2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度:难 用时:8 分钟
[2023 石家庄新华区模拟]Whether studying for exams, working on a project or writing a paper, we've all been under great pressure(压力) at some point. When it gets a bit strong, we can reach a high level of tiredness — the terrible burnout(过度劳累).
However, that feeling of tiredness is not just physical. It can be mental(心理上的) as well. According to Psychology Today, burnout isn't just caused by working long hours; it is more about being under great pressure for a long time. The result can be feelings of anger, sadness and tiredness. It can even kill our creativity and reduce our productivity.
But what can we do to avoid the bad influence of burnout? Well, there is some advice that may help you. Psychologist Albert Bandura thinks that you should believe in your ability to complete a task at hand. The feeling that you are able to succeed means that a difficult task might be less difficult and tiring.
Finding ways to show your creative side may help, too. Not everyone can stay creative in their jobs, so they need to find other ways. They could paint, write or go to the local theater. All of these may help people get away from the huge pressure in their working life.
Looking after yourself and things around you can also be helpful. The result is that you live in a clean and positive environment. We should have healthy and positive thoughts instead of negative ones. Having a positive mental attitude(心态) towards everything you do means that you may feel more confident about yourself as well.
Burnout is a common condition connected with the pressure of the modern world. It has a huge influence on your work and life in general. We can deal with the burnout step by step. This way can do good to not just us, but our friends and families.
1 Why do people have the terrible burnout?
A. Because they just work for a long time without resting.
B. Because they are under great pressure for too long.
C. Because they have the feelings of anger, sadness and tiredness.
D. Because they have physical problems that kill their creativity.
2 Which is NOT the writer's advice on avoiding the bad influence of burnout?
A. Believing in your ability to complete a task.
B. Having a positive attitude towards everything.
C. Showing your creativity in different ways.
D. Talking about pressure with others.
3 What does the underlined word "negative" probably mean?
A. Harmful.
B. Active.
C. Personal.
D. Pleasant.
4 What can we learn from the last paragraph?
A. Everyone is supposed to be active.
B. Most modern people are in poor mental health.
C. It isn't possible to get away from burnout.
D. Avoiding burnout is good for people around us.
5 What can be a proper title for this passage?
A. How to be successful in life
B. How to deal with pressure
C. How to avoid burnout
D. How to keep in good health
[2023 石家庄新华区模拟]Whether studying for exams, working on a project or writing a paper, we've all been under great pressure(压力) at some point. When it gets a bit strong, we can reach a high level of tiredness — the terrible burnout(过度劳累).
However, that feeling of tiredness is not just physical. It can be mental(心理上的) as well. According to Psychology Today, burnout isn't just caused by working long hours; it is more about being under great pressure for a long time. The result can be feelings of anger, sadness and tiredness. It can even kill our creativity and reduce our productivity.
But what can we do to avoid the bad influence of burnout? Well, there is some advice that may help you. Psychologist Albert Bandura thinks that you should believe in your ability to complete a task at hand. The feeling that you are able to succeed means that a difficult task might be less difficult and tiring.
Finding ways to show your creative side may help, too. Not everyone can stay creative in their jobs, so they need to find other ways. They could paint, write or go to the local theater. All of these may help people get away from the huge pressure in their working life.
Looking after yourself and things around you can also be helpful. The result is that you live in a clean and positive environment. We should have healthy and positive thoughts instead of negative ones. Having a positive mental attitude(心态) towards everything you do means that you may feel more confident about yourself as well.
Burnout is a common condition connected with the pressure of the modern world. It has a huge influence on your work and life in general. We can deal with the burnout step by step. This way can do good to not just us, but our friends and families.
1 Why do people have the terrible burnout?
A. Because they just work for a long time without resting.
B. Because they are under great pressure for too long.
C. Because they have the feelings of anger, sadness and tiredness.
D. Because they have physical problems that kill their creativity.
2 Which is NOT the writer's advice on avoiding the bad influence of burnout?
A. Believing in your ability to complete a task.
B. Having a positive attitude towards everything.
C. Showing your creativity in different ways.
D. Talking about pressure with others.
3 What does the underlined word "negative" probably mean?
A. Harmful.
B. Active.
C. Personal.
D. Pleasant.
4 What can we learn from the last paragraph?
A. Everyone is supposed to be active.
B. Most modern people are in poor mental health.
C. It isn't possible to get away from burnout.
D. Avoiding burnout is good for people around us.
5 What can be a proper title for this passage?
A. How to be successful in life
B. How to deal with pressure
C. How to avoid burnout
D. How to keep in good health
答案:
1 B 细节理解题。根据第二段中的"burnout isn't just caused by working long hours; it is more about being under great pressure for a long time"可知B项正确。
2 D 细节理解题。各选项分析如下:
选项 分析 正误
A 根据第三段中的"Psychologist Albert Bandura thinks that you should believe in your ability to complete a task at hand"可知,你应该相信自己有能力完成手头的任务。 √
B 根据第五段中的"We should have healthy and positive thoughts. . . about yourself as well"可知,我们应该对所有事物都有积极的态度。 √
C 根据第四段中的"Finding ways to show your creative side may help, too"可知,用不同的方式表达你的创意也会避免过度劳累产生的负面影响。 √
D "和别人谈论压力"会避免过度劳累产生的负面影响在文中并未被提及。 ×
3 A 词义猜测题。
4 D 推理判断题。根据最后一段中的"We can deal with the burnout step by step. This way can do good to not just us, but our friends and families"可知,我们可以逐步地处理过度劳累,这不仅对我们有益,而且对我们的朋友和家人都有好处,故D项"避免过度劳累对我们周围的人有好处"符合题意。
5 C 标题归纳题。本文主要阐述了过度劳累的现象,并且提供了避免产生过度劳累的建议,故C项"如何避免过度劳累"最适合作本文的标题。
1 B 细节理解题。根据第二段中的"burnout isn't just caused by working long hours; it is more about being under great pressure for a long time"可知B项正确。
2 D 细节理解题。各选项分析如下:
选项 分析 正误
A 根据第三段中的"Psychologist Albert Bandura thinks that you should believe in your ability to complete a task at hand"可知,你应该相信自己有能力完成手头的任务。 √
B 根据第五段中的"We should have healthy and positive thoughts. . . about yourself as well"可知,我们应该对所有事物都有积极的态度。 √
C 根据第四段中的"Finding ways to show your creative side may help, too"可知,用不同的方式表达你的创意也会避免过度劳累产生的负面影响。 √
D "和别人谈论压力"会避免过度劳累产生的负面影响在文中并未被提及。 ×
3 A 词义猜测题。
4 D 推理判断题。根据最后一段中的"We can deal with the burnout step by step. This way can do good to not just us, but our friends and families"可知,我们可以逐步地处理过度劳累,这不仅对我们有益,而且对我们的朋友和家人都有好处,故D项"避免过度劳累对我们周围的人有好处"符合题意。
5 C 标题归纳题。本文主要阐述了过度劳累的现象,并且提供了避免产生过度劳累的建议,故C项"如何避免过度劳累"最适合作本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看