2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

(
C
)28. —
How much
are the apples?
—30 yuan a kilo.
How many
apples would you like?

A.How many; How many
B.How much; How much
C.How much; How many
D.How many; How much
答案: 28. C 【解析】考查特殊疑问词组。根据“30 yuan a kilo.”可知是在询问苹果的价格,因此用“How much”。根据“...apples would you like”可知是在询问想要多少苹果,apples是可数名词复数,因此用“How many”。故选C。
(
C
)29. —Let's
play
volleyball this afternoon.
—Sorry, I want
to meet
my uncle.

A.to play; to meet
B.to play; meeting
C.play; to meet
D.play; meet
答案: 29. C 【解析】考查固定搭配。let sb. do sth.让某人做某事,第一空应用动词原形play;want to do sth.想要做某事,第二空应用动词不定式to meet。故选C。
(
D
)30. —What animals can you find on the farm?
—I can find some
geese
and many
sheep
.

A.gooses; sheeps
B.geese; sheeps
C.goose; sheep
D.geese; sheep
答案: 30. D 【解析】考查名词复数。goose“鹅”是可数名词单数,geese是goose的复数形式;sheep“绵羊”是可数名词单数且单复数同形。some后接可数名词复数,第一空应用geese;many“许多的”后接可数名词复数,第二空应用sheep。故选D。
(
C
)31. Mary is in Class
Seven
and her classroom is on the
third
floor(层).

A.Seventh; third
B.Seventh; three
C.Seven; third
D.Seven; three
答案: 31. C 【解析】考查数词。表示“几班”用基数词,Class Seven意为“七班”;表示“第几层”用序数词,the third floor意为“第三层”。故选C。
(
A
)32. When does your brother
go to
school and
get
home every day?

A.go to; get
B.goes to; get
C.go to; gets
D.goes to; gets
答案: 32. A 【解析】考查动词。在一般现在时的特殊疑问句中,前面有助动词Does,后面的动词要用原形。go to school去上学,get home到家。故选A。
(
A
)33. My father
can play
the violin and he thinks playing it is a
good
way to relax.

A.can play; good
B.can't play; good
C.can play; well
D.can't play; well
答案: 33. A 【解析】考查动词和形容词。根据“My father...he thinks playing it is a...way to relax”可知我的爸爸会拉小提琴,他认为拉小提琴是放松的好方式。第一空应用can play;第二空应用good修饰名词way。故选A。
(
B
)34. I can see
Mike's and Tom's
school ID cards in my
parents'
room.

A.Mike and Tom's; parents
B.Mike's and Tom's; parents'
C.Mike and Tom; parents'
D.Mike's and Tom; parents
答案: 34. B 【解析】考查名词所有格。句意:我可以看见Mike和Tom各自的学生卡在我父母的房间里。表示“Mike和Tom各自的”用Mike's and Tom's,后面接名词复数;表示“父母的房间”用parents'room。故选B。
(
A
)35. —Would you like to go shopping with me this afternoon?
Yes, I'd love to
. Let's meet at 2:00 p.m.

A.Yes, I'd love to
B.Sorry, I can't
C.You're right
D.You're welcome
答案: 35. A 【解析】考查情景交际。Would you like to do...?的肯定回答是“Yes, I'd love to.”,其否定回答是“Sorry, I can't.”;根据“Let's meet at 2:00 p.m.”可知是同意一起去购物,应作肯定回答。故选A。
Ⅳ.完形填空。(共10小题,计10分)
阅读下面短文,理解大意,从所给的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Jack is a fourteen-year-old student. He goes to school at 7:00 a.m. from Monday to Friday.
Jack's favourite 36 is maths. And he does well in it. After school, he doesn't go to play ball games or go swimming with his friends. He goes home and cooks dinner for his parents and 37. Jack is good at cooking and he cooks very 38. Many of his classmates can't cook and they say cooking is 39. But Jack doesn't 40 so. He says, "As for me, cooking is really easy and fun. And I love 41 nice food for my family. My parents like rice and chicken. And my sister loves vegetable salad because it won't make her 42. I cook the food they like every day. And I'm always 43 to see them having dinner happily."
Now Jack is in the school cooking 44. He goes there on Saturday morning. Mrs Smith is the teacher in the club. She 45 the students in the club to cook. They always have a good time.
(
B
)36. A. fruit
B. subject
C. sport
D. day
(
C
)37. A. classmates
B. teachers
C. grandparents
D. friends
(
D
)38. A. badly
B. lately
C. really
D. well
(
C
)39. A. interesting
B. relaxing
C. difficult
D. easy
(
D
)40. A. like
B. need
C. help
D. think
(
A
)41. A. making
B. eating
C. selling
D. buying
(
C
)42. A. fit
B. thin
C. fat
D. healthy
(
B
)43. A. sad
B. happy
C. angry
D. afraid
(
C
)44. A. class
B. classroom
C. club
D. trip
(
D
)45. A. tells
B. wants
C. asks
D. teaches
答案: 36. B 【解析】考查名词。根据空后的“maths”可知,此处表示Jack最喜欢的科目是数学。故选B。
37. C 【解析】考查名词。classmates同学;teachers老师;grandparents祖父母;friends朋友。根据“He goes home and cooks dinner for his parents and...”可知,此处和家人相关。故选C。
38. D 【解析】考查副词。根据“Jack is good at cooking and he cooks very...”可知,他做饭做得非常好,故选D。
39. C 【解析】考查形容词。根据“Many of his classmates can't cook and they say cooking is...”可知,他的很多同学不会做饭,他们觉得做饭是困难的。故选C。
40. D 【解析】考查动词。根据“But Jack doesn't...so”可知,但是Jack并不那么认为,故选D。
41. A 【解析】考查动名词。根据“And I love...nice food for my family”可知,是喜欢给家人做美味的食物,make food制作食物,故选A。
42. C 【解析】考查形容词。根据“And my sister loves vegetable salad because it won't make her...”可知,蔬菜沙拉是健康的食物,不会让人变胖。故选C。
43. B 【解析】考查形容词。根据“And I'm always...to see them having dinner happily.”可知,看到家人开心地吃晚饭应该是高兴的,故选B。
44. C 【解析】考查名词。根据“Mrs Smith is the teacher in the club.”可知,Jack在学校烹饪俱乐部,故选C。
45. D 【解析】考查动词。根据“She...the students in the club to cook.”可知,老师应该是教学生烹饪。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭