2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

B
Do you play with your phone before bedtime?It may be bet lter to read a book.A study says that using
electronic(电子的)screens at night can make us sleep badly.
In the evening,our bodies make melatonin(褪黑素).Melatonin makes us feel sleepy and relaxed.It is an
important part of our sleep cycles(周期).But the electronic screens stop(阻止)the sleep cycles from working
well.
Why?Because the screens of phones and computers make blue light.Blue light stops our bodies from
making melatonin.Even just a little blue light can influence(影响)our sleep cycles.The study shows that
eight minutes of blue light can keep your brain “ working ” for another hour.When you fall asleep,you may
have lots of dreams.That stops your brain from resting well.
Don't worry.
First,do something relaxing every night,such as taking a warm shower orr
reading a book.Second,sleep in a dark,quiet room.Finally,don't eat a big meal or have coffee before
bedtime.You'd better drink milk.
( )46.How does the writer begin the passage? ______ 绿色真卷水印为正版
A.By showing an example. B.By giving a picture.
C.By telling a story. D.By asking a qu e sti on.
(
)47.What can we learn from the passage?
A.Melatonin helps us fall asleep at night.
B.Melatonin makes us feel tired.
C.Our body makes melatonin during the day 盗版可耻 正版光

D.Playing computer games can help make more melatonin.
(
)48.Which of the following quest ions does Paragraph 3 ans wer?
A.What does the sleep cycle mean?
B.Why do people like using phones before bedtime?
C.How does blue light influence our sleep?
D.How long should people use electronic screens?
(
)49.Which of the following can be put in “ A ”?
A.Staying away from blue light can help you..
B.Here is some advice for you to have a good sleep.
C.You can sleep well if you don't use electronic screens.
D.Scientists did a test on people with sleeping problems.

(
)50.
can help us sleep well according to the passage.
① Having a hig meal ② Taking a warm shower
③ Listening to relaxing music ④ Reading an electronic book
A.①② B.②④ C.①④ D.②③
答案: 46. D 【解析】开篇方式题。根据“Do you play with your phone before bedtime?”可知,作者是通过问一个问题来开始这篇文章的。故选D。
47. A 【解析】细节理解题。根据“Melatonin makes us feel sleepy and relaxed”可知,褪黑素帮助我们晚上入睡。故选A。
48. C 【解析】细节理解题。根据“Because the screens of phones and computers make blue light”并结合“But the electronic screens stop the sleep cycles from working well”可知,第三段主要解释了蓝光如何影响我们的睡眠。故选C。
49. B 【解析】句子还原题。根据“First, do something relaxing every night...Finally, don't eat a big meal or have coffee before bedtime. You'd better drink milk”可知,此处应该表达“这是给你的一些关于睡个好觉的建议”。故选B。
50. D 【解析】细节理解题。根据“First, do something relaxing every night, such as taking a warm shower or reading a book”可知,洗一个热水澡、听令人放松的音乐可以帮助我们睡得更好。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭