2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

B
I am Liu Mei. I am a middle school student from Xi'an, Shaanxi. I like all the subjects, but my favourite subject is Chinese because I like reading very much and I want to be a writer in the future. My friend Wang Yan also likes reading. We sometimes go to the school library together. At weekends, I often read books with my parents after finishing my homework. When I do some reading, a lot of pictures come into my mind. I can enjoy the beauty of the language. My parents often read me some poems(诗). Do you notice the pronunciation in the last syllable(音节) each line? Today I will share a poem with you.

I saw you toss the kites on high
And blow the birds about the sky;
And all around I heard you pass,
Like ladies' skirts across the $\boldsymbol{▲}$—
O wind, a - blowing all day long,
O wind, that sings so loud a song!
I saw the different things you did,
But always you yourself you hid.
I felt you push, I heard you call,
I could not see yourself at all—
O wind, a - blowing all day long,
O wind, that sings so loud a song!
By Robert Louis Stevenson
* "toss" means "to throw something lightly and carelessly"
(
C
)51. Why does Liu Mei like Chinese best?
A. Because she likes drawing pictures.
B. Because she likes taking pictures.
C. Because she likes reading.
D. Because she likes her teacher.
(
B
)52. What is Liu Mei now?
A. A teacher.
B. A student.
C. A writer.
D. A worker.
(
A
)53. Who does Liu Mei read books with at weekends?
A. Her parents.
B. Her teacher.
C. Her brother.
D. Her friend.
(
D
)54. Which word is the best to be put in "$\boldsymbol{▲}$"?
A. tree
B. flower
C. plant
D. grass
(
B
)55. Which is the best title for this poem?
A. The Grass
B. The Wind
C. The Kite
D. The Bird
答案: 51. C 【解析】细节理解题。根据“but my favourite subject is Chinese because I like reading very much”可知,Liu Mei最喜欢语文是因为她喜欢阅读。故选C。
52. B 【解析】细节理解题。根据“I am Liu Mei. I am a middle school student”可知,Liu Mei现在是一名学生。故选B。
53. A 【解析】细节理解题。根据“At weekends, I often read books with my parents after finishing my homework.”可知,Liu Mei周末和父母一起读书。故选A。
54. D 【解析】推理判断题。根据诗歌中的“I heard you pass”并结合选项可知,grass和pass的韵脚一致。故选D。
55. B 【解析】标题归纳题。通读整首诗歌内容可知,诗歌主要描述了风,因此“The Wind”作为标题最合适。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭