2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度:中 用时:8 分钟
[2024 荆楚初中联盟模拟改编] For many people, social apps can provide them with tips on beauty, fashion, travel, food and education. For others, it's also a good place to share their life experience. For a growing number of young people, social apps are good places to look for *dazi* — the activity partners.
The word *dazi* is becoming popular, with many people in search of those with similar interests. The relationships between *dazi* may not be long or deep. The idea is simple — people come together to join in an activity they all enjoy.
Finding *dazi* circles is becoming common for two reasons. First, the Internet has made it easy for young people to connect with one another. Second, young people, especially students, usually have "smaller social circles". Sometimes it can be difficult for them to find someone who shares a similar interest.
Even people in their mid - 30s welcome it. Mrs Wang, a 35 - year - old woman who lives in Shanghai, decided to form a *dazi* group after finding that many mothers wanted their children to play together. She created a group in late March, and organized a tour of a museum in April with other families that have children of similar ages. "The experience was great," said the woman.
*Dazi* is usually helpful but sometimes it can be dangerous. For example, some people may tell lies. So we should think twice and always remember that safety comes first.
1 What is the purpose of finding *dazi*?
A. To hold a meeting.
B. To get advice on fashion and travel.
C. To share life experiences with others.
D. To join in an activity with people with similar interests.
(
2 Why is *dazi* becoming popular?
A. Because people have bigger social circles.
B. Because people can't get along well with others.
C. Because it's easy for people to connect with others online.
D. Because it's possible to find someone with similar interests in school.
(
3 What can we know according to Mrs Wang's example?
A. More and more people have accepted the idea of *dazi*.
B. People in their mid - 30s like forming a *dazi* group most.
C. It's easier for 30 - year - olds to find *dazi* who has similar interests.
D. Parents want their children use *dazi* circles to practice their social skills.
(
4 新考法·篇章结构题 Which is the structure of the text?

(
5 In which part of a newspaper can we find this text?
A. Music.
B. Sports.
C. Culture.
D. Business.
(
[2024 荆楚初中联盟模拟改编] For many people, social apps can provide them with tips on beauty, fashion, travel, food and education. For others, it's also a good place to share their life experience. For a growing number of young people, social apps are good places to look for *dazi* — the activity partners.
The word *dazi* is becoming popular, with many people in search of those with similar interests. The relationships between *dazi* may not be long or deep. The idea is simple — people come together to join in an activity they all enjoy.
Finding *dazi* circles is becoming common for two reasons. First, the Internet has made it easy for young people to connect with one another. Second, young people, especially students, usually have "smaller social circles". Sometimes it can be difficult for them to find someone who shares a similar interest.
Even people in their mid - 30s welcome it. Mrs Wang, a 35 - year - old woman who lives in Shanghai, decided to form a *dazi* group after finding that many mothers wanted their children to play together. She created a group in late March, and organized a tour of a museum in April with other families that have children of similar ages. "The experience was great," said the woman.
*Dazi* is usually helpful but sometimes it can be dangerous. For example, some people may tell lies. So we should think twice and always remember that safety comes first.
1 What is the purpose of finding *dazi*?
A. To hold a meeting.
B. To get advice on fashion and travel.
C. To share life experiences with others.
D. To join in an activity with people with similar interests.
(
D
)2 Why is *dazi* becoming popular?
A. Because people have bigger social circles.
B. Because people can't get along well with others.
C. Because it's easy for people to connect with others online.
D. Because it's possible to find someone with similar interests in school.
(
C
)3 What can we know according to Mrs Wang's example?
A. More and more people have accepted the idea of *dazi*.
B. People in their mid - 30s like forming a *dazi* group most.
C. It's easier for 30 - year - olds to find *dazi* who has similar interests.
D. Parents want their children use *dazi* circles to practice their social skills.
(
A
)4 新考法·篇章结构题 Which is the structure of the text?
(
B
)5 In which part of a newspaper can we find this text?
A. Music.
B. Sports.
C. Culture.
D. Business.
(
C
)
答案:
1 D 细节理解题。根据第二段中的“The idea is simple — people come together to join in an activity they all enjoy”可知,寻找“搭子”的目的是和有共同兴趣的人一起参加活动。故选 D。
2 C 细节理解题。根据第三段中的“First, the Internet has made it easy for young people to connect with one another”可知,“搭子”变得流行的原因之一是年轻人很容易在网上与他人联系。
3 A 推理判断题。根据第四段中的“Mrs Wang, a 35-year-old woman who lives in Shanghai, decided to form a dazi group after finding that many mothers wanted their children to play together”可知,越来越多的家长接受了“搭子”的想法。
4 B 篇章结构题。文章第一段引出“搭子”这一话题;第二至四段介绍了“搭子”流行的原因和生活中的具体例子;第五段介绍在网上找“搭子”有时也不安全。故 B 项符合题意。
5 C 文章出处题。文章主要介绍了“搭子”的流行现象及其原因,属于文化现象类话题。因此可以在报纸的文化板块找到这篇文章。
2 C 细节理解题。根据第三段中的“First, the Internet has made it easy for young people to connect with one another”可知,“搭子”变得流行的原因之一是年轻人很容易在网上与他人联系。
3 A 推理判断题。根据第四段中的“Mrs Wang, a 35-year-old woman who lives in Shanghai, decided to form a dazi group after finding that many mothers wanted their children to play together”可知,越来越多的家长接受了“搭子”的想法。
4 B 篇章结构题。文章第一段引出“搭子”这一话题;第二至四段介绍了“搭子”流行的原因和生活中的具体例子;第五段介绍在网上找“搭子”有时也不安全。故 B 项符合题意。
5 C 文章出处题。文章主要介绍了“搭子”的流行现象及其原因,属于文化现象类话题。因此可以在报纸的文化板块找到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看