2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版》

C
Animals in the wild must be very clever and quick to stay safe from danger. Just like you play hide - and - seek, animals have their own ways of hiding and staying away from dangerous things. Their ears, noses and eyes are all very important for knowing danger around them.
Some animals, like rabbits, have big ears. That can help them hear really well, so they can listen to any sounds when danger is around. Also, their eyes are on the sides of their heads and they can see around without having to turn their heads.
Animals like chameleons can change their color to hide from predators(捕食者) by looking like part of the trees and leaves. Think of being able to turn the color of the wall in your room to hide during hide - and - seek!
When some animals feel scared, they try to look big and scary. Porcupines can make their spikes(刺) stand up. Some animals, like opossums, even pretend(假装) to be asleep or don't move, so a predator may think they are dead and leave them alone.
When in groups, animals help each other out. Meerkats have one friend watch out for danger while the others look for food. In this way, they always have extra eyes looking for safety.
By using their bodies and working together, animals have smart ways to stay safe in the wild!
(
B
)58. Which of the following is most probably a chameleon?

(
D
)59. What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean?
A. Meerkats have many eyes.
B. Meerkats never sleep.
C. Meerkats have good eyes and can see faraway(遥远的) things.
D. Meerkats help each other stay safe.
(
B
)60. Why does the writer write this passage?
A. To show us different animals in the wild.
B. To tell us animals have smart ways to stay safe in the wild.
C. To let us know animals are smart and friendly.
D. To tell us we should love animals and be nice to them.
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共 5 小题,计 5 分)
What is your favorite day of the year? For me, it is Ice Cream Day!
61.
D
. So July is Ice Cream Month, and the third Sunday of July is Ice Cream Day in the United States. 62.
C
? Many ice cream stores have big sales on this day. You can get free ice cream, or you can get ice cream at low prices in the stores. Philadelphia has a big ice cream festival every year. You can get all different flavors(口味) of ice cream there! After you buy a ticket(票), they give you a spoon(匙). 63.
F
!
You can also make your own ice cream at home. 64.
B
. Don't just have easy ice cream. What about making some ice cream sandwiches or an ice cream cake? 65.
A
.
Many people just go out and eat their favorite ice cream. This is the best way to celebrate this day.
|A|That sounds very interesting|
| ---- | ---- |
|B|And then take it to your family and friends|
|C|How do American people celebrate it|
|D|American people love ice cream very much|
|E|But adults will fall in love with it|
|F|With that spoon, you can eat all your favorite ice cream|
|G|Why do American people like ice cream|
答案: 58. B 【解析】图片理解题。根据“Animals like chameleons can change their color…”可知“chameleon”可以变色,结合选项,B 项符合题意。故选 B。
59. D 【解析】句意猜测题。根据“When in groups,animals help each other out. ”和“In this way,they always have extra eyes looking for safety.”可知第五段画线的句子是指猫鼬互相帮助以保证安全。故选 D。
60. B 【解析】写作目的题。根据“By using their bodies and working together, animals have smart ways to stay safe in the wild!”可知作者写这篇文章是为了告诉我们动物有聪明的方法在野外保持安全。故选 B。
61. D 【解析】逻辑推理题。根据“So July is Ice Cream Month, and the third Sunday of July is Ice Cream Day in the United States. ”可知,此处是在说美国人对冰激凌的喜爱,D 项“美国人非常喜欢冰激凌”符合语境。故选 D。
62. C 【解析】逻辑推理题。根据“Many ice cream stores have big sales on this day.”可知,此处是在说美国人如何庆祝冰激凌节,C 项“美国人怎样庆祝它呢”符合语境。故选 C。
63. F 【解析】逻辑推理题。根据“After you buy a ticket, they give you a spoon.”可知,此处是在说勺子的用途,F 项“用那把勺子,你可以吃所有你最喜欢的冰激凌”符合语境。故选 F。
64. B 【解析】逻辑推理题。根据“You can also make your own ice cream at home”可知,此处是在说做冰激凌,B 项“然后把它带给你的家人和朋友”符合语境。故选 B。
65. A 【解析】逻辑推理题。根据“What about making some ice cream sandwiches or an ice cream cake?”可知,此处是在说冰激凌的一些其他吃法,A 项“那听起来很有趣”符合语境。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭