2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
Ⅷ. 完成短文:阅读下面短文,根据短文内容以及提示,填入所缺单词或所给单词的正确形式。(共 10 小题,计 10 分)
David is a good boy. Every week, he always helps his family at home and he can get $5 from his mom, but he always puts (放) $2 in his small bag. In 71.
It is David's 75.
On the birthday, David's mom feels scared (害怕的) after seeing the brooch. At this time, he knows not all people love spiders.
David is a good boy. Every week, he always helps his family at home and he can get $5 from his mom, but he always puts (放) $2 in his small bag. In 71.
his
(he) free time, he doesn't play computer games. He likes 72. reading
(read) and playing with his spider (蜘蛛) at home. He thinks spiders look 73. good
(well). So he thinks all of his family and 74. friends
(friend) like them, too.It is David's 75.
mother’s
(mother) birthday next month. David wants to buy a nice thing 76. for
his mom. Then he takes $20 out of his bag 77. $and
$ goes to a store. All the things in the store are 78. $on
$ sale. David sees many nice things in the store. He finds a great brooch (胸针). It 79. $looks
$ (look) like a spider. He thinks his mom must 80. $love
$ (love) it. It is only $17. So he buys the brooch and takes it home.On the birthday, David's mom feels scared (害怕的) after seeing the brooch. At this time, he knows not all people love spiders.
答案:
71. his 【解析】考查代词。句意:在他的空闲时间,他不玩电脑游戏。根据句意及“he”可知,此处表示“他的”,应用形容词性物主代词his修饰free time。
72. reading 【解析】考查固定用法。句意:他喜欢阅读和在家玩他的蜘蛛。like doing sth.喜欢做某事,为固定用法。
73. good 【解析】考查形容词。句意:他认为蜘蛛们看起来很好。根据感官动词“look”可知,此处应用形容词good。
74. friends 【解析】考查名词复数。句意:所以他认为他所有的家人和朋友也喜欢它们。根据“all”可知,此处应用可数名词复数形式friends。
75. mother’s 【解析】考查名词所有格。句意:下个月是戴维妈妈的生日。根据句意可知,此处应用名词所有格mother’s修饰名词birthday。
76. for 【解析】考查介词。句意:戴维想给他的妈妈买一件好东西。buy sth. for sb.为某人买某物,为固定用法。
77. and 【解析】考查连词。句意:然后他从包里拿出20美元,去了一家商店。根据句意可知,“takes”和“goes”是递进的动作,应用连词and连接。
78. on 【解析】考查介词。句意:这家商店里所有的东西都在促销。on sale促销。
79. looks 【解析】考查动词。句意:它看着像一只蜘蛛。主语为It,谓语动词应用第三人称单数形式。
80. love 【解析】考查情态动词的用法。句意:他认为他妈妈一定会喜爱它。情态动词must之后跟动词原形。
72. reading 【解析】考查固定用法。句意:他喜欢阅读和在家玩他的蜘蛛。like doing sth.喜欢做某事,为固定用法。
73. good 【解析】考查形容词。句意:他认为蜘蛛们看起来很好。根据感官动词“look”可知,此处应用形容词good。
74. friends 【解析】考查名词复数。句意:所以他认为他所有的家人和朋友也喜欢它们。根据“all”可知,此处应用可数名词复数形式friends。
75. mother’s 【解析】考查名词所有格。句意:下个月是戴维妈妈的生日。根据句意可知,此处应用名词所有格mother’s修饰名词birthday。
76. for 【解析】考查介词。句意:戴维想给他的妈妈买一件好东西。buy sth. for sb.为某人买某物,为固定用法。
77. and 【解析】考查连词。句意:然后他从包里拿出20美元,去了一家商店。根据句意可知,“takes”和“goes”是递进的动作,应用连词and连接。
78. on 【解析】考查介词。句意:这家商店里所有的东西都在促销。on sale促销。
79. looks 【解析】考查动词。句意:它看着像一只蜘蛛。主语为It,谓语动词应用第三人称单数形式。
80. love 【解析】考查情态动词的用法。句意:他认为他妈妈一定会喜爱它。情态动词must之后跟动词原形。
Ⅸ. 任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(共 5 小题,计 10 分)
Mother Cat has four lovely children. On a sunny day, she plays games with her children in the park. Later, they are hungry, so Mother Cat takes them to look for food. She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree. But no baby cat wants to do it. Mother Cat has to do it by herself.
After some hours, Mother Cat gets a lot of bananas. She asks her children, "Who would like to take these bananas home?" But they don't want to do it. So she takes the bananas back home. After getting home, she asks, "Who will make fruit salad with the bananas?" They all say, "We are not free."
After she makes the salad, Mother Cat says to them, "Who wants to eat the salad?" "I will," they all say. "No, you can't. You don't want to do anything before I make the salad. You must know 'No pains, no gains.'"
81. What do Mother Cat and her children do in the park?
They
82. Where can Mother Cat and her children get bananas?
They can get bananas
83. Who makes the salad?
84. How many things does Mother Cat want her children to help her do?
She wants her children to help her do
85. What words in the last paragraph mean "不劳则无获"?
"
Mother Cat has four lovely children. On a sunny day, she plays games with her children in the park. Later, they are hungry, so Mother Cat takes them to look for food. She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree. But no baby cat wants to do it. Mother Cat has to do it by herself.
After some hours, Mother Cat gets a lot of bananas. She asks her children, "Who would like to take these bananas home?" But they don't want to do it. So she takes the bananas back home. After getting home, she asks, "Who will make fruit salad with the bananas?" They all say, "We are not free."
After she makes the salad, Mother Cat says to them, "Who wants to eat the salad?" "I will," they all say. "No, you can't. You don't want to do anything before I make the salad. You must know 'No pains, no gains.'"
81. What do Mother Cat and her children do in the park?
They
play games
in the park.82. Where can Mother Cat and her children get bananas?
They can get bananas
from a banana tree
.83. Who makes the salad?
Mother Cat
makes the salad.84. How many things does Mother Cat want her children to help her do?
She wants her children to help her do
three/3
things.85. What words in the last paragraph mean "不劳则无获"?
"
No pains, no gains.
" means that.
答案:
81. play games 【解析】细节理解题。根据第一段“On a sunny day, she plays games with her children in the park.”可知,猫妈妈和她的孩子们在公园里玩游戏。
82. from a banana tree 【解析】细节理解题。根据第一段“She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree.”可知,猫妈妈和她的孩子们可以从一棵香蕉树上得到一些香蕉。
83. Mother Cat 【解析】细节理解题。根据第三段“After she makes the salad, Mother Cat says to them”可知,猫妈妈做了沙拉。
84. three/3 【解析】细节理解题。根据第一段“She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree.”及第二段“Who would like to take these bananas home?”和“After getting home, she asks,‘Who will make fruit salad with the bananas?’”可知,猫妈妈想要她的孩子们帮她做3件事情。
85. No pains, no gains. 【解析】句意理解题。根据最后一段“No, you can’t. You don’t want to do anything before I make the salad. You must know ‘No pains, no gains.’”可知,猫妈妈拒绝了小猫们吃香蕉沙拉的请求,说:“在我制作沙拉之前,你们不想做任何事情。你们必须要知道:不劳则无获。”因此“No pains, no gains.”意为“不劳则无获”。
82. from a banana tree 【解析】细节理解题。根据第一段“She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree.”可知,猫妈妈和她的孩子们可以从一棵香蕉树上得到一些香蕉。
83. Mother Cat 【解析】细节理解题。根据第三段“After she makes the salad, Mother Cat says to them”可知,猫妈妈做了沙拉。
84. three/3 【解析】细节理解题。根据第一段“She finds a banana tree, so she asks her children to get some bananas from the tree.”及第二段“Who would like to take these bananas home?”和“After getting home, she asks,‘Who will make fruit salad with the bananas?’”可知,猫妈妈想要她的孩子们帮她做3件事情。
85. No pains, no gains. 【解析】句意理解题。根据最后一段“No, you can’t. You don’t want to do anything before I make the salad. You must know ‘No pains, no gains.’”可知,猫妈妈拒绝了小猫们吃香蕉沙拉的请求,说:“在我制作沙拉之前,你们不想做任何事情。你们必须要知道:不劳则无获。”因此“No pains, no gains.”意为“不劳则无获”。
查看更多完整答案,请扫码查看