2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
[2024 达州中考改编] Li Baoguo was a university teacher in Hebei Province. He thought it wasn't enough to give lessons just in a classroom. Li spent his whole life helping poor farmers improve their agricultural(农业的) skills. People said that he was like "Yugong in the Taihang Mountains".
Li Baoguo did most of his important work in the Taihang Mountains. He heard that the farmers there were very poor and decided to help them. He thought that the farmers needed to change the empty, lifeless mountains around them into green land and grow crops and trees in the mountains.
He taught the farmers how to make ditches(沟渠) to collect rain water, and then helped them grow apple trees and other crops. He organized more than 800 training lessons and wrote simple books for them to read. After 1981, he spent more than 200 days every year planting trees and crops with the villagers. Thanks to him, this land now is covered with crops that help the farmers make a lot more money. Li worked hard in the countryside of Hebei Province for 35 years. He helped about 100,000 farmers to live better. In all those long years, he never complained (抱怨) about the working conditions in the mountains.
In 2018, a film, The Taste of Apple, was made. It tells the story of Li Baoguo. When it was shown in one of the villages that he had helped, people cried. The farmers recalled the hard work of Li. They said they would never forget his dedication (奉献) to helping them live a better life.
1 Where did Li Baoguo do most of his important work according to the text?
A. At home.
B. In the countryside.
C. In a lab.
D. In a university.
2 How did Li Baoguo help the farmers?
A. By giving them money.
B. By teaching them to build houses.
C. By helping them move the mountains.
D. By improving their agricultural skills.
3 Why did the villagers cry when they watched the film?
A. Because the film was scary.
B. Because the film was about their village.
C. Because it was unusual for them to watch a movie.
D. Because they were thankful for Li Baoguo's help.
4 What is the best title for the text?
A. Yugong in Modern Times
B. A Farmer's Story
C. A Great Scientist
D. The Taste of Apple
[2024 达州中考改编] Li Baoguo was a university teacher in Hebei Province. He thought it wasn't enough to give lessons just in a classroom. Li spent his whole life helping poor farmers improve their agricultural(农业的) skills. People said that he was like "Yugong in the Taihang Mountains".
Li Baoguo did most of his important work in the Taihang Mountains. He heard that the farmers there were very poor and decided to help them. He thought that the farmers needed to change the empty, lifeless mountains around them into green land and grow crops and trees in the mountains.
He taught the farmers how to make ditches(沟渠) to collect rain water, and then helped them grow apple trees and other crops. He organized more than 800 training lessons and wrote simple books for them to read. After 1981, he spent more than 200 days every year planting trees and crops with the villagers. Thanks to him, this land now is covered with crops that help the farmers make a lot more money. Li worked hard in the countryside of Hebei Province for 35 years. He helped about 100,000 farmers to live better. In all those long years, he never complained (抱怨) about the working conditions in the mountains.
In 2018, a film, The Taste of Apple, was made. It tells the story of Li Baoguo. When it was shown in one of the villages that he had helped, people cried. The farmers recalled the hard work of Li. They said they would never forget his dedication (奉献) to helping them live a better life.
1 Where did Li Baoguo do most of his important work according to the text?
A. At home.
B. In the countryside.
C. In a lab.
D. In a university.
2 How did Li Baoguo help the farmers?
A. By giving them money.
B. By teaching them to build houses.
C. By helping them move the mountains.
D. By improving their agricultural skills.
3 Why did the villagers cry when they watched the film?
A. Because the film was scary.
B. Because the film was about their village.
C. Because it was unusual for them to watch a movie.
D. Because they were thankful for Li Baoguo's help.
4 What is the best title for the text?
A. Yugong in Modern Times
B. A Farmer's Story
C. A Great Scientist
D. The Taste of Apple
答案:
1 B 细节理解题。根据题干中的"most of his important work"可定位到第二段中的"Li Baoguo did most of his important work in the Taihang Mountains",再结合第三段中的"Li worked hard in the countryside of Hebei Province for 35 years"可知,B项符合题意。2 D 细节理解题。根据第一段中的"Li spent his whole life helping poor farmers improve their agricultural(农业的) skills"可知,李保国是通过帮农民提高他们的农业技能来帮助他们的,第三段具体介绍了他的做法。故选D。3 D 推理判断题。明题意 本题问的是村民在看电影时哭的原因。根据题干中的"the villagers cry"可定位至第四段中的"When it was shown... people cried. The farmers recalled the hard work of Li. They said they would never寻线索 forget his dedication(奉献) to helping them live a better life",由此可推知,人们在看根据李保国事迹改编的电影时哭是感动于他对大家的帮助。定答案 故选D。4 A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了"太行山上的新愚公"李保国的感人事迹,故A项"新时代的愚公"是文章的最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看