2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:文化意识 难度:中 用时:7分钟
多模态语篇·小说节选 [2024 西宁中考改编] Colin is a boy who is ill and always stays in bed. He often feels he is going to die. However, his friends, Dickon and Mary, believe he will get well if he goes out for fresh air. The doctor also thinks so.
One day, Mary finds a garden. It's a deserted garden that nobody cares about for a long time. Plants and flowers are all dead in it. Mary and Dickon clean it up. They grow some flowers with the help of a gardener, Ben. They work every day to make it beautiful. These friends hope Colin can get out of his room for the sunshine and nature. They make efforts to take Colin to the garden with a wheelchair. The air is fresh. The plants and flowers are strong. The birds are singing. Colin has a strong sense of life. He believes he is going to be well. He is not afraid of anything now.
To everyone's surprise, Colin gets up slowly from his wheelchair and stands straight with the help of Dickon. “I can stand up! I'm not ill,” cries Colin. Everyone is happy.
(—from *The Secret Garden*)
1 Who finds the garden?
A. Mary.
B. Colin.
C. Dickon.
D. Ben.
2 What does the underlined word “deserted” mean?
A. Large.
B. Lonely.
C. Beautiful.
D. Dangerous.
3 How does Colin feel in the garden?
A. He is too weak to stand.
B. He is hopeful for his life.
C. He is afraid of everything.
D. He is so sad that he wants to cry.
4 Which saying can we use in this story?
A. Practice makes perfect.
B. East or west, home is best.
C. A good friend is like a mirror.
D. A true friend reaches for your hand and touches your heart.
多模态语篇·小说节选 [2024 西宁中考改编] Colin is a boy who is ill and always stays in bed. He often feels he is going to die. However, his friends, Dickon and Mary, believe he will get well if he goes out for fresh air. The doctor also thinks so.
One day, Mary finds a garden. It's a deserted garden that nobody cares about for a long time. Plants and flowers are all dead in it. Mary and Dickon clean it up. They grow some flowers with the help of a gardener, Ben. They work every day to make it beautiful. These friends hope Colin can get out of his room for the sunshine and nature. They make efforts to take Colin to the garden with a wheelchair. The air is fresh. The plants and flowers are strong. The birds are singing. Colin has a strong sense of life. He believes he is going to be well. He is not afraid of anything now.
To everyone's surprise, Colin gets up slowly from his wheelchair and stands straight with the help of Dickon. “I can stand up! I'm not ill,” cries Colin. Everyone is happy.
(—from *The Secret Garden*)
1 Who finds the garden?
A. Mary.
B. Colin.
C. Dickon.
D. Ben.
2 What does the underlined word “deserted” mean?
A. Large.
B. Lonely.
C. Beautiful.
D. Dangerous.
3 How does Colin feel in the garden?
A. He is too weak to stand.
B. He is hopeful for his life.
C. He is afraid of everything.
D. He is so sad that he wants to cry.
4 Which saying can we use in this story?
A. Practice makes perfect.
B. East or west, home is best.
C. A good friend is like a mirror.
D. A true friend reaches for your hand and touches your heart.
答案:
阅读理解
【解题导语】本文讲述了生病的男孩 Colin 在朋友 Mary 和 Dickon 的帮助下,通过接触大自然和阳光,逐渐恢复健康并重新获得生活信心的故事。
1 A 细节理解题。根据第二段中的“One day, Mary finds a garden”可知,是 Mary 找到的花园。
2 B 词义猜测题。根据画线词后的“that nobody cares about for a long time”可知,那是一个废弃的花园,故 B 项符合题意。
3 B 细节理解题。根据第二段中的“Colin has a strong sense of life. He believes he is going to be well”可知,Colin 在花园里感受到了生命力,从而对自己的生活充满了希望。
4 D 推理判断题。通读全文可知,Mary 和 Dickon 帮助 Colin 走出房间,让 Colin 重新有了生活的希望,体现了朋友之间的互相帮助,故 D 项符合题意。
【解题导语】本文讲述了生病的男孩 Colin 在朋友 Mary 和 Dickon 的帮助下,通过接触大自然和阳光,逐渐恢复健康并重新获得生活信心的故事。
1 A 细节理解题。根据第二段中的“One day, Mary finds a garden”可知,是 Mary 找到的花园。
2 B 词义猜测题。根据画线词后的“that nobody cares about for a long time”可知,那是一个废弃的花园,故 B 项符合题意。
3 B 细节理解题。根据第二段中的“Colin has a strong sense of life. He believes he is going to be well”可知,Colin 在花园里感受到了生命力,从而对自己的生活充满了希望。
4 D 推理判断题。通读全文可知,Mary 和 Dickon 帮助 Colin 走出房间,让 Colin 重新有了生活的希望,体现了朋友之间的互相帮助,故 D 项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看