第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
3. 阅读理解。(每小题3分,共24分)
A
Before he goes, he decides to take his medicine. He picks up the cup.
“No!” screams Tinker Bell, because she knows it is poisoned.
“Why not?”
“It is poisoned.”
“Poisoned? But who...” “Hook.” “Don't be silly.”
Peter lifts the cup with the medicine to his mouth. Tinker moves very fast. She flies between Peter and the cup and drinks it all. Then she falls to the ground. “Tinker! What's the matter?” cries Peter, suddenly afraid.
“It's poisoned, Peter,” she tells him softly. “And now I am dying.”
“Oh, Tinker! No!”
Tinker Bell goes to her room and lies down on the small bed. Her light is growing fainter. Peter knows that when a fairy's light goes out, she dies. Tinker speaks, but her voice is very low.
“I can get better if...”
“If what?” says Peter.
“If children believe in fairies?”
Peter calls to all the children in the world who are dreaming about Neverland.
“Do you believe in fairies?” he shouts to them. “If you believe in fairies, clap your hands. Tinker must not die.”
Tinker sits up in bed and listens. Peter listens, too. Many children clap. And they save Tinker Bell. First her voice grows stronger, then she jumps out of the bed, then she flies quickly around the room. Her light is brighter than ever.
“And now let's rescue Wendy!” says Peter.
He puts his sword and a knife in his belt and leaves the home under the ground.
“This time, it's Hook or me,” he says.
21. From the passage, Tinker is ______.
A. a child
B. a fairy
C. an animal
D. a pet
22. Which of the following is NOT true? ______
A. Peter doesn't believe Tinker in the beginning.
B. Tinker saves Peter but she almost dies.
C. Tinker lies down on the big bed.
D. The children believe in fairies.
23. What does the underlined word “poisoned” mean? ______
A. 痛苦的
B. 舒服的
C. 困难的
D. 有毒的
24. After reading the passage, you think Tinker is ______
A. strong
B. brave
C. friendly
D. quiet
A
Before he goes, he decides to take his medicine. He picks up the cup.
“No!” screams Tinker Bell, because she knows it is poisoned.
“Why not?”
“It is poisoned.”
“Poisoned? But who...” “Hook.” “Don't be silly.”
Peter lifts the cup with the medicine to his mouth. Tinker moves very fast. She flies between Peter and the cup and drinks it all. Then she falls to the ground. “Tinker! What's the matter?” cries Peter, suddenly afraid.
“It's poisoned, Peter,” she tells him softly. “And now I am dying.”
“Oh, Tinker! No!”
Tinker Bell goes to her room and lies down on the small bed. Her light is growing fainter. Peter knows that when a fairy's light goes out, she dies. Tinker speaks, but her voice is very low.
“I can get better if...”
“If what?” says Peter.
“If children believe in fairies?”
Peter calls to all the children in the world who are dreaming about Neverland.
“Do you believe in fairies?” he shouts to them. “If you believe in fairies, clap your hands. Tinker must not die.”
Tinker sits up in bed and listens. Peter listens, too. Many children clap. And they save Tinker Bell. First her voice grows stronger, then she jumps out of the bed, then she flies quickly around the room. Her light is brighter than ever.
“And now let's rescue Wendy!” says Peter.
He puts his sword and a knife in his belt and leaves the home under the ground.
“This time, it's Hook or me,” he says.
21. From the passage, Tinker is ______.
A. a child
B. a fairy
C. an animal
D. a pet
22. Which of the following is NOT true? ______
A. Peter doesn't believe Tinker in the beginning.
B. Tinker saves Peter but she almost dies.
C. Tinker lies down on the big bed.
D. The children believe in fairies.
23. What does the underlined word “poisoned” mean? ______
A. 痛苦的
B. 舒服的
C. 困难的
D. 有毒的
24. After reading the passage, you think Tinker is ______
A. strong
B. brave
C. friendly
D. quiet
答案:
A[主旨大意]本文讲述了彼得不相信药被下了毒,小仙女小叮当来不及阻止,只能自己把毒药喝下去。在小叮当濒临死亡之际,彼得呼唤世界上相信有精灵的孩子,他们为小叮当鼓掌,小叮当得救了。
21.B解析:细节理解题。根据“Peter knows that when...”可知,小叮当是一个仙女。
22.C解析:细节理解题。根据“Tinker Bell goes to..,”可知,应该是躺在小床上,而不是大床。
23.D解析:词义猜测题。根据“'It’s poisoned, Peter,' she tells him softly. ‘And now I am dying.’”可知,药是有毒的,因此会死。
24.B解析:推理判断题。根据“Tink moves very fast...”可知,小叮当很勇敢。
21.B解析:细节理解题。根据“Peter knows that when...”可知,小叮当是一个仙女。
22.C解析:细节理解题。根据“Tinker Bell goes to..,”可知,应该是躺在小床上,而不是大床。
23.D解析:词义猜测题。根据“'It’s poisoned, Peter,' she tells him softly. ‘And now I am dying.’”可知,药是有毒的,因此会死。
24.B解析:推理判断题。根据“Tink moves very fast...”可知,小叮当很勇敢。
B (2023淄博一模)
In the cave (山洞), I saw gold coins in a corner. They were Flint's treasure! We had come so far to find this. Already it had cost the lives of seventeen men from the Hispaniola. And how many others? How many ships had gone to the bottom of the sea? How many brave men had been killed for this? Perhaps no man alive could tell.
Next morning, we moved all the gold to the beach. Then we took it by boat to the Hispaniola. It was a big job for so small a number of men.
Then at last, one sunny morning, we sailed out of North Inlet and towards the nearest port (港口) in Spanish America before afternoon. Treasure Island had disappeared from view, and I had never felt happier to leave a place behind.
The sun was going down when we sailed into the port, and the doctor and Mr. Trelawney took me to the beach. When we came back, Ben Gunn was waiting for us.
“Silver has gone,” he told us, “but not empty - handed. He's taken one of the bags of coins, perhaps worth three or four hundred guineas.” I think we were all pleased to lose the bad man at so small a price.
We found some sailors for the ship at the port, and they had a good journey home. We all took a large piece of the treasure. Some used it wisely, but some did not.
Captain Smollett no longer goes to sea. Gray saved his money and now is a half - owner and captain of a fine ship. Ben Gunn got a thousand pounds which he spent or lost in three weeks, then he came begging and was given a job as a gatekeeper.
For Silver, we have heard no more. That scary seaman with one leg has gone out of my life. I will never return to Treasure Island, but in my worst dreams I still hear the sharp, high cries of Captain Flint: “Pieces of eight! Pieces of eight!”
— Adapted from Treasure Island
25. What do you know from Paragraph 1? ______
A. Many people lost their lives for the treasure.
B. There were so many gold coins in the ships.
C. Seventeen people left the island on the ship.
D. Only the writer found gold coins in the cave.
26. Which was TRUE about Silver? ______
A. He went home with the writer.
B. He took the writer to the beach.
C. He left with empty hands.
D. He left with a bag of gold.
27. Who became a gatekeeper in the end? ______
A. Trelawney.
B. Silver.
C. Ben Gunn.
D. Smollett.
28. What does the passage mainly talk about? ______
A. A story about living on an island.
B. A story about looking for treasure.
C. A story about taking a relaxing trip.
D. A story about finding different jobs.
In the cave (山洞), I saw gold coins in a corner. They were Flint's treasure! We had come so far to find this. Already it had cost the lives of seventeen men from the Hispaniola. And how many others? How many ships had gone to the bottom of the sea? How many brave men had been killed for this? Perhaps no man alive could tell.
Next morning, we moved all the gold to the beach. Then we took it by boat to the Hispaniola. It was a big job for so small a number of men.
Then at last, one sunny morning, we sailed out of North Inlet and towards the nearest port (港口) in Spanish America before afternoon. Treasure Island had disappeared from view, and I had never felt happier to leave a place behind.
The sun was going down when we sailed into the port, and the doctor and Mr. Trelawney took me to the beach. When we came back, Ben Gunn was waiting for us.
“Silver has gone,” he told us, “but not empty - handed. He's taken one of the bags of coins, perhaps worth three or four hundred guineas.” I think we were all pleased to lose the bad man at so small a price.
We found some sailors for the ship at the port, and they had a good journey home. We all took a large piece of the treasure. Some used it wisely, but some did not.
Captain Smollett no longer goes to sea. Gray saved his money and now is a half - owner and captain of a fine ship. Ben Gunn got a thousand pounds which he spent or lost in three weeks, then he came begging and was given a job as a gatekeeper.
For Silver, we have heard no more. That scary seaman with one leg has gone out of my life. I will never return to Treasure Island, but in my worst dreams I still hear the sharp, high cries of Captain Flint: “Pieces of eight! Pieces of eight!”
— Adapted from Treasure Island
25. What do you know from Paragraph 1? ______
A. Many people lost their lives for the treasure.
B. There were so many gold coins in the ships.
C. Seventeen people left the island on the ship.
D. Only the writer found gold coins in the cave.
26. Which was TRUE about Silver? ______
A. He went home with the writer.
B. He took the writer to the beach.
C. He left with empty hands.
D. He left with a bag of gold.
27. Who became a gatekeeper in the end? ______
A. Trelawney.
B. Silver.
C. Ben Gunn.
D. Smollett.
28. What does the passage mainly talk about? ______
A. A story about living on an island.
B. A story about looking for treasure.
C. A story about taking a relaxing trip.
D. A story about finding different jobs.
答案:
B[主旨大意]本文改编自《金银岛》,讲述了主人公寻宝的故事。
25.A解析:推理判断题。根据第一段的“How many brave men had been killed for this? Perhaps no man alive could tell.”可知很多人为了寻宝丧失了生命。
26.D解析:细节理解题。根据第五段的“but not empty - handed...”可知,不是空手而归,他拿了一袋硬币。
27.C解析:细节理解题。根据倒数第二段的“Ben Gunn got a thousand...”可知,Ben Gunn在三周内得到了一千英镑,他花掉了或输掉了,然后他来乞讨,并得到了一份看门人的工作。
28.B解析:主旨大意题。通读全文可知,主要介绍了主人公去寻宝发生的故事。选项B“一个关于寻找宝藏的故事”符合本文。
查看更多完整答案,请扫码查看