2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

B
|Welcome to Our New Clubs!| |
| ---- | ---- |
|Chinese Calligraphy Club
Come and join us, boys and girls! You can enjoy the beauty of Chinese calligraphy and learn how to write Chinese characters (汉字) beautifully. Ms Zhao is waiting for you here.
Time: 3:00 p.m. - 5:00 p.m. Thursday
Place: Room 107|Chinese Knot Club
Knots can also be art. You can learn the old stories behind the knots and learn to make your own ones. The traditional (传统的) red knots will bring you happiness and good luck.
Time: 8:00 a.m. - 10:00 a.m. Tuesday
Place: Room 308|
|Taijiquan Club
As an old form of sport, taijiquan brings peace to our mind and body with slow and quiet movements (移动). Let's follow Mr Su and do it together. It will help shake off the stress in your life.
Time: 5:30 p.m. - 6:30 p.m. from Monday to Friday
Place: the Youth Square|Beijing Opera Club
In our club, you can learn to perform (表演) Beijing Opera and play roles from old times. Mr Wu is a famous Beijing Opera actor. He gives lessons each Friday and we go to the theatre (剧场) to enjoy Beijing Opera shows once a month.
Time: 8:00 a.m. - 11:00 a.m. Friday
Place: Room 105|
Please call at 460 - 4967 - 8833 for more information. Come and join us!
(
B
)46. Lucy wants to write beautiful Chinese characters. She can go to
Room 107
.
A. Room 105
B. Room 107
C. Room 308
D. the Youth Square
(
C
)47. In Chinese culture, red knots can bring people
good luck
.
A. art
B. peace
C. good luck
D. old stories
(
A
)48. When can you go to the Taijiquan Club?
A. At 6:00 p.m. on Monday.
B. At 9:00 a.m. on Friday.
C. At 8:00 a.m. on Tuesday.
D. At 5:30 p.m. on Sunday.
(
A
)49. What can we learn about the Beijing Opera Club?
A. Its teacher is a famous actor.
B. Its shows are slow and quiet.
C. Its members meet once a month.
D. Its members perform at a theatre.
(
C
)50. What's the purpose (目的) of the text?
A. To introduce the activities of a new club.
B. To show some traditional Chinese art forms.
C. To encourage (鼓励) people to join different clubs.
D. To tell people the importance of traditional culture (文化).
答案: 46. B【解析】细节理解题。根据“You can enjoy the beauty of Chinese calligraphy and learn how to write Chinese characters beautifully.”及“Place:Room 107”可知,Lucy想写汉字可以去107教室。故选B。
47. C【解析】细节理解题。根据“The traditional red knots will bring you happiness and good luck.”可知,在中国文化中,红色的中国结可以带来幸福和好运。故选C。
48. A【解析】细节理解题。根据Taijiquan Club中“Time:5:30 p.m.-6:30 p.m.from Monday to Friday”可知,周一下午六点可以去太极拳俱乐部,故选A。
49. A【解析】细节理解题。根据“Mr Wu is a famous Beijing Opera actor”可知,京剧俱乐部的吴老师是一位著名的京剧演员。故选A。
50. C【解析】写作目的题。通读全文可知,本文是关于四个俱乐部的广告,因此主要是介绍这些俱乐部,并鼓励人们参加。故选C。
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共 5 小题,计 10 分)
It's half past three. All the lessons are over. What do you want to do after school? Oh, don't just go home or watch TV. 51.
F

Keep healthy with Mr Cooper at the sports club on Tuesdays and Fridays. 52.
G
This week it's rock climbing. Look! Some boys are climbing to get the flags.
Can you change the colours of things? 53.
B
Why not come to the science club? 54.
C
Mrs White is the teacher here and she is busy talking about the club on the phone.
Here we come to the nice hall now. Do you like piano music? It is really beautiful, right? 55.
D
Mrs Crawford can teach you. The piano lesson is always on Thursday.
The students are all having fun in the clubs. Come to join them, please!
A. I also like reading.
B. Do you love science?
C. This club meets on Mondays.
D. Do you want to play the piano?
E. Girls don't like climbing the mountains.
F. You can join one of the after - school clubs.
G. Every week there is a different sport for boys and girls in the club.
答案: 51. F【解析】逻辑推理题。根据上文“What do you want to do after school? Oh,don’t just go home and watch TV.”以及下文提到了几个俱乐部可知,此处应引入“课后俱乐部”。结合选项可知,F项符合语境,故选F。
52. G【解析】逻辑推理题。根据上文“Keep healthy with Mr Cooper at the sports club on Tuesdays and Fridays.”以及下文“This week it’s rock climbing.”可知,此处应在介绍俱乐部里的运动项目。结合选项可知,G项符合语境,故选G。
53. B【解析】逻辑推理题。根据下文“Why not come to the science club?”可知,此处应是一个疑问句,且与科学有关。结合选项可知,B项符合语境,故选B。
54. C【解析】逻辑推理题。根据上文“Why not come to the science club?”以及下文“Mrs White is the teacher here and she is busy talking about the club on the phone.”可知,此处内容应与科学俱乐部的上课时间有关。结合选项可知,C项符合语境,故选C。
55. D【解析】逻辑推理题。根据上文“Do you like piano music? It is really beautiful,right?”以及下文“Mrs Crawford can teach you.”可知,此处内容应与弹钢琴有关。结合选项可知,D项符合语境,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭