They are very interested in the relationship between people and the latest technology”可知填“relationship”。
查看更多完整答案,请扫码查看