2025年阳光计划八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年阳光计划八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年阳光计划八年级英语下册人教版》

V(2022滨州惠民模拟)补全对话。

A: Hi, everybody. I'm Becky. Welcome back to “The Problem Line”. Today, we’re going to talk about problems with parents. Okay, it's time for another call. 21.______

B: Hello. My name's David.

A: Hi, David. Welcome to “The Problem Line”. 22.______

B: Well, I'm having problems with my mom. Every time we talk about something, we argue.

A: 23.______ It's impolite.

B: I know. But she always arranges (安排) everything for me. I can't even decide what to wear on weekends.

A: That's too bad. 24.______

B: I tried, but she never listened to me. She thinks I should listen to her because I'm her child.

A: Well, that's a difficult problem. 25.______

C: Hello, I'm Vera. I think David should ask his teacher for help. Perhaps his mother will listen to his teacher.

B: OK. I'll have a try. Thank you.

根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A. Hi, where are you from?
B. Hello, who's calling?
C. You should learn from them.
D. Dear listeners, who can give him some advice?
E. Why not have a good talk with her?
F. You shouldn't argue with your mom.
G. What's your problem?
答案: 21. B 22. G 23. F 24. E 25. D

W(2023唐山遵化二模)阅读理解。

In an English class, students are talking about a problem in groups.
Tom: Parents worry about their children when there is no one at home. Through home cameras, parents can not only keep their kids from the danger, but also encourage them to develop good study habits.
John: When I was in middle school, my mom set up a camera. I wanted to play computer games now and then. But after playing games, I couldn't go back to my study immediately. So I think my mom helps me a lot in this special way.
Lucy: Kids who are older shouldn't be monitored (监控), but parents can limit (限制) the time their children spend on apps. It would be much better to help students learn how to make full use of their time. At the same time, parents also need to trust their children and give them enough freedom (自由).
Mary: How to control themselves is one of the important skills kids will need in the future.
But using cameras won't help kids get the skill, and they will always find ways to avoid the cameras. What's more, having a camera might also do bad for parents’ work, too.

26. What are they talking about? ______
A. Should parents monitor their kids?
B. How to deal with problems with parents?
C. Is it important to develop good study habits?
D. What are the skills students need in the future?

27. Which is John's idea? ______
A. Parents should trust their children.
B. Parents help him a lot in a special way.
C. Students should be limited the time on using apps.
D. Students should learn to control themselves.

28. Who disagree on the parents' idea? ______
A. Tom and John.   B. John and Lucy.
C. Tom and Mary.   D. Lucy and Mary.
答案: 26. A解析:主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了学生对“父母是否应该监控孩子”这一做法的不同观点。
27. B解析:细节理解题。根据John说的话“So I think my mom helps me a lot in this special way.”可知,父母以一种特殊的方式帮助他。
28. D解析:细节理解题。根据Lucy说的话“Kids who are older shouldn't be monitored”及Mary说的话“But using cameras won't help kids get the skill”可知Lucy和Mary并不赞同家长用摄像头监控孩子。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭