2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
B
①I'm Peter. Look! This is my new house.
②In the middle of the yard, there is a small garden. My mother grows(种植)many flowers there. They are colourful and smell(闻起来)good. There aren't any trees in the garden, but there are some fruit trees around the yard.
③On the left of the yard, there is a beautiful house. There are four bedrooms and a study in it. The study is next to my bedroom. I always do my homework and read books in it. Sometimes I play computer games there.
④On the right of the yard, my grandpa keeps many ducks and geese. They often swim on the small lake behind the house. How many animals does my grandpa have? I have no idea. But I often help my grandpa feed(喂养)them before I go to school.
⑤I have a nice house. I love my house so much!
(
A. Peter.
B. Peter's grandmother.
C. Peter's mother.
D. Peter's father.
(
A. On the left of the house.
B. On the right of the yard.
C. In the middle of the yard.
D. Behind the house.
(

A.
B.
C.
D.
(
A. Ducks and geese often swim behind the house.
B. There are some trees around the garden.
C. There are three bedrooms in the house.
D. Peter often feeds the animals before going home.
(
A. ①②/③④/⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①/②③/④⑤
D. ①②/③/④⑤
①I'm Peter. Look! This is my new house.
②In the middle of the yard, there is a small garden. My mother grows(种植)many flowers there. They are colourful and smell(闻起来)good. There aren't any trees in the garden, but there are some fruit trees around the yard.
③On the left of the yard, there is a beautiful house. There are four bedrooms and a study in it. The study is next to my bedroom. I always do my homework and read books in it. Sometimes I play computer games there.
④On the right of the yard, my grandpa keeps many ducks and geese. They often swim on the small lake behind the house. How many animals does my grandpa have? I have no idea. But I often help my grandpa feed(喂养)them before I go to school.
⑤I have a nice house. I love my house so much!
(
C
)51. Who grows flowers in the garden?A. Peter.
B. Peter's grandmother.
C. Peter's mother.
D. Peter's father.
(
D
)52. Where is the small lake?A. On the left of the house.
B. On the right of the yard.
C. In the middle of the yard.
D. Behind the house.
(
C
)53. Where does the writer read books?A.
B.
C.
D.
(
A
)54. What can we learn from the passage?A. Ducks and geese often swim behind the house.
B. There are some trees around the garden.
C. There are three bedrooms in the house.
D. Peter often feeds the animals before going home.
(
B
)55. How do you divide the passage into 3 parts(分成三部分)?A. ①②/③④/⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①/②③/④⑤
D. ①②/③/④⑤
答案:
51. C 【解析】细节理解题。根据“My mother grows many flowers there.”可知,Peter的妈妈在花园种花。故选C。
52. D 【解析】细节理解题。根据“They often swim on the small lake behind the house.”可知,小湖在房子后面。故选D。
53. C 【解析】图片理解题。根据“I always do my homework and read books in it.”可知,Peter在书房里看书。结合图片可知,C选项是书房。故选C。
54. A 【解析】细节理解题。根据“On the right of the yard, my grandpa keeps many ducks and geese. They often swim on the small lake behind the house.”可知,鸭子和鹅经常在房子后面的小湖里游泳。故选A。
55. B 【解析】篇章结构题。第①段总领全文,引出主题;第②、③、④段具体描述了新房子的布局;第⑤段总结全文。故选B。
52. D 【解析】细节理解题。根据“They often swim on the small lake behind the house.”可知,小湖在房子后面。故选D。
53. C 【解析】图片理解题。根据“I always do my homework and read books in it.”可知,Peter在书房里看书。结合图片可知,C选项是书房。故选C。
54. A 【解析】细节理解题。根据“On the right of the yard, my grandpa keeps many ducks and geese. They often swim on the small lake behind the house.”可知,鸭子和鹅经常在房子后面的小湖里游泳。故选A。
55. B 【解析】篇章结构题。第①段总领全文,引出主题;第②、③、④段具体描述了新房子的布局;第⑤段总结全文。故选B。
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题,计5分)
56.
In China, most students have one classroom. 57.
58.
Classroom arrangements(布置)are also different. 59.
The two kinds of classrooms are both good. 60.
A. It's different in the US.
B. Classrooms in the US and China are not the same.
C. Chinese classrooms have student desks and chairs across from a blackboard.
D. Chinese classrooms can help students a lot.
E. Teachers go to different classrooms to teach different subjects.
F. Students love all the subjects.
G. They both help students study well.
56.
B
In China, most students have one classroom. 57.
E
All students study the same things and they need to study every subject.58.
A
Students go to different classrooms to learn different subjects. They can also choose(选择)the subjects they like, such as music and art. Not every student studies the same subjects.Classroom arrangements(布置)are also different. 59.
C
The blackboard is in the front of the classroom. But in the US, students can change their seats to do different class activities. They can sit in a circle.The two kinds of classrooms are both good. 60.
G
A. It's different in the US.
B. Classrooms in the US and China are not the same.
C. Chinese classrooms have student desks and chairs across from a blackboard.
D. Chinese classrooms can help students a lot.
E. Teachers go to different classrooms to teach different subjects.
F. Students love all the subjects.
G. They both help students study well.
答案:
56. B 【解析】逻辑推理题。根据“In China, most students have one classroom.”和“Students go to different classrooms to learn different subjects.”可知,本文主要介绍中国和美国教室的不同。选项B“美国和中国的教室是不同的。”符合语境。故选B。
57. E 【解析】逻辑推理题。根据“most students have one classroom”及“All students study the same things and they need to study every subject.”可知,所有学生都学习同样的东西,他们需要学习每一门学科。选项E“老师去不同的教室教不同的科目。”符合语境。故选E。
58. A 【解析】逻辑推理题。根据“Students go to different classrooms to learn different subjects.”可知,学生去不同的教室学习不同的科目,这和中国学生在同一个教室上课不同。选项A“在美国就不一样了。”符合语境。故选A。
59. C 【解析】逻辑推理题。根据“The blackboard is in the front of the classroom.”可知,黑板在教室的前面。选项C“中国的教室黑板对面有学生课桌椅。”符合语境。故选C。
60. G 【解析】逻辑推理题。根据“The two kinds of classrooms are both good.”可知,这两种教室都很好。选项G“它们都有助于学生好好学习。”符合语境。故选G。
57. E 【解析】逻辑推理题。根据“most students have one classroom”及“All students study the same things and they need to study every subject.”可知,所有学生都学习同样的东西,他们需要学习每一门学科。选项E“老师去不同的教室教不同的科目。”符合语境。故选E。
58. A 【解析】逻辑推理题。根据“Students go to different classrooms to learn different subjects.”可知,学生去不同的教室学习不同的科目,这和中国学生在同一个教室上课不同。选项A“在美国就不一样了。”符合语境。故选A。
59. C 【解析】逻辑推理题。根据“The blackboard is in the front of the classroom.”可知,黑板在教室的前面。选项C“中国的教室黑板对面有学生课桌椅。”符合语境。故选C。
60. G 【解析】逻辑推理题。根据“The two kinds of classrooms are both good.”可知,这两种教室都很好。选项G“它们都有助于学生好好学习。”符合语境。故选G。
查看更多完整答案,请扫码查看