2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

B
右侧扫码·视频讲解 There are twelve months in a year. My favourite month is October.
视频讲解
October 1st is National Day. We can have a seven - day holiday(假期). During the holiday, my parents often take me to see my grandparents.
There are also some interesting school activities in October. On the 12th, we have a soccer game. I don't love basketball because it's difficult for me. But I love soccer. I love playing soccer and watching soccer games. We have a book sale on October 20th. I have three old books and I want to sell them. The art festival is fun. We have it on October 29th. My birthday is also on this day. October is a really great month for me.
(
A
)39. The underlined word "it" refers to(指的是) the
art festival
.
A. art festival
B. book sale
C. school trip
D. soccer game
(
D
)40. The writer's birthday is on
October 29th
.
A. October 1st
B. October 12th
C. October 20th
D. October 29th
(
C
)41. The writer loves October NOT because
there are thirty - one days in October
.
A. he can have a seven - day holiday
B. his birthday is in October
C. there are thirty - one days in October
D. there is a soccer game at school in October
答案: 39. A 【解析】代词指代题。根据最后一段“The art festival is fun.”可知,“it”指的是“art festival”,即“艺术节”,故选A。
40. D 【解析】细节理解题。根据最后一段“We have it on October 29th. My birthday is also on this day.”可知,作者的生日在10月29日,故选D。
41. C 【解析】细节理解题。根据第二段“We can have a seven-day holiday”及最后一段“On the 12th, we have a soccer game. I don’t love basketball because it’s difficult for me. But I love soccer.”可知,作者喜欢十月是因为有7天的假期,有自己喜欢的足球赛,生日也在十月。故选C。
C
右侧扫码·视频讲解 Hi! I'm Fu Qiang. I'm 10 years old and I live in Xi'an with my big family.
视频讲解
My dad is an AI engineer and my mum is a doctor. Fu Xing is my older sister and she is in Grade 7. My little brother Fu Su is only 4 now. I often help to look after him.
At school, my favourite subject(科目) is English. I like music and Chinese, too. I have some good friends. They are kind students. Their names are Mary, Frank and Alan.
Mary is nine years old. Her birthday is in April. Mary's favourite subject is art. She is good at English. Her favourite colour is white, and she has a white dog. Lily is her dog's name.
Frank is eight years old. His birthday is in April, too. He has a pet parrot at home. At school, Frank is good at science. His favourite subject is P. E. He likes playing basketball and he does it well.
Alan is ten. He is afraid of dogs. He doesn't think dogs are nice. He doesn't have a pet. He likes maths and physics very much.
(
C
)42. How many people are there in Fu Qiang's family?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
(
B
)43. What can we get from the passage?
A. Alan's favourite subjects are music and Chinese.
B. Mary's and Frank's birthdays are in April.
C. Lily is the name of a cat.
D. Frank has a white dog and a pet parrot.
(
A
)44. What does the underlined phrase(短语) "is afraid of" mean in Chinese?
A. 害怕
B. 崇拜
C. 羡慕
D. 喂养
(
C
)45. Why does the writer(作者) write the passage?
A. To make some new friends.
B. To tell us about his school.
C. To tell us about his friends and himself.
D. To tell us about his birthday and favourite subjects.
答案: 42. C 【解析】细节理解题。根据“My dad…my mom…my older sister…My little brother”可知一共有五口人。故选C。
43. B 【解析】细节理解题。根据“Mary is nine years old. Her birthday is in April.”以及“Frank is eight years old. His birthday is in April, too”可知Mary和Frank的生日都在四月。故选B。
44. A 【解析】词义猜测题。根据“He doesn’t think dogs are nice”可知他认为狗是不友好的,所以他害怕狗。故选A。
45. C 【解析】写作目的题。通读全文可知,作者写这篇文章是为了告诉我们关于他的朋友和他自己的事情。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭