2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
You may have already forgotten the days when you had to learn how to use chopsticks. Every Chinese kid manages to use them for some time. But chopsticks are not just simple tools to pick up food. They come with their own special rules and traditions. Generally, people should not make a noise with chopsticks. Playing with chopsticks is seen as bad manners, just as playing with forks and knives in a Western country would be rude.
There are also some superstitions (迷信) related to chopsticks. For example, some people believe that chopsticks should not be left standing upright in a bowl. It looks like the incense (香) that Chinese use to honor the dead. Doing it at the dinner table is believed to bring bad luck.
You should not tap chopsticks on the edge of the bowl either, as beggars (乞丐) do this to ask for food. Parents might get angry if children do this as they don’t want their children to be as poor as beggars in the future.
Besides, chopsticks can also be a great gift. In Chinese, “chopsticks” are known as “kuaizi”, so newly-weds (新婚夫妇) feel happy to receive chopsticks as a wedding gift. Skilled craftsmen (手艺人) paint beautiful pictures on chopsticks to make them look like fine artworks. Today, even people from Western countries are learning to use chopsticks and like to collect them as souvenirs (纪念品).
1 What is the text about?
A. The history of chopsticks.
B. Stories behind chopsticks.
C. Ways of making chopsticks.
D. Rules and traditions of using chopsticks.
(
2 What is Chinese people’s opinion of playing with chopsticks?
A. It is all right.
B. It is not polite.
C. It is funny.
D. It is common.
(
3 What does the underlined word “honor” mean?
A. Save.
B. Forget.
C. Show respect.
D. Miss.
(
4 Chinese parents don’t like their children tapping chopsticks on the edge of the bowl because they don’t want their children to ____.
A. get ill
B. be poor
C. become lazy
D. be unhappy
(
5 Giving newly-weds chopsticks is welcome because it means ____.
A. having a baby soon
B. having good meals
C. being rich quickly
D. being healthy forever
(
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图(每空一词)

There are also some superstitions (迷信) related to chopsticks. For example, some people believe that chopsticks should not be left standing upright in a bowl. It looks like the incense (香) that Chinese use to honor the dead. Doing it at the dinner table is believed to bring bad luck.
You should not tap chopsticks on the edge of the bowl either, as beggars (乞丐) do this to ask for food. Parents might get angry if children do this as they don’t want their children to be as poor as beggars in the future.
Besides, chopsticks can also be a great gift. In Chinese, “chopsticks” are known as “kuaizi”, so newly-weds (新婚夫妇) feel happy to receive chopsticks as a wedding gift. Skilled craftsmen (手艺人) paint beautiful pictures on chopsticks to make them look like fine artworks. Today, even people from Western countries are learning to use chopsticks and like to collect them as souvenirs (纪念品).
1 What is the text about?
A. The history of chopsticks.
B. Stories behind chopsticks.
C. Ways of making chopsticks.
D. Rules and traditions of using chopsticks.
(
D
)2 What is Chinese people’s opinion of playing with chopsticks?
A. It is all right.
B. It is not polite.
C. It is funny.
D. It is common.
(
B
)3 What does the underlined word “honor” mean?
A. Save.
B. Forget.
C. Show respect.
D. Miss.
(
C
)4 Chinese parents don’t like their children tapping chopsticks on the edge of the bowl because they don’t want their children to ____.
A. get ill
B. be poor
C. become lazy
D. be unhappy
(
B
)5 Giving newly-weds chopsticks is welcome because it means ____.
A. having a baby soon
B. having good meals
C. being rich quickly
D. being healthy forever
(
A
)【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图(每空一词)
【语篇解构】
阅读文章,补充下面的结构图(每空一词)
Rules
good
supposed
angry
because
use
答案:
1 D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了使用筷子的礼仪及相关传统。2 B 细节理解题。由第一段中的“Playing with chopsticks is seen as bad manners”可知,玩筷子是不礼貌的。3 C 词义猜测题。根据画线词后的“the dead”及选项可推知,画线词应表示“表达敬意”,故选C。4 B 细节理解题。由第三段中的“Parents might get angry if children do this as they don't want their children to be as poor as beggars in the future”可知,父母不喜欢孩子用筷子敲碗边,是因为他们不想让孩子长大后像乞丐一样穷。5 A 推理判断题。由最后一段中的“‘chopsticks’ are known as ‘kuaizi’, so newly-weds(新婚夫妇)feel happy to receive chopsticks as a wedding gift”可推知,送给新婚夫妇筷子是希望他们早生贵子。
@@1 Rules 2 good 3 supposed 4 angry 5 because 6 use
@@1 Rules 2 good 3 supposed 4 angry 5 because 6 use
查看更多完整答案,请扫码查看