2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
A
Hi! I'm Peter. I have four new good friends. They are Sam, Helen, Jack and Amy. Now, they're in the school yard. Sam and Jack are boys. Sam is tall and strong. Jack is tall but he's not strong. Helen and Amy are girls. They're sisters. They are short and slim(苗条). Their clothes are always the same colour of pink. Sam is thirteen. Helen is thirteen, too. They're in the same class. Jack is in Class 4. His shoes are black and his T - shirt is white.
(
A. 5.
B. 4.
C. 3.
D. 2.
(
A. Sam.
B. Peter.
C. Jack.
D. Helen.
(

A. Tall and slim.
B. Short and slim.
C. Short and fat.
D. Tall and fat.
(
A. Amy, Helen and Jack.
B. Helen and Jack.
C. Sam and Helen.
D. Jack and Amy.
(
A. Helen's clothes are always purple.
B. Jack's T - shirt is white.
C. Sam is in Class 13.
D. Jack is tall and strong.
Hi! I'm Peter. I have four new good friends. They are Sam, Helen, Jack and Amy. Now, they're in the school yard. Sam and Jack are boys. Sam is tall and strong. Jack is tall but he's not strong. Helen and Amy are girls. They're sisters. They are short and slim(苗条). Their clothes are always the same colour of pink. Sam is thirteen. Helen is thirteen, too. They're in the same class. Jack is in Class 4. His shoes are black and his T - shirt is white.
(
D
)56. How many girls are mentioned(被提到) in the passage(文章)?A. 5.
B. 4.
C. 3.
D. 2.
(
A
)57. Who is tall and strong?A. Sam.
B. Peter.
C. Jack.
D. Helen.
(
B
)58. What does Amy look like?A. Tall and slim.
B. Short and slim.
C. Short and fat.
D. Tall and fat.
(
C
)59. Who are thirteen years old?A. Amy, Helen and Jack.
B. Helen and Jack.
C. Sam and Helen.
D. Jack and Amy.
(
B
)60. Which of the following is TRUE?A. Helen's clothes are always purple.
B. Jack's T - shirt is white.
C. Sam is in Class 13.
D. Jack is tall and strong.
答案:
56. D【解析】考查细节理解题。根据“Helen and Amy are girls”可知文章提到了两个女孩,故选D。
57. A【解析】考查细节理解题。根据“Sam is tall and strong”可知Sam又高又壮,故选A。
58. B【解析】考查细节理解题。根据“Helen and Amy are girls. They're sisters. They are short and slim”可知Amy矮且苗条,故选B。
59. C【解析】考查细节理解题。根据“Sam is thirteen. Helen is thirteen, too.”可知Sam和Helen都是十三岁,故选C。
60. B【解析】考查细节理解题。根据“Jack is in Class 4. His shoes are black and his T-shirt is white.”可知Jack的T恤是白色的,故选B。
57. A【解析】考查细节理解题。根据“Sam is tall and strong”可知Sam又高又壮,故选A。
58. B【解析】考查细节理解题。根据“Helen and Amy are girls. They're sisters. They are short and slim”可知Amy矮且苗条,故选B。
59. C【解析】考查细节理解题。根据“Sam is thirteen. Helen is thirteen, too.”可知Sam和Helen都是十三岁,故选C。
60. B【解析】考查细节理解题。根据“Jack is in Class 4. His shoes are black and his T-shirt is white.”可知Jack的T恤是白色的,故选B。
B
右侧扫码·视频讲解 I love to visit my grandma's farm. I visit it every week. I'm happy to go there.
视频讲解
I love to work on Grandma's farm. I can see the cats and the dogs. I can feed(喂) animals and pick up (捡起) eggs.
I love the dogs and rabbits on Grandma's farm. I know how to feed them. Bobby is my favourite dog and Molly is my favourite rabbit. I often play with them. They're my good friends.
I love to stay with my grandma on the farm. Grandma tells me stories(故事) about the farm. I think she is happy to live on the farm.
I love to see the sky on the farm. I can see the moon(月亮) and stars(星星) in it. They're beautiful.
I love to visit my grandma's farm.
(
A. Bobby
B. Molly
C. Lucky
D. Jack
(
①see the cats ②see the sky ③feed dogs ④go fishing
A. ①②④
B. ①③④
C. ①②③
D. ②③④
(
A. 天空
B. 森林
C. 小河
D. 农场
(
A. Terrible.
B. Small.
C. Great.
D. Untidy.
(
A. Grandma
B. The Animals on the Farm
C. Grandma's Farm
D. Beautiful Stars
右侧扫码·视频讲解 I love to visit my grandma's farm. I visit it every week. I'm happy to go there.
视频讲解
I love to work on Grandma's farm. I can see the cats and the dogs. I can feed(喂) animals and pick up (捡起) eggs.
I love the dogs and rabbits on Grandma's farm. I know how to feed them. Bobby is my favourite dog and Molly is my favourite rabbit. I often play with them. They're my good friends.
I love to stay with my grandma on the farm. Grandma tells me stories(故事) about the farm. I think she is happy to live on the farm.
I love to see the sky on the farm. I can see the moon(月亮) and stars(星星) in it. They're beautiful.
I love to visit my grandma's farm.
(
A
)61. The writer's favourite dog is .A. Bobby
B. Molly
C. Lucky
D. Jack
(
C
)62. The writer can on Grandma's farm.①see the cats ②see the sky ③feed dogs ④go fishing
A. ①②④
B. ①③④
C. ①②③
D. ②③④
(
A
)63. What does the underlined word(画线单词) "sky" mean?A. 天空
B. 森林
C. 小河
D. 农场
(
C
)64. What does the writer think of(认为) the farm?A. Terrible.
B. Small.
C. Great.
D. Untidy.
(
C
)65. What may be the title(题目) of the passage?A. Grandma
B. The Animals on the Farm
C. Grandma's Farm
D. Beautiful Stars
答案:
61. A【解析】考查细节理解题。根据第三段“Bobby is my favourite dog”可知,Bobby是作者最喜欢的狗。故选A。
62. C【解析】考查细节理解题。根据第二段“I can see the cats and the dogs. I can feed animals and pick up eggs.”可知,作者能看到猫,能喂狗;根据“I love to see the sky on the farm.”可知,作者能看到天空。文章中未提到钓鱼,故选C。
63. A【解析】考查词义猜测题。根据第五段“I can see the moon and stars”可知,月亮和星星都在天上。sky意为“天空”,故选A。
64. C【解析】考查推理判断题。根据“I love to visit my grandma's farm”可知作者对农场的态度是积极的。Terrible糟糕的;Small小的;Great很棒的;Untidy不整洁的。故选C。
65. C【解析】考查标题归纳题。本文主要讲述了作者在奶奶的农场所做的事,故C选项“Grandma's Farm”作为标题最合适。故选C。
62. C【解析】考查细节理解题。根据第二段“I can see the cats and the dogs. I can feed animals and pick up eggs.”可知,作者能看到猫,能喂狗;根据“I love to see the sky on the farm.”可知,作者能看到天空。文章中未提到钓鱼,故选C。
63. A【解析】考查词义猜测题。根据第五段“I can see the moon and stars”可知,月亮和星星都在天上。sky意为“天空”,故选A。
64. C【解析】考查推理判断题。根据“I love to visit my grandma's farm”可知作者对农场的态度是积极的。Terrible糟糕的;Small小的;Great很棒的;Untidy不整洁的。故选C。
65. C【解析】考查标题归纳题。本文主要讲述了作者在奶奶的农场所做的事,故C选项“Grandma's Farm”作为标题最合适。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看