2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
A
Do you know the Homework Club in our school? The students do their homework in the afternoon at the club. Why do we have the club? The students always play games and watch TV after school, so the Homework Club is a quiet place for them to do their homework. Teachers there can help them do their homework. After the students finish their homework, they can get a snack(点心). It's always children's favourite food. Do you want to know the time and fee? Let's have a look.

Monday, Tuesday and Thursday: 3:00 p.m. - 4:00 p.m.
Wednesday: 1:30 p.m. - 2:30 p.m.
3 days a week: 125/session2 days a week: 100/session
1 day a week: 75/session
(
A. A pen.
B. A snack.
C. A cat.
D. A flag.
(
A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Thursday
(
A. they want to help their teachers
B. they need a quiet place to study
C. they can play with their friends there
D. they can play games and watch TV there
(
A. 场所
B. 要求
C. 费用
D. 时间
(
A. school newspaper
B. Chinese textbook
C. restaurant menu(菜单)
D. science magazine
Do you know the Homework Club in our school? The students do their homework in the afternoon at the club. Why do we have the club? The students always play games and watch TV after school, so the Homework Club is a quiet place for them to do their homework. Teachers there can help them do their homework. After the students finish their homework, they can get a snack(点心). It's always children's favourite food. Do you want to know the time and fee? Let's have a look.
Monday, Tuesday and Thursday: 3:00 p.m. - 4:00 p.m.
Wednesday: 1:30 p.m. - 2:30 p.m.
3 days a week: 125/session2 days a week: 100/session
1 day a week: 75/session
(
B
)51. What may students get after they finish homework in the Homework Club?A. A pen.
B. A snack.
C. A cat.
D. A flag.
(
C
)52. If Jack is only free from 1:40 p.m to 2:20 p.m., he can go to the club on .A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Thursday
(
B
)53. The students go to the Homework Club because .A. they want to help their teachers
B. they need a quiet place to study
C. they can play with their friends there
D. they can play games and watch TV there
(
C
)54. The underlined word "fee" in Paragraph 1 means "".A. 场所
B. 要求
C. 费用
D. 时间
(
A
)55. We can read this passage in a .A. school newspaper
B. Chinese textbook
C. restaurant menu(菜单)
D. science magazine
答案:
51. B【解析】细节理解题。根据“After the students finish their homework,they can get a snack.”可知,在学生们完成作业后,他们可以得到点心。故选B。
52. C【解析】细节理解题。根据“Monday,Tuesday and Thursday:3:00 p.m.-4:00 p.m. Wednesday:1:30 p.m-2:30 p.m.”可知,星期一、星期二和星期四的参加时间是下午3至4点;星期三的参加时间是下午1:30至2:30。题干中的时间为下午1:40至2:20,星期三符合要求。故选C。
53. B【解析】细节理解题。根据“The students always play games and watch TV after school,so the Homework Club is a quiet place for them to do their homework.”可知,学生在放学之后总是玩游戏和看电视,他们去作业社团是因为需要一个安静的地方去学习。故选B。
54. C【解析】词义猜测题。根据表格中“Fee”一栏可知,fee的意思为“费用”。故选C。
55. A【解析】文章出处题。根据文章内容可知,本篇文章主要介绍作业社团的基本情况,最有可能出现在学校报纸上。school newspaper学校报纸;Chinese textbook语文课本;restaurant menu餐厅菜单;science magazine科学杂志。故选A。
52. C【解析】细节理解题。根据“Monday,Tuesday and Thursday:3:00 p.m.-4:00 p.m. Wednesday:1:30 p.m-2:30 p.m.”可知,星期一、星期二和星期四的参加时间是下午3至4点;星期三的参加时间是下午1:30至2:30。题干中的时间为下午1:40至2:20,星期三符合要求。故选C。
53. B【解析】细节理解题。根据“The students always play games and watch TV after school,so the Homework Club is a quiet place for them to do their homework.”可知,学生在放学之后总是玩游戏和看电视,他们去作业社团是因为需要一个安静的地方去学习。故选B。
54. C【解析】词义猜测题。根据表格中“Fee”一栏可知,fee的意思为“费用”。故选C。
55. A【解析】文章出处题。根据文章内容可知,本篇文章主要介绍作业社团的基本情况,最有可能出现在学校报纸上。school newspaper学校报纸;Chinese textbook语文课本;restaurant menu餐厅菜单;science magazine科学杂志。故选A。
B
Alice is a student. She usually gets up at 6:30 in the morning. She has breakfast at home at 7:00. Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour. Alice goes to school with her cousin at 8 o'clock.
They always go to school by bus and it takes them 15 minutes to get to school. Alice has English at 8:30 a.m. She has four classes in the morning. Alice eats lunch with her classmates at school. She has PE and Chinese in the afternoon. At 5:00, she goes home with her cousin, too. She does her homework after she gets home. After that, she helps her mum cook dinner and she has dinner with her parents at 6:30 in the evening.
On Sundays, Alice doesn't need to go to school. So she often gets up at 8:30 a.m. She does some shopping with her mother in the morning. They buy clothes, vegetables, meat and other things. In the afternoon, she may go to the zoo with her friends or she may go to the West Hill or the bookshop.
(
A. At her cousin's home.
B. At school.
C. At a restaurant.
D. At home.
(
A. She usually reads Chinese.
B. She usually has breakfast.
C. She usually reads English.
D. She usually has an English class.
(
A. At eight o'clock.
B. At a quarter past eight.
C. At a quarter to eight.
D. At half past eight.
(
a. She helps her mum cook.
b. She eats lunch.
c. She reads Chinese.
d. She has an English class.
A. dcab
B. acbd
C. cdba
D. cadb
(
A. What Alice usually does on Sundays.
B. Where Alice likes to go shopping.
C. When Alice likes to go out with friends.
D. Why Alice goes to the bookshop.
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共 5 小题,计 5 分)
What's your favourite subject? We ask the students about this question in Class Ten. 61.
Wang Lin likes maths best and she thinks it's interesting. 62.
An interesting thing is that many girls don't like PE because 64.

A. He can play football very well.
B. Lin Huanzhi also loves maths, and he likes to work out maths problems.
C. They think it's difficult to remember so many things.
D. Different students like different subjects.
E. He can play the piano.
F. they think PE exams are difficult.
G. She likes drawing pictures.
Alice is a student. She usually gets up at 6:30 in the morning. She has breakfast at home at 7:00. Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour. Alice goes to school with her cousin at 8 o'clock.
They always go to school by bus and it takes them 15 minutes to get to school. Alice has English at 8:30 a.m. She has four classes in the morning. Alice eats lunch with her classmates at school. She has PE and Chinese in the afternoon. At 5:00, she goes home with her cousin, too. She does her homework after she gets home. After that, she helps her mum cook dinner and she has dinner with her parents at 6:30 in the evening.
On Sundays, Alice doesn't need to go to school. So she often gets up at 8:30 a.m. She does some shopping with her mother in the morning. They buy clothes, vegetables, meat and other things. In the afternoon, she may go to the zoo with her friends or she may go to the West Hill or the bookshop.
(
D
)56. Where does Alice eat her breakfast?A. At her cousin's home.
B. At school.
C. At a restaurant.
D. At home.
(
A
)57. What does Alice usually do at 7:30 a.m. on weekdays?A. She usually reads Chinese.
B. She usually has breakfast.
C. She usually reads English.
D. She usually has an English class.
(
B
)58. When does Alice get to school?A. At eight o'clock.
B. At a quarter past eight.
C. At a quarter to eight.
D. At half past eight.
(
C
)59. What's the correct order(正确的顺序) of Alice's activities?a. She helps her mum cook.
b. She eats lunch.
c. She reads Chinese.
d. She has an English class.
A. dcab
B. acbd
C. cdba
D. cadb
(
A
)60. What does Paragraph 3 mainly talk about?A. What Alice usually does on Sundays.
B. Where Alice likes to go shopping.
C. When Alice likes to go out with friends.
D. Why Alice goes to the bookshop.
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共 5 小题,计 5 分)
What's your favourite subject? We ask the students about this question in Class Ten. 61.
D
Wang Lin likes maths best and she thinks it's interesting. 62.
B
Wu Haoyu's favourite subject is English because he likes his English teacher. Zhang Bo's favourite subject is music. 63. E
And he often sings and dances in the school music festival. Peter likes PE and his favourite sport is football.An interesting thing is that many girls don't like PE because 64.
F
Many boys don't like Chinese or English. 65. C
However, we think every subject is important. What about you?A. He can play football very well.
B. Lin Huanzhi also loves maths, and he likes to work out maths problems.
C. They think it's difficult to remember so many things.
D. Different students like different subjects.
E. He can play the piano.
F. they think PE exams are difficult.
G. She likes drawing pictures.
答案:
56. D【解析】细节理解题。根据“She has breakfast at home at 7:00.”可知,她在家吃早餐。故选D。
57. A【解析】推理判断题。根据“Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour.”可知,她7:15读语文,读半个小时,由此可推断,7:30应是在读语文。故选A。
58. B【解析】数字计算题。根据“Alice goes to school with her cousin at 8 o'clock.”和“They always go to school by bus and it takes them 15 minutes to get to school.”可知,8点去上学,路上花费15分钟,也就是8:15到学校。故选B。
59. C【解析】事件排序题。根据“Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour.”“Alice has English at 8:30 a.m.”“Alice eats lunch with her classmates at school.”和“After that,she helps her mum cook dinner and she has dinner with her parents at 6:30 in the evening.”可知,按照时间顺序为:读语文、上英语课、吃午餐和帮助妈妈做饭。故选C。
60. A【解析】段落大意题。通读第三段,尤其是根据“On Sundays,Alice doesn't need to go to school.”可知,第三段主要介绍了Alice周日的生活。故选A。
61. D【解析】逻辑推理题。通读全文可知,下文介绍了不同学生喜欢的科目,此处应引出下文内容。D项“不同的学生喜欢不同的科目。”符合语境。故选D。
62. B【解析】逻辑推理题。根据空前“Wang Lin likes maths best”和备选项可知,此处具体介绍学生喜欢的学科。B项“Lin Huanzhi也喜欢数学,并且他喜欢解数学题。”符合语境。故选B。
63. E【解析】逻辑推理题。根据空前“Zhang Bo's favourite subject is music.”可知,Zhang Bo喜欢音乐。E项“他会弹钢琴。”符合语境。故选E。
64. F【解析】逻辑推理题。根据“many girls don't like PE because”可知,此处介绍女孩不喜欢体育的原因。F项“她们认为体育考试很难。”符合语境。故选F。
65. C【解析】逻辑推理题。根据上文“Many boys don't like Chinese or English.”可知,此处介绍男孩不喜欢语文或英语科目的原因,C项“他们认为要记住这么多东西很困难。”符合语境。故选C。
57. A【解析】推理判断题。根据“Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour.”可知,她7:15读语文,读半个小时,由此可推断,7:30应是在读语文。故选A。
58. B【解析】数字计算题。根据“Alice goes to school with her cousin at 8 o'clock.”和“They always go to school by bus and it takes them 15 minutes to get to school.”可知,8点去上学,路上花费15分钟,也就是8:15到学校。故选B。
59. C【解析】事件排序题。根据“Then she reads Chinese at 7:15. She usually reads for half an hour.”“Alice has English at 8:30 a.m.”“Alice eats lunch with her classmates at school.”和“After that,she helps her mum cook dinner and she has dinner with her parents at 6:30 in the evening.”可知,按照时间顺序为:读语文、上英语课、吃午餐和帮助妈妈做饭。故选C。
60. A【解析】段落大意题。通读第三段,尤其是根据“On Sundays,Alice doesn't need to go to school.”可知,第三段主要介绍了Alice周日的生活。故选A。
61. D【解析】逻辑推理题。通读全文可知,下文介绍了不同学生喜欢的科目,此处应引出下文内容。D项“不同的学生喜欢不同的科目。”符合语境。故选D。
62. B【解析】逻辑推理题。根据空前“Wang Lin likes maths best”和备选项可知,此处具体介绍学生喜欢的学科。B项“Lin Huanzhi也喜欢数学,并且他喜欢解数学题。”符合语境。故选B。
63. E【解析】逻辑推理题。根据空前“Zhang Bo's favourite subject is music.”可知,Zhang Bo喜欢音乐。E项“他会弹钢琴。”符合语境。故选E。
64. F【解析】逻辑推理题。根据“many girls don't like PE because”可知,此处介绍女孩不喜欢体育的原因。F项“她们认为体育考试很难。”符合语境。故选F。
65. C【解析】逻辑推理题。根据上文“Many boys don't like Chinese or English.”可知,此处介绍男孩不喜欢语文或英语科目的原因,C项“他们认为要记住这么多东西很困难。”符合语境。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看