2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

(
B
)32. My friend is busy. He often goes to work
7:00 a.m.
weekdays.

A.at; in
B.at; on
C.on; in
D.on; at
答案: 32. B 【解析】考查介词。根据“...7:00 a.m....weekdays”可知,具体时间点前应用at;on weekdays在工作日。故选B。
(
D
)33. Emma can
well, so she wants
the music club.

A.sings; join
B.sing; joining
C.sings; joins
D.sing; to join
答案: 33. D 【解析】考查动词和固定搭配。can后接动词原形,第一空应填sing;want to do sth.想要做某事,第二空应填to join。故选D。
(
C
)34. Everyone in my class
music.

A.enjoy listening to
B.enjoy to listen to
C.enjoys listening to
D.enjoys to listen to
答案: 34. C 【解析】考查固定搭配和动词。enjoy doing sth.喜欢做某事,为固定搭配,排除B项和D项;根据语境可知,此句时态为一般现在时,主语“Everyone”是第三人称单数,谓语动词应用第三人称单数形式enjoys,排除A项。故选C。
(
B
)35. —Can you come to my birthday party?
. I'll be there on time.

A.No, thanks
B.Sure, I'd love to
C.You're right
D.That's OK
答案: 35. B 【解析】考查情景交际。No, thanks不,谢谢;Sure, I’d love to当然,我很乐意;You’re right你是对的;That’s OK那没什么。根据“Can you come to my birthday party?”和“I’ll be there on time.”可知,此处应对邀请作出肯定回答。故选B。
Ⅳ.完形填空。(共10小题,计10分)
阅读下面短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Do you always focus on studying and getting "A" grades at school? Most students 36 really hard. But in my school, many students think socializing(社交) is also 37. So, how do students socialize in my school?
Lots of students like playing badminton in our school. The PE teacher teaches us 38 to play badminton well. We often play it in or after class. Playing badminton can make us keep 39. It also helps us make more friends at school. I like this sport too. I often play badminton with my 40 on the playground at school. When we play badminton, some other students can 41 us. They stand all around and cheer(欢呼) for the badminton players 42 and have a good time together.
Joining after - school clubs is also a 43 to socialize. One of my friends wants to join the art club. I often draw pictures at home, 44 I want to join the art club too. I think I can meet lots of students who are 45 at drawing pictures. I can learn from them. We can be friends with each other.
In my school, a good student should have the ability to balance his or her studying and socializing.
(
D
)36. A. play
B. sleep
C. relax
D. study
(
A
)37. A. important
B. boring
C. funny
D. easy
(
B
)38. A. what
B. how
C. why
D. when
(
B
)39. A. tiring
B. healthy
C. bad
D. quiet
(
C
)40. A. sisters
B. brothers
C. friends
D. parents
(
A
)41. A. join
B. leave
C. forget
D. have
(
C
)42. A. differently
B. quietly
C. happily
D. quickly
(
C
)43. A. word
B. habit
C. way
D. luck
(
A
)44. A. so
B. but
C. because
D. or
(
C
)45. A. angry
B. relaxed
C. good
D. happy
答案: 36. D 【解析】考查动词。根据“Do you always focus on studying and getting ‘A’ grades at school?”可知,此处是指学习真的很努力。故选D。
37. A 【解析】考查形容词。根据“But in my school, many students think socializing is also...”以及下文对学生参加活动的介绍可知,许多学生认为社交也很重要。故选A。
38. B 【解析】考查宾语从句引导词。根据“The PE teacher teaches us...to play badminton well”可知,体育老师教我们如何打好羽毛球,应用how。故选B。
39. B 【解析】考查形容词。根据常识可知,打羽毛球可以让我们保持健康。故选B。
40. C 【解析】考查名词。根据“It also helps us make more...on the playground at school”和选项可知,此处是指朋友。故选C。
41. A 【解析】考查动词。根据“They stand all around and cheer for the badminton players...and have a good time together.”和选项可知,其他一些学生能加入我们。故选A。
42. C 【解析】考查副词。根据“cheer for the badminton players”和“have a good time together”以及选项可知,是“高兴地”欢呼。故选C。
43. C 【解析】考查名词。根据“So, how do students socialize in my school?”和选项可知,此处是说加入课后俱乐部也是社交的一种方法。故选C。
44. A 【解析】考查连词。根据“I often draw pictures at home”和“I want to join the art club too”可知,前后分句之间构成因果关系,前因后果,应用so。故选A。
45. C 【解析】考查形容词。根据“at drawing pictures”可知是擅长画画,be good at...擅长……。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭