2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
C
Emma, Lucas and Mia go to the same school and they're good friends. They often talk and play together. Now they're talking about their sibling relationships(兄弟姐妹关系).
|Emma: "I have a younger brother named Jack. I feel like a third parent to him. I help clean his room. I help him with his schoolwork. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working. That makes me feel really good. But we also fight sometimes, especially(尤其是) when he does things I don't like."|
| ---- |
|Mia: "I don't have any brothers or sisters, but it's good to have one. I see my cousin as a sister. She lives with us. We share a room, and she's my best friend. We do everything together, from watching movies to going shopping. We also give each other good ideas when there is a problem. I can't imagine(想象) life without her."|
| ---- |
|Lucas: "I have two sisters, and I'm the middle child. My older sister is great. She takes me to football practice(训练) when our parents are busy. And she is good at all subjects, so I really look up to her. I always try to tell my friends how great she is. My younger sister can be annoying(烦人的), but I know she just looks up to me. We are all different, but we still love each other."|
(
A. 崇拜
B. 讨厌
C. 忽略
D. 了解
(
A. She wants to have a brother or a sister.
B. She doesn't want to live with her cousin.
C. She and Emma are good friends.
D. She doesn't like her cousin.
(
A. family activities
B. sibling relationships
C. good friends
D. school life
Emma, Lucas and Mia go to the same school and they're good friends. They often talk and play together. Now they're talking about their sibling relationships(兄弟姐妹关系).
|Emma: "I have a younger brother named Jack. I feel like a third parent to him. I help clean his room. I help him with his schoolwork. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working. That makes me feel really good. But we also fight sometimes, especially(尤其是) when he does things I don't like."|
| ---- |
|Mia: "I don't have any brothers or sisters, but it's good to have one. I see my cousin as a sister. She lives with us. We share a room, and she's my best friend. We do everything together, from watching movies to going shopping. We also give each other good ideas when there is a problem. I can't imagine(想象) life without her."|
| ---- |
|Lucas: "I have two sisters, and I'm the middle child. My older sister is great. She takes me to football practice(训练) when our parents are busy. And she is good at all subjects, so I really look up to her. I always try to tell my friends how great she is. My younger sister can be annoying(烦人的), but I know she just looks up to me. We are all different, but we still love each other."|
(
A
)58. What do the underlined(画线的) words "look up to" mean in Chinese?A. 崇拜
B. 讨厌
C. 忽略
D. 了解
(
A
)59. What can we learn from Mia's words?A. She wants to have a brother or a sister.
B. She doesn't want to live with her cousin.
C. She and Emma are good friends.
D. She doesn't like her cousin.
(
B
)60. The main idea of the passage is three children's ideas about .A. family activities
B. sibling relationships
C. good friends
D. school life
答案:
58. A 【解析】词义猜测题。根据文中“Lucas: 'I have two sisters, and I'm the middle child. My older sister is great. She takes me to football practice when our parents are busy. And she is good at all subjects'”可知,Lucas的姐姐很棒,在父母忙的时候带他去足球训练且各科成绩好,由此可推测Lucas是“崇拜”姐姐的,所以“look up to”意为“崇拜”,故选A。
59. A 【解析】推理判断题。根据Mia所说“I don't have any brothers or sisters, but it's good to have one.”可知,Mia想要有兄弟姐妹,故选A。
60. B 【解析】主旨大意题。根据文中“Now they're talking about their sibling relationships.”以及Emma、Mia和Lucas各自对兄弟姐妹关系的描述可知,文章主要讲的是三个孩子对兄弟姐妹关系的看法,故选B。
59. A 【解析】推理判断题。根据Mia所说“I don't have any brothers or sisters, but it's good to have one.”可知,Mia想要有兄弟姐妹,故选A。
60. B 【解析】主旨大意题。根据文中“Now they're talking about their sibling relationships.”以及Emma、Mia和Lucas各自对兄弟姐妹关系的描述可知,文章主要讲的是三个孩子对兄弟姐妹关系的看法,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看