第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
(2023济宁中考)任务型阅读。
“No touching” is a rule of many museums. However, there is a museum where touching is the most important thing to do. It is Please Touch Museum, a museum in Philadelphia, USA. It encourages visitors to touch, feel and see everything in it.
Please Touch Museum opened in 1976 and has been a good place for kids and parents ever since. It offers interactive exhibits(互动式展品) on art, history, science, culture, and more for all ages. There are also special events for the whole family. There is always something new to see and do.
The “Food&Family” exhibit is one of the museum's most popular exhibits. Kids learn about where food comes from, where they can find it, and how important it is in different cultures. There is also a role - playing game. Kids will shop for dinner at the supermarket, make a pizza in the kitchen and study cheeses and tea from around the world.
The museum is educational, and the interactive exhibits make learning fun. Also, there is an area in the museum for parents and their kids to talk, play and spend time together. What's more, the tickets aren't expensive! That's why it's so popular with families.
阅读短文,根据要求完成21~25题。
21. When and where did the Please Touch Museum open? (no more than 7 words)
______________________________
22. What does the museum encourage visitors to do? (no more than 11 words)
______________________________
23. What is the last paragraph mainly about? (no more than 8 words)
______________________________
24. 请将文中画线的句子翻译成汉语。
______________________________
25. 请给短文拟一个适当的英文标题。
______________________________
答案:
21. In 1976 in Philadelphia, USA.解析:细节理解题。根据文中第一段中“It is Please Touch Museum, a museum in Philadelphia, USA.”和第二段中“Please Touch Museum opened in 1976”可知。
22. To touch, feel and see everything in it.解析:细节理解题。根据文中第一段最后一句“It encourages visitors to touch, feel and see everything in it.”可知。
23. The reason why it's popular with families.解析:段落大意题。最后一段介绍了这个博物馆众多的好处和优点,说明了它受众多家庭欢迎的原因。
24. 孩子们了解食物来自哪里,在哪里能找到食物以及在不同的文化中食物是多么重要。解析:英译汉题。Kids孩子们;learn about了解;where food comes from食物来自哪里;where they can find it在哪里能找到食物;and how important it is in different cultures以及在不同的文化中食物是多么重要。
25. A Special Museum解析:标题归纳题。由全文可知,本文主要介绍了一个特殊的博物馆,它与其他博物馆相比有与众不同之处,它可以让孩子们全方位接触来了解各种知识,具有很好的教育意义。
22. To touch, feel and see everything in it.解析:细节理解题。根据文中第一段最后一句“It encourages visitors to touch, feel and see everything in it.”可知。
23. The reason why it's popular with families.解析:段落大意题。最后一段介绍了这个博物馆众多的好处和优点,说明了它受众多家庭欢迎的原因。
24. 孩子们了解食物来自哪里,在哪里能找到食物以及在不同的文化中食物是多么重要。解析:英译汉题。Kids孩子们;learn about了解;where food comes from食物来自哪里;where they can find it在哪里能找到食物;and how important it is in different cultures以及在不同的文化中食物是多么重要。
25. A Special Museum解析:标题归纳题。由全文可知,本文主要介绍了一个特殊的博物馆,它与其他博物馆相比有与众不同之处,它可以让孩子们全方位接触来了解各种知识,具有很好的教育意义。
1. (2023成都青羊区模拟)−Where is Mr. Zhang? I need his help.
−He ______ the dining hall for breakfast. He may return soon.
A. has been to B. has gone to
C. has been in
−He ______ the dining hall for breakfast. He may return soon.
A. has been to B. has gone to
C. has been in
答案:
1. B解析:根据“He may return soon.”可知已经去某地了,现在不在说话地点,故填has gone to。
2. (2023丹东元宝区一模)Nobody except the twins ______ to the Great Wall before.
A. has been B. have gone
C. has gone D. have been
A. has been B. have gone
C. has gone D. have been
答案:
2. A解析:根据句中before,结合nobody,可知此处指的是“除了那对双胞胎,以前没有人去过长城。”;have/has been to,意思是“去过某地”。主语为nobody,谓语动词用第三人称单数形式。
3. (2023北京通州区一模)−Where is your son Jimmy working now?
−He ______ the city of Nantong, China for two years.
A. has gone to B. has been to
C. was in D. has been in
−He ______ the city of Nantong, China for two years.
A. has gone to B. has been to
C. was in D. has been in
答案:
3. D解析:“for + 一段时间”要与现在完成时连用,且动词用延续性动词,has gone to与has been to是短暂性动词,has been in是延续性动词。
4. (2023重庆九龙坡区二模)−May I speak to Miss Brown?
−Sorry, she ______ Canada, but she ______ back in a few days.
A. has gone to; comes
B. has been to; comes
C. has gone to; will come
D. has been to; will come
−Sorry, she ______ Canada, but she ______ back in a few days.
A. has gone to; comes
B. has been to; comes
C. has gone to; will come
D. has been to; will come
答案:
4. C解析:根据句意可知她去了加拿大还未返回,排除B和D。in a few days表示“几天后”,用于一般将来时。
查看更多完整答案,请扫码查看