2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
[2023 泰州中考改编] Hu Ming, a Guizhou University teacher, whose 85-year-old mother has Alzheimer's disease(阿尔茨海默病), has to take his mother to class with him.
Maybe you will say he can have some other people take care of his __1__. Indeed, he has sisters. But they __2__ do it because his mother only recognizes him. He also tried a nurse __3__ failed.
“My mother's illness was serious. I couldn't imagine she stayed at home without me and that always made me __4__, so I began to take her with me to class,” explained Hu. “With my mother sitting __5__ in class, I was able to pay more attention to teaching,” Hu added. But still, there were many different voices. Then Hu told a story.
A son took his mother, old and __6__, to a restaurant for dinner. While eating, the mother dropped the food everywhere. Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was cool.
When the mother __7__ eating, the son quietly took her to the washroom and cleaned the food on the clothes. When they came out, all the people were watching them. The son just __8__ the bill and started walking peacefully out with his mother.
At that time, an old woman called out to the son and said to him, “You gave a lesson to every son and __9__ to every mother.”
“To care for those who once __10__ for us is our duty. I am a son, and what's wrong with being the hope for my mother?” Hu said.
1 A. student B. sister C. mother D. teacher
2 A. mustn't B. can't C. shouldn't D. needn't
3 A. so B. and C. but D. or
4 A. worried B. surprised C. interested D. excited
5 A. noisily B. angrily C. sadly D. quietly
6 A. funny B. impolite C. kind D. weak
7 A. started B. remembered C. finished D. continued
8 A. spent B. took C. cost D. paid
9 A. money B. hope C. room D. advice
10 A. cared B. looked C. waited D. cooked
[2023 泰州中考改编] Hu Ming, a Guizhou University teacher, whose 85-year-old mother has Alzheimer's disease(阿尔茨海默病), has to take his mother to class with him.
Maybe you will say he can have some other people take care of his __1__. Indeed, he has sisters. But they __2__ do it because his mother only recognizes him. He also tried a nurse __3__ failed.
“My mother's illness was serious. I couldn't imagine she stayed at home without me and that always made me __4__, so I began to take her with me to class,” explained Hu. “With my mother sitting __5__ in class, I was able to pay more attention to teaching,” Hu added. But still, there were many different voices. Then Hu told a story.
A son took his mother, old and __6__, to a restaurant for dinner. While eating, the mother dropped the food everywhere. Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was cool.
When the mother __7__ eating, the son quietly took her to the washroom and cleaned the food on the clothes. When they came out, all the people were watching them. The son just __8__ the bill and started walking peacefully out with his mother.
At that time, an old woman called out to the son and said to him, “You gave a lesson to every son and __9__ to every mother.”
“To care for those who once __10__ for us is our duty. I am a son, and what's wrong with being the hope for my mother?” Hu said.
1 A. student B. sister C. mother D. teacher
2 A. mustn't B. can't C. shouldn't D. needn't
3 A. so B. and C. but D. or
4 A. worried B. surprised C. interested D. excited
5 A. noisily B. angrily C. sadly D. quietly
6 A. funny B. impolite C. kind D. weak
7 A. started B. remembered C. finished D. continued
8 A. spent B. took C. cost D. paid
9 A. money B. hope C. room D. advice
10 A. cared B. looked C. waited D. cooked
答案:
[解题导语] 胡鸣是贵州大学的一名老师,他的母亲不幸得了严重的阿尔茨海默病。为了照顾母亲,胡鸣只能把她带到自己的课堂上。他认为这样既照顾了母亲又能让自己更专心地上课。针对别人的不理解,他讲述了一个关于孝顺母亲的故事。
1 C 根据上文中的“Hu Ming...has to take his mother to class with him”可知,此处表示“也许你会说他可以让其他一些人照顾他的母亲”。故选C。
2 B 根据空后的“because his mother only recognizes him”可知,因为胡鸣的母亲只认得胡鸣,所以其他人照顾不了她。故选B。
3 C 空处前后内容之间为转折关系,故用but。
4 A 根据上文中的“My mother's illness was serious. I couldn't imagine she stayed at home without me”可知,胡鸣很担心母亲的情况,故用worried“担心的”。
5 D 根据上下文可知,此处表示“母亲在课堂上安静地坐着,我就能把更多的注意力放在教学上”。故选D。
6 D 根据空前的“old”及空后的“While eating, the mother dropped the food everywhere”可知,这位母亲身体很虚弱。weak意为“虚弱的”。
7 C 根据下文中的“the son quietly took her to the washroom”及“The son just 8 the bill”可知,这位母亲吃完了饭。故选C。
8 D 根据语境及设空后的“the bill”可知,儿子付了账单,故用paid。
9 B 根据下文中的“what's wrong with being the hope for my mother”可知,此处表示“你给每个儿子上了一课,给每位母亲带来了希望”。故选B。
10 A 根据语境可知,此处表示“照顾那些曾经照顾过我们的人是我们的责任”。故选A。
1 C 根据上文中的“Hu Ming...has to take his mother to class with him”可知,此处表示“也许你会说他可以让其他一些人照顾他的母亲”。故选C。
2 B 根据空后的“because his mother only recognizes him”可知,因为胡鸣的母亲只认得胡鸣,所以其他人照顾不了她。故选B。
3 C 空处前后内容之间为转折关系,故用but。
4 A 根据上文中的“My mother's illness was serious. I couldn't imagine she stayed at home without me”可知,胡鸣很担心母亲的情况,故用worried“担心的”。
5 D 根据上下文可知,此处表示“母亲在课堂上安静地坐着,我就能把更多的注意力放在教学上”。故选D。
6 D 根据空前的“old”及空后的“While eating, the mother dropped the food everywhere”可知,这位母亲身体很虚弱。weak意为“虚弱的”。
7 C 根据下文中的“the son quietly took her to the washroom”及“The son just 8 the bill”可知,这位母亲吃完了饭。故选C。
8 D 根据语境及设空后的“the bill”可知,儿子付了账单,故用paid。
9 B 根据下文中的“what's wrong with being the hope for my mother”可知,此处表示“你给每个儿子上了一课,给每位母亲带来了希望”。故选B。
10 A 根据语境可知,此处表示“照顾那些曾经照顾过我们的人是我们的责任”。故选A。
素养:思维品质 难度:难 用时:8 分钟
时文阅读 What should you do when you can't find the time to do a long workout? Have you heard of exercise snacks(零食式锻炼)?
Exercise snacks are a popular and inventive new way for people to stay fit. Instead of spending hours in the playground, people break that “large meal” into exercise “snacks”. These exercises can last from 20 seconds to two minutes. Then you can have a rest for 30 minutes to four hours before another snack.
It is reported that exercise snacks can be as useful as traditional exercise ways. Just three exercise snacks a day can benefit your physical health. Besides that, there are lots of other advantages. You can become more productive and creative. Also, “snacking” throughout the day stops you from sitting too long.
There are so many acceptable exercise snacks, like doing sit-ups, jumping rope or running up and down some stairs. If don't know where to start, here are some helpful exercise choices:
Exercises such as lifting weights will meet the needs. Since most people don't keep weights at their offices, lift full water bottles.
Squats — moving your body as if to sit down while keeping your back straight. Five to ten of these should make a good snack.
If you don't like traditional exercises, just turn up the music. Pick a lively song and start dancing. It'll make for a fun workout.
What are you waiting for? Let's get moving. Your body will thank you for it!
1 新考法·写作手法题 How does the writer start the text?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By using a saying.
D. By asking questions.
2 How long can an exercise snack last according to the text?
A. Twenty seconds to two minutes.
B. Thirty minutes to four hours.
C. Five to ten minutes.
D. Ten minutes to an hour.
3 What is an acceptable exercise snack mentioned in the text?
A. Doing math exercises. B. Eating snacks.
C. Doing sit-ups. D. Running in a park.
4 What is the writer's attitude (态度) to exercise snacks?
A. The writer is worried about them.
B. The writer supports them.
C. The writer dislikes them.
D. The writer doesn't care about them.
5 What is the main purpose of the text?
A. To change traditional eating habits.
B. To introduce a new way to stay fit.
C. To tell people the importance of doing exercise.
D. To advise people to do long-time outdoor exercise.
时文阅读 What should you do when you can't find the time to do a long workout? Have you heard of exercise snacks(零食式锻炼)?
Exercise snacks are a popular and inventive new way for people to stay fit. Instead of spending hours in the playground, people break that “large meal” into exercise “snacks”. These exercises can last from 20 seconds to two minutes. Then you can have a rest for 30 minutes to four hours before another snack.
It is reported that exercise snacks can be as useful as traditional exercise ways. Just three exercise snacks a day can benefit your physical health. Besides that, there are lots of other advantages. You can become more productive and creative. Also, “snacking” throughout the day stops you from sitting too long.
There are so many acceptable exercise snacks, like doing sit-ups, jumping rope or running up and down some stairs. If don't know where to start, here are some helpful exercise choices:
Exercises such as lifting weights will meet the needs. Since most people don't keep weights at their offices, lift full water bottles.
Squats — moving your body as if to sit down while keeping your back straight. Five to ten of these should make a good snack.
If you don't like traditional exercises, just turn up the music. Pick a lively song and start dancing. It'll make for a fun workout.
What are you waiting for? Let's get moving. Your body will thank you for it!
1 新考法·写作手法题 How does the writer start the text?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By using a saying.
D. By asking questions.
2 How long can an exercise snack last according to the text?
A. Twenty seconds to two minutes.
B. Thirty minutes to four hours.
C. Five to ten minutes.
D. Ten minutes to an hour.
3 What is an acceptable exercise snack mentioned in the text?
A. Doing math exercises. B. Eating snacks.
C. Doing sit-ups. D. Running in a park.
4 What is the writer's attitude (态度) to exercise snacks?
A. The writer is worried about them.
B. The writer supports them.
C. The writer dislikes them.
D. The writer doesn't care about them.
5 What is the main purpose of the text?
A. To change traditional eating habits.
B. To introduce a new way to stay fit.
C. To tell people the importance of doing exercise.
D. To advise people to do long-time outdoor exercise.
答案:
[解题导语] 本文主要介绍了零食式锻炼。
长难句解读
where + 动词不定式作宾语
If don't know(where to start), here are some helpful exercise
If引导的条件状语从句 倒装句
choices.
如果不知道从哪里开始,这里有一些有用的锻炼选择。
1 D 写作手法题。根据文章首段内容可知,作者通过问两个问题开篇,故选D。
2 A 细节理解题。根据第二段中的“people break that 'large meal' into exercise 'snacks'. These exercises can last from 20 seconds to two minutes”可知,零食式锻炼可以持续20秒至2分钟。故选A。
3 C 细节理解题。
明题意 本题需要选出文中提到的可接受的零食式锻炼。
根据题干中的“acceptable exercise snack”可定位到第四段中的“There are so many acceptable exercise snacks, like doing sit-ups, jumping rope or running up and down some stairs”,由此可知,做仰卧起坐是文中提到的一种可接受的零食式锻炼。
定答案 故选C。
4 B 推理判断题。
第三段中的“as useful as traditional exercise ways”“benefit your physical health”“lots of other advantages”“become more productive and creative”“stops you from sitting too long”
零食式锻炼的多个益处
作者支持零食式锻炼
呼吁大家行动起来,零食式锻炼对身体有好处
最后一段“What are you waiting for? Let's get moving. Your body will thank you for it!”

故选B。
5 B 写作意图题。通读全文,尤其是第二段中的“Exercise snacks are a popular and inventive new way for people to stay fit”和最后一段中的“Your body will thank you for it!”可知,本文主要介绍了一种让人们保持健康的新方式——零食式锻炼。故选B。
[解题导语] 本文主要介绍了零食式锻炼。
长难句解读
where + 动词不定式作宾语
If don't know(where to start), here are some helpful exercise
If引导的条件状语从句 倒装句
choices.
如果不知道从哪里开始,这里有一些有用的锻炼选择。
1 D 写作手法题。根据文章首段内容可知,作者通过问两个问题开篇,故选D。
2 A 细节理解题。根据第二段中的“people break that 'large meal' into exercise 'snacks'. These exercises can last from 20 seconds to two minutes”可知,零食式锻炼可以持续20秒至2分钟。故选A。
3 C 细节理解题。
明题意 本题需要选出文中提到的可接受的零食式锻炼。
根据题干中的“acceptable exercise snack”可定位到第四段中的“There are so many acceptable exercise snacks, like doing sit-ups, jumping rope or running up and down some stairs”,由此可知,做仰卧起坐是文中提到的一种可接受的零食式锻炼。
定答案 故选C。
4 B 推理判断题。
第三段中的“as useful as traditional exercise ways”“benefit your physical health”“lots of other advantages”“become more productive and creative”“stops you from sitting too long”
零食式锻炼的多个益处
作者支持零食式锻炼
呼吁大家行动起来,零食式锻炼对身体有好处
最后一段“What are you waiting for? Let's get moving. Your body will thank you for it!”
故选B。
5 B 写作意图题。通读全文,尤其是第二段中的“Exercise snacks are a popular and inventive new way for people to stay fit”和最后一段中的“Your body will thank you for it!”可知,本文主要介绍了一种让人们保持健康的新方式——零食式锻炼。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看