2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
B
There is a king in the palace(宫殿). Every year, he fixes(修理) his palace to make it look better than before. One day, the king says, “This year, I must make the palace more perfect. Everyone in my country will praise it.” After a month, the king asks many people to come to the palace and talk about their ideas.
“This is a perfect(完美的) palace,” many people say. But only a tall man doesn't say anything. The king wants to know why this man keeps quiet. So he asks, “Isn't my palace perfect?”
The man answers, “My dear king, your palace is very beautiful. But it isn't perfect. A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”
The king thinks a lot about it. He thanks the man for his words. After that, he never tries to make the palace perfect again.
(
A. Sleep in the palace.
B. Give love to his people.
C. Wear beautiful clothes.
D. Fix his palace to make it perfect.
(
A. 批评
B. 梦想
C. 赞扬
D. 惩罚
(
A. Beautiful.
B. Large.
C. Just so - so.
D. Perfect.
(
A. Make the palace perfect.
B. Make himself a perfect king.
C. Leave his palace.
D. Spend more money on the palace.
(
A. A Poor King
B. A Lazy King
C. A Quiet Man
D. Be a Perfect King
There is a king in the palace(宫殿). Every year, he fixes(修理) his palace to make it look better than before. One day, the king says, “This year, I must make the palace more perfect. Everyone in my country will praise it.” After a month, the king asks many people to come to the palace and talk about their ideas.
“This is a perfect(完美的) palace,” many people say. But only a tall man doesn't say anything. The king wants to know why this man keeps quiet. So he asks, “Isn't my palace perfect?”
The man answers, “My dear king, your palace is very beautiful. But it isn't perfect. A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”
The king thinks a lot about it. He thanks the man for his words. After that, he never tries to make the palace perfect again.
(
D
)51. What does the king like to do every year?A. Sleep in the palace.
B. Give love to his people.
C. Wear beautiful clothes.
D. Fix his palace to make it perfect.
(
C
)52. The underlined word “praise” means “” in Chinese.A. 批评
B. 梦想
C. 赞扬
D. 惩罚
(
A
)53. What does the tall man think of the palace?A. Beautiful.
B. Large.
C. Just so - so.
D. Perfect.
(
B
)54. What does the tall man want the king to do?A. Make the palace perfect.
B. Make himself a perfect king.
C. Leave his palace.
D. Spend more money on the palace.
(
D
)55. Which is the best title for the passage?A. A Poor King
B. A Lazy King
C. A Quiet Man
D. Be a Perfect King
答案:
51.D【解析】细节理解题。根据第一段“Every year,he fixes his palace to make it look better than before.”可知,每年这位国王修复他的宫殿,使它看起来比以前更好,故选D。
52.C【解析】词义猜测题。根据第一段“This year,I must make the palace more perfect. Everyone in my country will praise it”及第二段“‘This is a perfect palace,’many people say.”可知,国王想让每个人都赞扬这个宫殿,因此画线词意为“赞扬”,故选C。
53.A【解析】细节理解题。根据第三段“The man answers,‘My dear king,your palace is very beautiful. But it isn’t perfect’.”可知,这名高个子的男子认为宫殿很漂亮,但它并不完美,故选A。
54.B【解析】细节理解题。根据第三段“A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”可知,这名男子想让国王成为一名完美的国王,故选B。
55.D【解析】标题归纳题。根据第一段“I must make the palace more perfect”以及第三段“A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”可知,本文通过讲述国王修缮宫殿使其完美,最后国王意识到成为一个完美的人比追求物质完美更重要,因此D项作为标题最佳,故选D。
52.C【解析】词义猜测题。根据第一段“This year,I must make the palace more perfect. Everyone in my country will praise it”及第二段“‘This is a perfect palace,’many people say.”可知,国王想让每个人都赞扬这个宫殿,因此画线词意为“赞扬”,故选C。
53.A【解析】细节理解题。根据第三段“The man answers,‘My dear king,your palace is very beautiful. But it isn’t perfect’.”可知,这名高个子的男子认为宫殿很漂亮,但它并不完美,故选A。
54.B【解析】细节理解题。根据第三段“A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”可知,这名男子想让国王成为一名完美的国王,故选B。
55.D【解析】标题归纳题。根据第一段“I must make the palace more perfect”以及第三段“A palace is perfect because the people inside are perfect. You spend too much time making the palace perfect. Why not spend some time making yourself a perfect king?”可知,本文通过讲述国王修缮宫殿使其完美,最后国王意识到成为一个完美的人比追求物质完美更重要,因此D项作为标题最佳,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看