2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

A
Birthdays are celebrated all over the world. Some people say birthday celebrations are all the same: candles, cakes, and birthday wishes. But there are also different ways to celebrate birthdays. Here are a few examples:
|Denmark|People usually put a flag outside a window to show that someone in that house is having a birthday. Presents are around the child's bed when he is sleeping, so he will see them when he gets up in the morning.|India|Indian children usually wear white to school. But on their birthdays, children wear coloured clothes to school and give out chocolate to everyone in the class. Their best friends help them to do this.|
| ---- | ---- | ---- | ---- |
|Japan|The birthday child wears new clothes to remember the special time. Some birthdays are more important than others. These are the third and seventh birthdays for girls and the fifth for boys.|The Netherlands|The birthday child gets a large gift. The family also put flowers on the birthday child's chair to make it beautiful. The birthday child is very happy to see them.|
People have different birthdays on different dates. But the ideas are the same: to welcome the new age and wish for good luck.
(
A
)46. In which place do people put flags outside the window on their children's birthdays?
A. Denmark.
B. India.
C. Japan.
D. The Netherlands.
(
B
)47. In India, what does the birthday boy give to his classmates according to the passage?
A. Ice cream.
B. Chocolate.
C. Candles.
D. Cakes.
(
C
)48. Which birthday is more important and special for boys in Japan?
A. The first birthday
B. The third birthday.
C. The fifth birthday.
D. The seventh birthday.
(
B
)49. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The birthday kids get up early so they can see their parents in Denmark.
B. The birthday kids may wear red or yellow clothes to school on their birthdays in India.
C. Everyone buys new clothes for the birthday kids on their birthdays in Japan.
D. Everyone always celebrates birthdays in the same way all over the world.
(
C
)50. What is the passage mainly about?
A. Different birthday gifts.
B. Different birthday cakes.
C. Different ways to celebrate birthdays.
D. Different countries around the world.
答案: 46. A 【解析】细节理解题。根据“People usually put a flag outside a window to show that someone in that house is having a birthday.”可知,在丹麦,人们通常在窗外挂一面旗子来表示家里有人过生日。故选A。
47. B 【解析】细节理解题。根据“But on their birthdays, children wear coloured clothes to school and give out chocolate to everyone in the class.”可知,在印度,孩子们在生日时会给班上的每个人分发巧克力。故选B。
48. C 【解析】细节理解题。根据“These are the third and seventh birthdays for girls and the fifth for boys.”可知,在日本,对于男孩来说,第五个生日是比较重要和特殊的。故选C。
49. B 【解析】推理判断题。根据“Indian children usually wear white to school...chocolate to everyone in the class.”可知,在印度,孩子们通常穿白色的衣服上学,但在生日时会穿彩色的衣服,因此他们可能会穿红色或黄色的衣服。故选B。
50. C 【解析】主旨大意题。根据“But there are also different ways to celebrate birthdays. Here are a few examples”可知,文章介绍了不同国家庆祝生日的不同方式。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭