2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
Ⅶ. 右侧扫码·视频讲解 短文填空:用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整、正确。(每个单词限用一次,每空限填一个单词)(共 10 小题,计 10 分)
brother middle not family orange be I color photo this
Hello, I'm Bob. Here are two 61.
brother middle not family orange be I color photo this
Hello, I'm Bob. Here are two 61.
photos
in my Chinese book. The first one is my 62. family
photo. 63. These
are my parents. The two girls in the 64. middle
are the daughters of my uncle. Where am I? Haha, I am 65. not
in the photo. The second(第二) one is a photo of 66. my
room. This is my desk. The desk is green. A cup and a notebook 67. are
on it. What color is the cup? It's 68. orange
and pink. The red notebook is my 69. brother’s
. He likes it very much. What is that on the bed? Oh, it's my green quilt. Green is my favorite 70. color
.
答案:
61. photos【解析】考查名词。根据语境可知语文书中有两张片。photos照片。
62. family【解析】考查固定搭配。family photo全家福。
63. These【解析】考查指示代词。根据句意可知“这是我父母”。且根据“are”可知,这里为复数形式,句首单词首字母应大写。
64. middle【解析】考查固定搭配。in the middle在中间。
65. not【解析】考查副词。根据语境可知“我”不在第一张照片里,故用not表否定。
66. my【解析】考查代词。根据语境可知,第二张照片里是“我”的房间,my room我的房间。
67. are【解析】考查系动词。A cup and a notebook并列作主语,系动词用are。
68. orange【解析】考查形容词。根据语境可知,此句描述杯子的颜色,orange橙色的。
69. brother’s【解析】考查名词所有格。句意:红色的笔记本是我哥哥的。此处用名词所有格表示“我哥哥的”。
70. color【解析】考查名词。句意:绿色是我最喜欢的颜色。color颜色。
62. family【解析】考查固定搭配。family photo全家福。
63. These【解析】考查指示代词。根据句意可知“这是我父母”。且根据“are”可知,这里为复数形式,句首单词首字母应大写。
64. middle【解析】考查固定搭配。in the middle在中间。
65. not【解析】考查副词。根据语境可知“我”不在第一张照片里,故用not表否定。
66. my【解析】考查代词。根据语境可知,第二张照片里是“我”的房间,my room我的房间。
67. are【解析】考查系动词。A cup and a notebook并列作主语,系动词用are。
68. orange【解析】考查形容词。根据语境可知,此句描述杯子的颜色,orange橙色的。
69. brother’s【解析】考查名词所有格。句意:红色的笔记本是我哥哥的。此处用名词所有格表示“我哥哥的”。
70. color【解析】考查名词。句意:绿色是我最喜欢的颜色。color颜色。
Ⅷ. 任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(共 5 小题,计 10 分)
Hello, friends! My name is Mike. I'm an American. I live in New York.
My house is on a busy street. There is a big bookstore next to my home. In the bookstore, there are many kinds of books and dictionaries. On the first floor(楼层), there are some books about science. On the second floor, there are many books for students. On the third floor, there are many dictionaries. On the fourth floor, there are some books for teachers. I often go to the bookstore with my parents, but we go to different floors.
My father likes science, and he often reads some science books on the first floor. My mother works in a middle school, and she often goes to the fourth floor to buy books for teachers. I'm a student, and I often read or buy books on the second floor.
71. Which country is Mike from?
72. Where is the bookstore?
73. Can we buy some books about science on the first floor?
74. What kind of books are on the third floor?
75. On which floor(哪层楼) does Mike often buy books?
Hello, friends! My name is Mike. I'm an American. I live in New York.
My house is on a busy street. There is a big bookstore next to my home. In the bookstore, there are many kinds of books and dictionaries. On the first floor(楼层), there are some books about science. On the second floor, there are many books for students. On the third floor, there are many dictionaries. On the fourth floor, there are some books for teachers. I often go to the bookstore with my parents, but we go to different floors.
My father likes science, and he often reads some science books on the first floor. My mother works in a middle school, and she often goes to the fourth floor to buy books for teachers. I'm a student, and I often read or buy books on the second floor.
71. Which country is Mike from?
72. Where is the bookstore?
73. Can we buy some books about science on the first floor?
74. What kind of books are on the third floor?
75. On which floor(哪层楼) does Mike often buy books?
答案:
71. He’s from America.【解析】细节理解题。根据“My name is Mike. I’m an American.”可知迈克来自美国。
72. It is next to Mike’s home./On a busy street.【解析】细节理解题。根据“There is a big bookstore next to my home.”可知书店在迈克家旁边。
73. Yes.【解析】细节理解题。根据“On the first floor, there are some books about science.”可知在一楼我们可以买到科学的书籍,此处应作肯定回答。
74. Dictionaries.【解析】细节理解题。根据“On the third floor, there are many dictionaries.”可知三楼有许多词典。
75. On the second floor.【解析】细节理解题。根据“I’m a student, and I often read or buy books on the second floor.”可知迈克经常在二楼买书。
72. It is next to Mike’s home./On a busy street.【解析】细节理解题。根据“There is a big bookstore next to my home.”可知书店在迈克家旁边。
73. Yes.【解析】细节理解题。根据“On the first floor, there are some books about science.”可知在一楼我们可以买到科学的书籍,此处应作肯定回答。
74. Dictionaries.【解析】细节理解题。根据“On the third floor, there are many dictionaries.”可知三楼有许多词典。
75. On the second floor.【解析】细节理解题。根据“I’m a student, and I often read or buy books on the second floor.”可知迈克经常在二楼买书。
查看更多完整答案,请扫码查看