第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
三 阅读理解
主题:保护眼睛 文体:说明文
Finally, you finish all your schoolwork and sit back in your chair. Suddenly you feel a headache and realize your eyes are painful. What's going on? Doctors say that many students are spending too much time in front of screens, especially during online classes. The following might be of some help to you.

21. Who is the text written for?______
A. Parents. B. Students.
C. Doctors. D. Patients.
22. What are the key words in the 20−20−20 rule?______
A. 20 minutes, 20 feet, 20 times.
B. 20 seconds, 20 times, 20 feet.
C. 20 feet, 20 seconds, 20 minutes.
D. 20 times, 20 minutes, 20 seconds.
23. 二.新考法 Which of the following best explains the meaning of the underlined sentence in the text?______

24. What is the text mainly about?______
A. The reasons for eye tiredness.
B. The influence of online classes.
C. The importance of computer glasses.
D. The suggestions about eye protection.
25. In which part of a magazine can you read the text?______
A. Health. B. Sports.
C. Culture. D. Travel.
主题:保护眼睛 文体:说明文
Finally, you finish all your schoolwork and sit back in your chair. Suddenly you feel a headache and realize your eyes are painful. What's going on? Doctors say that many students are spending too much time in front of screens, especially during online classes. The following might be of some help to you.
21. Who is the text written for?______
A. Parents. B. Students.
C. Doctors. D. Patients.
22. What are the key words in the 20−20−20 rule?______
A. 20 minutes, 20 feet, 20 times.
B. 20 seconds, 20 times, 20 feet.
C. 20 feet, 20 seconds, 20 minutes.
D. 20 times, 20 minutes, 20 seconds.
23. 二.新考法 Which of the following best explains the meaning of the underlined sentence in the text?______
24. What is the text mainly about?______
A. The reasons for eye tiredness.
B. The influence of online classes.
C. The importance of computer glasses.
D. The suggestions about eye protection.
25. In which part of a magazine can you read the text?______
A. Health. B. Sports.
C. Culture. D. Travel.
答案:
21.B解析:细节理解题。由表格第一栏中的句子“Doctors say that many students...in front of screens...”可知,这是写给学生的文章,故选B。
22.C解析:细节理解题。由表格中的“It suggests...on the screen.”可知,20−20−20规则是指:20分钟后,观察至少20英尺以外的东西20秒钟,故选C。
23.D解析:细节理解题。画线部分的句意为“坐直,离屏幕一臂远。”,由此可知,D项符合句意。
24.D解析:主旨大意题。本文主要介绍了学生保护眼睛的方法与建议,D项“关于眼睛保护的建议”符合文意。
25.A解析:文章来源题。本文与眼睛健康有关,由此可推知,我们可以在杂志的健康栏目阅读到,故选A。
22.C解析:细节理解题。由表格中的“It suggests...on the screen.”可知,20−20−20规则是指:20分钟后,观察至少20英尺以外的东西20秒钟,故选C。
23.D解析:细节理解题。画线部分的句意为“坐直,离屏幕一臂远。”,由此可知,D项符合句意。
24.D解析:主旨大意题。本文主要介绍了学生保护眼睛的方法与建议,D项“关于眼睛保护的建议”符合文意。
25.A解析:文章来源题。本文与眼睛健康有关,由此可推知,我们可以在杂志的健康栏目阅读到,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看