2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
五、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式
[2025 德州德城区期末改编] David is a 15 - year - old boy. He has an 1. ______
At the age of seven, David had his 4. ______
David 8. ______
These experiences 14. ______
[2025 德州德城区期末改编] David is a 15 - year - old boy. He has an 1. ______
interest
(interested) in space. He always 2. ______wonders
(wonder) how space stations work. For him, a space camp is 3. ______greater
(great) than any other camp in the world.At the age of seven, David had his 4. ______
first
(one) astronaut (航天员) training experience. He and 5. ______his
(he) parents were invited to a Family Space Camp. They had a taste of what it was like to travel 6. ______in
space. Everything was magical. 7. ______How
excited David was!David 8. ______
has been
(be) to many different space camps over the last eight years. Last month, he 9. ______attended
(attend) a new space camp. It had a lot of fun training 10. ______programs
(program), and he enjoyed all of them. There he 11. ______was asked
(ask) why he liked space camps so much. “I feel like 12. ______a
real astronaut in the space camp, and I don't even need 13. ______to leave
(leave) the earth,” he said.These experiences 14. ______
truly
(true) have a big influence on his life. Now David is studying space science. Although it is not easy 15. ______for
him, he has made up his mind to be a space engineer in the future.
答案:
1 interest 2 wonders 3 greater 4 first 5 his 6 in 7 How 8 has been 9 attended 10 programs 11 was asked 12 a 13 to leave 14 truly 15 for
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
[2024 合肥庐阳区二模改编] ①Have you heard of China's Tiangong space station? How much do you know about the lives of astronauts working in the space station? Come along and find out!
② For astronauts in space, exercise is important. The environment is very different in space. Doing sports can help astronauts stay healthy. How do they exercise? There is a bike to keep fit, a running machine, and other fitness equipment in the space station. The equipment makes it easy for astronauts to exercise.
③Astronauts live in a weightless environment, so they can't take showers like we do on the earth. Is there a bathroom in the space station? How do they keep themselves clean? Don't worry! Tiangong space station has a special bathroom. Astronauts can wipe (擦) themselves clean with a wet towel (毛巾).
④What do astronauts eat in the space station? There is bread and porridge for breakfast. There are also traditional Chinese dishes, like Gongbao chicken, fried rice and fried noodles with pork. There is a special “fridge” to store the food. It's made of “aerogel (气凝胶)”. The food stays cool in it.
⑤What if astronauts miss their family? There is special communication equipment in the station. Astronauts can have personal “sky - to - earth” calls with their family. Usually, the astronauts wear earphones. It not only helps them talk with each other, but also allows them to talk to the ground from any position.
⑥ What do you think of the lives of the astronauts?
1. [新考法·写作手法题] How does the writer lead into the topic in Paragraph 1?
A. By using sayings.
B. By listing numbers.
C. By asking questions.
D. By giving examples.
2. What does the underlined phrase “fitness equipment” probably mean in Paragraph 2?
A. Things for exercising.
B. Things for keeping food.
C. Things for communicating.
D. Things for keeping clean.
3. [新考法·篇章结构题] Which is the best structure of the text? (① = Paragraph 1 ② = Paragraph 2...)

4. In which part of a magazine can we read the text?
A. Food.
B. Science.
C. Medicine.
D. Trade.
[2024 合肥庐阳区二模改编] ①Have you heard of China's Tiangong space station? How much do you know about the lives of astronauts working in the space station? Come along and find out!
② For astronauts in space, exercise is important. The environment is very different in space. Doing sports can help astronauts stay healthy. How do they exercise? There is a bike to keep fit, a running machine, and other fitness equipment in the space station. The equipment makes it easy for astronauts to exercise.
③Astronauts live in a weightless environment, so they can't take showers like we do on the earth. Is there a bathroom in the space station? How do they keep themselves clean? Don't worry! Tiangong space station has a special bathroom. Astronauts can wipe (擦) themselves clean with a wet towel (毛巾).
④What do astronauts eat in the space station? There is bread and porridge for breakfast. There are also traditional Chinese dishes, like Gongbao chicken, fried rice and fried noodles with pork. There is a special “fridge” to store the food. It's made of “aerogel (气凝胶)”. The food stays cool in it.
⑤What if astronauts miss their family? There is special communication equipment in the station. Astronauts can have personal “sky - to - earth” calls with their family. Usually, the astronauts wear earphones. It not only helps them talk with each other, but also allows them to talk to the ground from any position.
⑥ What do you think of the lives of the astronauts?
1. [新考法·写作手法题] How does the writer lead into the topic in Paragraph 1?
A. By using sayings.
B. By listing numbers.
C. By asking questions.
D. By giving examples.
2. What does the underlined phrase “fitness equipment” probably mean in Paragraph 2?
A. Things for exercising.
B. Things for keeping food.
C. Things for communicating.
D. Things for keeping clean.
3. [新考法·篇章结构题] Which is the best structure of the text? (① = Paragraph 1 ② = Paragraph 2...)
4. In which part of a magazine can we read the text?
A. Food.
B. Science.
C. Medicine.
D. Trade.
答案:
1 C 写作手法题。根据文章第一段的前两句可知,作者通过提问题的写作手法来引入文章要谈论的话题。故选C。 2 A 词义猜测题。根据画线部分前的信息"a bike to keep fit, a running machine"以及画线部分后的信息"The equipment makes it easy for astronauts to exercise"可知,fitness equipment是"健身设备"。故选A。 3 C 篇章结构题。通读文章可知,第一段引出文章主题,第二、三、四、五段分别介绍了航天员如何在空间站运动、如何保持个人卫生、吃的食物有哪些以及如何与家人保持联系等,第六段结尾。本文的结构为"总—分—总"。故选C。 4 B 文章出处题。本文主要介绍了航天员在空间站的生活,属于科学范畴,故可以在杂志的"科学"版块读到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看