2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
B
右侧扫码·视频讲解 There are twelve months in a year. My favourite month is October.
视频讲解
October 1st is National Day. We can have a seven - day holiday(假期). During the holiday, my parents often take me to see my grandparents.
There are also some interesting school activities in October. On the 12th, we have a soccer game. I don't love basketball because it's difficult for me. But I love soccer. I love playing soccer and watching soccer games. We have a book sale on October 20th. I have three old books and I want to sell them. The art festival is fun. We have it on October 29th. My birthday is also on this day. October is a really great month for me.
(
A. art festival
B. book sale
C. school trip
D. soccer game
(
A. October 1st
B. October 12th
C. October 20th
D. October 29th
(
A. he can have a seven - day holiday
B. his birthday is in October
C. there are thirty - one days in October
D. there is a soccer game at school in October
右侧扫码·视频讲解 There are twelve months in a year. My favourite month is October.
视频讲解
October 1st is National Day. We can have a seven - day holiday(假期). During the holiday, my parents often take me to see my grandparents.
There are also some interesting school activities in October. On the 12th, we have a soccer game. I don't love basketball because it's difficult for me. But I love soccer. I love playing soccer and watching soccer games. We have a book sale on October 20th. I have three old books and I want to sell them. The art festival is fun. We have it on October 29th. My birthday is also on this day. October is a really great month for me.
(
A
)39. The underlined word "it" refers to(指的是) the art festival
.A. art festival
B. book sale
C. school trip
D. soccer game
(
D
)40. The writer's birthday is on October 29th
.A. October 1st
B. October 12th
C. October 20th
D. October 29th
(
C
)41. The writer loves October NOT because there are thirty - one days in October
.A. he can have a seven - day holiday
B. his birthday is in October
C. there are thirty - one days in October
D. there is a soccer game at school in October
答案:
39. A 【解析】代词指代题。根据最后一段“The art festival is fun.”可知,“it”指的是“art festival”,即“艺术节”,故选A。
40. D 【解析】细节理解题。根据最后一段“We have it on October 29th. My birthday is also on this day.”可知,作者的生日在10月29日,故选D。
41. C 【解析】细节理解题。根据第二段“We can have a seven-day holiday”及最后一段“On the 12th, we have a soccer game. I don’t love basketball because it’s difficult for me. But I love soccer.”可知,作者喜欢十月是因为有7天的假期,有自己喜欢的足球赛,生日也在十月。故选C。
40. D 【解析】细节理解题。根据最后一段“We have it on October 29th. My birthday is also on this day.”可知,作者的生日在10月29日,故选D。
41. C 【解析】细节理解题。根据第二段“We can have a seven-day holiday”及最后一段“On the 12th, we have a soccer game. I don’t love basketball because it’s difficult for me. But I love soccer.”可知,作者喜欢十月是因为有7天的假期,有自己喜欢的足球赛,生日也在十月。故选C。
C
右侧扫码·视频讲解 Hi! I'm Fu Qiang. I'm 10 years old and I live in Xi'an with my big family.
视频讲解
My dad is an AI engineer and my mum is a doctor. Fu Xing is my older sister and she is in Grade 7. My little brother Fu Su is only 4 now. I often help to look after him.
At school, my favourite subject(科目) is English. I like music and Chinese, too. I have some good friends. They are kind students. Their names are Mary, Frank and Alan.
Mary is nine years old. Her birthday is in April. Mary's favourite subject is art. She is good at English. Her favourite colour is white, and she has a white dog. Lily is her dog's name.
Frank is eight years old. His birthday is in April, too. He has a pet parrot at home. At school, Frank is good at science. His favourite subject is P. E. He likes playing basketball and he does it well.
Alan is ten. He is afraid of dogs. He doesn't think dogs are nice. He doesn't have a pet. He likes maths and physics very much.
(
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
(
A. Alan's favourite subjects are music and Chinese.
B. Mary's and Frank's birthdays are in April.
C. Lily is the name of a cat.
D. Frank has a white dog and a pet parrot.
(
A. 害怕
B. 崇拜
C. 羡慕
D. 喂养
(
A. To make some new friends.
B. To tell us about his school.
C. To tell us about his friends and himself.
D. To tell us about his birthday and favourite subjects.
右侧扫码·视频讲解 Hi! I'm Fu Qiang. I'm 10 years old and I live in Xi'an with my big family.
视频讲解
My dad is an AI engineer and my mum is a doctor. Fu Xing is my older sister and she is in Grade 7. My little brother Fu Su is only 4 now. I often help to look after him.
At school, my favourite subject(科目) is English. I like music and Chinese, too. I have some good friends. They are kind students. Their names are Mary, Frank and Alan.
Mary is nine years old. Her birthday is in April. Mary's favourite subject is art. She is good at English. Her favourite colour is white, and she has a white dog. Lily is her dog's name.
Frank is eight years old. His birthday is in April, too. He has a pet parrot at home. At school, Frank is good at science. His favourite subject is P. E. He likes playing basketball and he does it well.
Alan is ten. He is afraid of dogs. He doesn't think dogs are nice. He doesn't have a pet. He likes maths and physics very much.
(
C
)42. How many people are there in Fu Qiang's family?A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
(
B
)43. What can we get from the passage?A. Alan's favourite subjects are music and Chinese.
B. Mary's and Frank's birthdays are in April.
C. Lily is the name of a cat.
D. Frank has a white dog and a pet parrot.
(
A
)44. What does the underlined phrase(短语) "is afraid of" mean in Chinese?A. 害怕
B. 崇拜
C. 羡慕
D. 喂养
(
C
)45. Why does the writer(作者) write the passage?A. To make some new friends.
B. To tell us about his school.
C. To tell us about his friends and himself.
D. To tell us about his birthday and favourite subjects.
答案:
42. C 【解析】细节理解题。根据“My dad…my mom…my older sister…My little brother”可知一共有五口人。故选C。
43. B 【解析】细节理解题。根据“Mary is nine years old. Her birthday is in April.”以及“Frank is eight years old. His birthday is in April, too”可知Mary和Frank的生日都在四月。故选B。
44. A 【解析】词义猜测题。根据“He doesn’t think dogs are nice”可知他认为狗是不友好的,所以他害怕狗。故选A。
45. C 【解析】写作目的题。通读全文可知,作者写这篇文章是为了告诉我们关于他的朋友和他自己的事情。故选C。
43. B 【解析】细节理解题。根据“Mary is nine years old. Her birthday is in April.”以及“Frank is eight years old. His birthday is in April, too”可知Mary和Frank的生日都在四月。故选B。
44. A 【解析】词义猜测题。根据“He doesn’t think dogs are nice”可知他认为狗是不友好的,所以他害怕狗。故选A。
45. C 【解析】写作目的题。通读全文可知,作者写这篇文章是为了告诉我们关于他的朋友和他自己的事情。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看