2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过初中英语九年级全一册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
[2024 云南中考改编]Liu Lingli has been a teacher for hearing-impaired (听力受损的) children for 33 years. Her first communication with hearing-impaired people was with her neighbour, Mrs. Wang. One day, when Liu was playing in her house, Wang used sign language to communicate with her. But Liu couldn't understand. Wang's husband told Liu that Mrs. Wang wanted to make her a scarf.
"I was moved by her kindness, and thought it would be great if she could speak," Liu said, "so I decided to become a teacher for hearing-impaired students."
At first, Liu almost gave up because of difficulties. She then thought about her neighbour and the pain on her face when she could not make people understand what she was trying to say. That made Liu stick to her dream of being a "special education" teacher and she succeeded.
Liu Lingli put lots of efforts to help them live better. Every day, she spent much time teaching them to speak. One of her students, Jiang Yan, said Liu would show over 100 times how to speak just one word. She also taught the students how to wash their face and clothes, and clip their nails (剪指甲).
With her help and encouragement, another student Liu Hanxiang could communicate normally with others. Liu Hanxiang learned dancing and is a member of an art group now.
Thanks to Liu's devotion (奉献), more than 20 students have received higher education. "Whenever they tried to say 'mom' or 'dad' for the first time, I felt it was the sweetest sound in the world," Liu Lingli said.
1 Why did Liu Lingli decide to become a teacher of "special education"?
A. Because she was interested in sign language.
B. Because she wanted to be a successful teacher.
C. Because she was moved by her neighbour's kindness.
D. Because she wanted to help Wang's husband to speak.
2 What does the underlined word "efforts" in Paragraph 4 mean?
A. Abilities.
B. Energies.
C. Interests.
D. Suggestions.
3 Which of the following words can best describe Liu Lingli?
A. Caring.
B. Honest.
C. Quiet.
D. Lucky.
4 In which part of a newspaper can you probably read the text?
A. Famous people.
B. Science.
C. Sports.
D. Travel.
[2024 云南中考改编]Liu Lingli has been a teacher for hearing-impaired (听力受损的) children for 33 years. Her first communication with hearing-impaired people was with her neighbour, Mrs. Wang. One day, when Liu was playing in her house, Wang used sign language to communicate with her. But Liu couldn't understand. Wang's husband told Liu that Mrs. Wang wanted to make her a scarf.
"I was moved by her kindness, and thought it would be great if she could speak," Liu said, "so I decided to become a teacher for hearing-impaired students."
At first, Liu almost gave up because of difficulties. She then thought about her neighbour and the pain on her face when she could not make people understand what she was trying to say. That made Liu stick to her dream of being a "special education" teacher and she succeeded.
Liu Lingli put lots of efforts to help them live better. Every day, she spent much time teaching them to speak. One of her students, Jiang Yan, said Liu would show over 100 times how to speak just one word. She also taught the students how to wash their face and clothes, and clip their nails (剪指甲).
With her help and encouragement, another student Liu Hanxiang could communicate normally with others. Liu Hanxiang learned dancing and is a member of an art group now.
Thanks to Liu's devotion (奉献), more than 20 students have received higher education. "Whenever they tried to say 'mom' or 'dad' for the first time, I felt it was the sweetest sound in the world," Liu Lingli said.
1 Why did Liu Lingli decide to become a teacher of "special education"?
A. Because she was interested in sign language.
B. Because she wanted to be a successful teacher.
C. Because she was moved by her neighbour's kindness.
D. Because she wanted to help Wang's husband to speak.
2 What does the underlined word "efforts" in Paragraph 4 mean?
A. Abilities.
B. Energies.
C. Interests.
D. Suggestions.
3 Which of the following words can best describe Liu Lingli?
A. Caring.
B. Honest.
C. Quiet.
D. Lucky.
4 In which part of a newspaper can you probably read the text?
A. Famous people.
B. Science.
C. Sports.
D. Travel.
答案:
1 C 细节理解题。根据第二段“I was moved by her kindness, and thought it would be great if she could speak,’ Liu said, ‘so I decided to become a teacher for hearing-impaired students’”可知,刘玲琍被邻居的善意感动,因此决定成为一名特殊教育教师。故选C。
2 B 词义猜测题。根据画线词后的内容可知,刘玲琍为她的学生们生活得更好付出了很多努力,故可推知efforts与energies意义相近。
3 A 推理判断题。通读全文,特别是最后一段中的“Thanks to Liu's devotion (奉献)”可推知,刘玲琍是一个乐于助人的人。故选A。
4 A 文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了刘玲琍的故事,由此可推知,我们最有可能在报纸的“著名人物”版块读到这篇文章。
2 B 词义猜测题。根据画线词后的内容可知,刘玲琍为她的学生们生活得更好付出了很多努力,故可推知efforts与energies意义相近。
3 A 推理判断题。通读全文,特别是最后一段中的“Thanks to Liu's devotion (奉献)”可推知,刘玲琍是一个乐于助人的人。故选A。
4 A 文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了刘玲琍的故事,由此可推知,我们最有可能在报纸的“著名人物”版块读到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看