2025年阳光计划八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年阳光计划八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年阳光计划八年级英语下册人教版》

四阅读理解。 (每小题2分,共28分)
A(2023黑龙江中考)
ChineseChineseEnglish
21.Cloud Music app was founded________than
Douyin app.
A.three years earlier
B.two years earlier
C.three years later
22.If you want to know what's going on in our country.______can help you.
A.Douyin B.Cloud Music C.Toutiao
23.While you have Douyin,you can______.
A.listen to the world's news
B.play English dialogue games
C.make your own interesting videos
24.Which of the following is TRUE according to the form above?______
A.Toutiao is a new app to make fun with personal videos and more funny things.
B.You can use Toutiao through two languages.
C.Cloud Music is a music app for you to learn English.
答案: 21.A解析:细节理解题。根据表格中建立时间一行可知,云音乐app比抖音app早成立三年。
22.C解析:细节理解题。根据表格中优点一行可知,如果你想知道我们国家发生了什么事,可以去看头条。
23.C解析:细节理解题。根据表格中优点一行可知,只要你有抖音,你就可以制作自己有趣的视频。
24.B解析:细节理解题。根据表格中语言一行可知,你可以通过两种语言使用今日头条。
B(2022福州晋安区期中)
  Millions of Chinese have been playing a mobile game called Travel Frog recently.You play as the “mother"of a frog who lives alone and enjoys traveling.You need to prepare food and tools for his trips.The frog will travel with a hat and send you postcards while he is away.
  There are visitors like a snail,a bee and a turtle at his door.Each time they visit,you get a lucky ticket.You can choose the food to treat the visitors with.In return,they send you clover(三叶草)or one four−leaf clover later.
  The reason why the game is so popular may have something to do with how lonely people are these days.Many players have said that the lonely frog is just like them.Loneliness seems to be a common problem today.But we should remember that no one needs to be lonely.There are tips to get rid of (消除)loneliness.You can sing your favorite songs.
And you need to connect with a friend and do something creative,such as drawing a picture.What's more,you can imagine some places you'd like to visit.
25.“Travel Frog”is a(n)______.
A.video B.program C.movie D.app
26.When the frog is on vacation,he will send______to you.
A.e−mails B.letters
C.postcards D.presents
27...新考法What can we get from the visitors?______
A.  B.  C.   
28.According to the passage,if you want to get rid of loneliness,you can do the following things except (除了)______.
期中测评计划
A.sing your favorite songs
B.connect with your friends
C.do some shopping
D.imagine a place to go
29.From the passage we can know that______.
A.all teenagers like playing the game best recently
B.people like playing the game maybe because they feel lonely
C.players can be his good friends when they play the game
D.players need to prepare food and money for his trips
答案:
25.D解析:推理判断题。根据第一段中“Millions of Chinese...recently.”可知,“旅行青蛙”是一款手机游戏,由此推出是一款app。
26.C解析:细节理解题。根据第一段中“The frog will...when he is away.”可知,青蛙在度假时会寄给你明信片。
27.C解析:细节理解题。根据第二段中“You can...four - leaf clover later.”可知,访客会给我们三叶草。
28.C解析:细节理解题。根据第三段中“There are tips...you can imagine some places you'd like to visit.”可知,想要消除孤独,可以唱你最喜欢的歌、与朋友联系或想象一个想去的地方,不包括去购物。
29.B解析:细节理解题。根据第三段中“The reason...these days.”可知,人们喜欢玩这款游戏可能是因为他们感到孤独。
C(2023牡丹江中考)
  There was a little boy living in a city with his parents.Every summer holiday,the parents would take their son to visit his grandparents.30.______
And the boy loved to stay with them.
  Year by year,the boy grew up.One day,he said to his parents,“Now,I am big enough.This holiday,I can go to my grandparents' house alone.31.______
  The parents said yes,but they were worried about him.So they taught him everything he needed to know to travel alone.
  The day came when the boy was to leave for his grandparents’house.His parents came to the train station to see him off.While waiting,the boy's father handed him a letter and said,“Son,if you feel afraid on the way,open this letter and read it.32.______
  The train began to move and the boy was very excited.It stopped at every station and people kept coming and going.At one station,a big man got on the train and sat next to the boy.The boy got a little scared.33.______He opened the letter.“Don't be afraid.I am here with you on this train."Just after reading the letter,all his fear was gone.
  In fact,life is like that.When we do something  41.My brother would do something alone,we needn't be sad or afraid.34.______We can just do whatever we want and remember we are  42.(2022宁波海曙区期中)All the actually not alone.
  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A.Please let me go by myself.
B.It will help you calm down(镇静).
C.His parents decided to go with him.
D.They lived far away in another city.
E.Then the boy remembered his father's letter.
F.Our parents and friends are always on the journey with us.
答案:
30.D解析:结合上文可知提到了祖父母,推断他们住在另一个地方,结合选项,判断空格处要表达的含义为“他们远在另一个城市居住。”
31.A解析:结合下文可知他请求父母让他独自去。结合选项,判断空格处要表达的含义为“请让我自己去。”
32.B解析:结合上文可知这封信能帮助男孩克服恐惧,结合选项,判断空格处要表达的含义为“它将会帮助你冷静。”
33.E解析:结合下文可知男孩打开了信,结合选项,判断空格处要表达的含义为“然后男孩想起来父亲的信。”
34.F解析:结合上文可知独自做事情不必感到悲伤或害怕,推断接下来要表明原因。结合选项,判断空格处要表达的含义为“我们的父母和朋友总是和我们在一起。”

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭