2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
A
Many schools have different kinds of labour classes (劳动课). How do the labour classes work? And what do the students learn from them?
In our school, students have a labour class on Friday. We learn to grow vegetables. We grow carrots, potatoes and we grow strawberries too. We like the labour class very much. It is really relaxing.
——Li Yang, Changsha
I can learn to cook from my teacher. At first, it is very difficult to learn. I feel great when I cook good food. I can scramble (炒) eggs with tomatoes for my family. I can make salad too. I like the subject. Thanks to it, I can learn a lot. I think it is useful.
——Wang Meng, Zhuzhou
We keep chickens at school. We take vegetables and rice to them to eat on Tuesday. We can play with chickens. So much fun, right? It is my favourite subject.
——Ye Jun, Zhangjiajie

(
A.
B.
C.
D.
(
A. The teacher.
B. The food.
C. The family.
D. The subject.
(
A. Relaxing.
B. Useful.
C. Interesting.
D. Boring.
(
A. Li Yang is from Zhuzhou.
B. Wang Meng thinks cooking is useful.
C. Ye Jun doesn't like labour class.
D. They all have labour classes on Friday.
(
A. Their different hobbies.
B. Their favourite activities.
C. The most popular club in their school.
D. The labour classes in their school.
Many schools have different kinds of labour classes (劳动课). How do the labour classes work? And what do the students learn from them?
In our school, students have a labour class on Friday. We learn to grow vegetables. We grow carrots, potatoes and we grow strawberries too. We like the labour class very much. It is really relaxing.
——Li Yang, Changsha
I can learn to cook from my teacher. At first, it is very difficult to learn. I feel great when I cook good food. I can scramble (炒) eggs with tomatoes for my family. I can make salad too. I like the subject. Thanks to it, I can learn a lot. I think it is useful.
——Wang Meng, Zhuzhou
We keep chickens at school. We take vegetables and rice to them to eat on Tuesday. We can play with chickens. So much fun, right? It is my favourite subject.
——Ye Jun, Zhangjiajie
(
A
)41. What can Li Yang do in labour class?A.
B.
C.
D.
(
D
)42. What does the underlined word “it” refer to?A. The teacher.
B. The food.
C. The family.
D. The subject.
(
C
)43. What does Ye Jun think of labour class?A. Relaxing.
B. Useful.
C. Interesting.
D. Boring.
(
B
)44. What can we know from the passage?A. Li Yang is from Zhuzhou.
B. Wang Meng thinks cooking is useful.
C. Ye Jun doesn't like labour class.
D. They all have labour classes on Friday.
(
D
)45. What are the three students talking about?A. Their different hobbies.
B. Their favourite activities.
C. The most popular club in their school.
D. The labour classes in their school.
答案:
41. A【解析】图片理解题。根据“In our school, students have a labour class on Friday. We learn to grow vegetables.”可知,在学校,Li Yang在劳动课上种植蔬菜,图A符合题意。故选A。
42. D【解析】代词指代题。根据“I like the subject. Thanks to it, I can learn a lot.”可知,“it”指代上文提到的“the subject”。故选D。
43. C【解析】细节理解题。根据“So much fun, right? It is my favourite subject.”可知,Ye Jun最喜欢这门课,他认为很有趣。故选C。
44. B【解析】细节理解题。根据“...I can learn a lot. I think it is useful.”可知,Wang Meng认为做饭很有用,故选B。
45. D【解析】主旨大意题。根据第一段“Many schools have different kinds of labour classes. How do the labour classes work?”及全文内容可知,本文主要介绍了不同学校的劳动课程。故选D。
42. D【解析】代词指代题。根据“I like the subject. Thanks to it, I can learn a lot.”可知,“it”指代上文提到的“the subject”。故选D。
43. C【解析】细节理解题。根据“So much fun, right? It is my favourite subject.”可知,Ye Jun最喜欢这门课,他认为很有趣。故选C。
44. B【解析】细节理解题。根据“...I can learn a lot. I think it is useful.”可知,Wang Meng认为做饭很有用,故选B。
45. D【解析】主旨大意题。根据第一段“Many schools have different kinds of labour classes. How do the labour classes work?”及全文内容可知,本文主要介绍了不同学校的劳动课程。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看