2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中毕业升学真题详解七年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
Ⅳ. 完形填空。(共 20 小题,计 20 分)
第一节:阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Dear Emma,
In your letter, you say you want to know the school life of Chinese students. Now I'm writing to tell you more about it.
I am a twelve - year - old girl 31 I live in Xi'an. There is a small park near my house. 32 park is very beautiful with many trees and flowers. In the evening, I often take my dog Goofy there for a walk.
Our school is just one street across my house. Sometimes while I'm having breakfast, I can see many 33 going to school. Then my mother often 34, “Hurry up, or you will be late for school.”
Our school starts at eight o'clock 35 Monday to Friday. English and science 36 my favourite subjects. They are really 37. But I'm not good at maths. It is so difficult for me.
I usually get home from school at 6:00 p.m. In the evening, after a 38 work, my parents and I often sit at the table and have dinner. Sometimes they help me 39 my homework. At 9:30, it's time for me to go to bed.
This is my school life. What about your 40 life? Can you write to me and tell me about it?
Yours,
Meimei
(
B. but
C. and
D. so
(
B. An
C. The
D. /
(
B. students
C. member
D. members
(
B. says
C. to say
D. saying
(
B. on
C. at
D. from
(
B. is
C. are
D. was
(
B. interested
C. interest
D. interests
(
B. day's
C. year
D. year's
(
B. doing
C. to doing
D. does
(
B. every day
C. everyone
D. every one
第一节:阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Dear Emma,
In your letter, you say you want to know the school life of Chinese students. Now I'm writing to tell you more about it.
I am a twelve - year - old girl 31 I live in Xi'an. There is a small park near my house. 32 park is very beautiful with many trees and flowers. In the evening, I often take my dog Goofy there for a walk.
Our school is just one street across my house. Sometimes while I'm having breakfast, I can see many 33 going to school. Then my mother often 34, “Hurry up, or you will be late for school.”
Our school starts at eight o'clock 35 Monday to Friday. English and science 36 my favourite subjects. They are really 37. But I'm not good at maths. It is so difficult for me.
I usually get home from school at 6:00 p.m. In the evening, after a 38 work, my parents and I often sit at the table and have dinner. Sometimes they help me 39 my homework. At 9:30, it's time for me to go to bed.
This is my school life. What about your 40 life? Can you write to me and tell me about it?
Yours,
Meimei
(
C
)31. A. orB. but
C. and
D. so
(
C
)32. A. AB. An
C. The
D. /
(
B
)33. A. studentB. students
C. member
D. members
(
B
)34. A. sayB. says
C. to say
D. saying
(
D
)35. A. inB. on
C. at
D. from
(
C
)36. A. beB. is
C. are
D. was
(
A
)37. A. interestingB. interested
C. interest
D. interests
(
B
)38. A. dayB. day's
C. year
D. year's
(
A
)39. A. doB. doing
C. to doing
D. does
(
A
)40. A. everydayB. every day
C. everyone
D. every one
答案:
31. C 【解析】考查连词。根据句意可知,前后句是并列关系,所以用 and 连接,故选 C。
32. C 【解析】考查冠词。根据句意可知,这里特指上文提到的“a small park”,所以用定冠词 the 来特指上文提到的公园,故选 C。
33. B 【解析】考查名词。根据句意可知,有时当我吃早饭的时候,我可以看到许多学生去上学。空格处指的是“学生”,且空前有 many,因此用复数形式,故选 B。
34. B 【解析】考查动词。根据句意可知,我妈妈经常说,空格处是“说”,且主语“my mother”是第三人称单数,因此动词也要用第三人称单数形式,故选 B。
35. D 【解析】考查介词。根据句意可知,我们学校的上课时间是周一至周五早上 8 点开始。这里用到固定搭配 from...to...从……到……故选 D。
36. C 【解析】考查 be 动词。句子主语“English and science”是复数,be 动词用 are,故选 C。
37. A 【解析】考查形容词。根据句意可知这里指英语和科学是“有趣的”,因此排除 C 和 D。A. interesting 有趣的,修饰物。B. interested 感兴趣的,形容人的感受。本句主语是物,因此用 interesting,故选 A。
38. B 【解析】考查名词所有格。根据句意可知,晚上,在一天的工作之后,我的父母和我经常坐在桌旁吃晚饭。这里指“一天的工作”意为 a day's work ,故选 B。
39. A 【解析】考查动词。空格前有动词“help”,用法为 help sb. do sth. 帮助某人做某事,因此这里用动词原形,故选 A。
40. A 【解析】考查形容词。根据句意可知这里询问“日常生活”everyday life,故选 A。
32. C 【解析】考查冠词。根据句意可知,这里特指上文提到的“a small park”,所以用定冠词 the 来特指上文提到的公园,故选 C。
33. B 【解析】考查名词。根据句意可知,有时当我吃早饭的时候,我可以看到许多学生去上学。空格处指的是“学生”,且空前有 many,因此用复数形式,故选 B。
34. B 【解析】考查动词。根据句意可知,我妈妈经常说,空格处是“说”,且主语“my mother”是第三人称单数,因此动词也要用第三人称单数形式,故选 B。
35. D 【解析】考查介词。根据句意可知,我们学校的上课时间是周一至周五早上 8 点开始。这里用到固定搭配 from...to...从……到……故选 D。
36. C 【解析】考查 be 动词。句子主语“English and science”是复数,be 动词用 are,故选 C。
37. A 【解析】考查形容词。根据句意可知这里指英语和科学是“有趣的”,因此排除 C 和 D。A. interesting 有趣的,修饰物。B. interested 感兴趣的,形容人的感受。本句主语是物,因此用 interesting,故选 A。
38. B 【解析】考查名词所有格。根据句意可知,晚上,在一天的工作之后,我的父母和我经常坐在桌旁吃晚饭。这里指“一天的工作”意为 a day's work ,故选 B。
39. A 【解析】考查动词。空格前有动词“help”,用法为 help sb. do sth. 帮助某人做某事,因此这里用动词原形,故选 A。
40. A 【解析】考查形容词。根据句意可知这里询问“日常生活”everyday life,故选 A。
第二节:阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
People in different places celebrate birthdays in different ways. Let's see how Laura celebrates her birthday.
It is Laura's birthday today. Her family have a birthday party for her in a 41. Her father buys some candies. Her mother 42 a birthday cake. When all the people come, the party 43. Look at Laura! She 44 a birthday hat. After she makes a wish, she 45 all the candles. At the end of the party, her parents take photos of her because it's a great way for them to see her grow up. These 46 also help them remember fun times with their family. After the party, they get home from the restaurant.
In the evening, Laura's mother cooks a large bowl of 47 for her. There are two eggs in it. The noodles are very 48. Her mother says they are a 49 of long life. She also says the eggs can bring 50 to her. Finally, her father marks her height on the door. She can see the marks when she gets older.
(
B. home
C. school
D. park
(
B. draws
C. eats
D. makes
(
B. stops
C. changes
D. finishes
(
B. takes
C. wears
D. keeps
(
B. blows out
C. gets out
D. eats out
(
B. cakes
C. photos
D. candles
(
B. rice
C. dumplings
D. eggs
(
B. small
C. short
D. large
(
B. gift
C. symbol
D. date
(
B. good luck
C. much time
D. much money
People in different places celebrate birthdays in different ways. Let's see how Laura celebrates her birthday.
It is Laura's birthday today. Her family have a birthday party for her in a 41. Her father buys some candies. Her mother 42 a birthday cake. When all the people come, the party 43. Look at Laura! She 44 a birthday hat. After she makes a wish, she 45 all the candles. At the end of the party, her parents take photos of her because it's a great way for them to see her grow up. These 46 also help them remember fun times with their family. After the party, they get home from the restaurant.
In the evening, Laura's mother cooks a large bowl of 47 for her. There are two eggs in it. The noodles are very 48. Her mother says they are a 49 of long life. She also says the eggs can bring 50 to her. Finally, her father marks her height on the door. She can see the marks when she gets older.
(
A
)41. A. restaurantB. home
C. school
D. park
(
D
)42. A. sellsB. draws
C. eats
D. makes
(
A
)43. A. startsB. stops
C. changes
D. finishes
(
C
)44. A. putsB. takes
C. wears
D. keeps
(
B
)45. A. takes outB. blows out
C. gets out
D. eats out
(
C
)46. A. candiesB. cakes
C. photos
D. candles
(
A
)47. A. noodlesB. rice
C. dumplings
D. eggs
(
A
)48. A. longB. small
C. short
D. large
(
C
)49. A. ruleB. gift
C. symbol
D. date
(
B
)50. A. good futureB. good luck
C. much time
D. much money
答案:
41. A 【解析】考查名词。 A. restaurant 饭店;B. home 家;C. school 学校;D. park 公园。根据“they get home from the restaurant”可知,此处表达的含义为“在饭店”。故选 A。
42. D 【解析】考查动词。 A. sells 卖;B. draws 画;C. eats 吃;D. makes 做。根据语境可知,此处表达的含义为“她妈妈做了一个生日蛋糕”。故选 D。
43. A 【解析】考查动词。 A. starts 开始;B. stops 停止;C. changes改变;D. finishes 结束。根据语境可知,此处表达的含义为“当所有人都到了,派对开始了”。故选 A。
44. C 【解析】考查动词。 A. puts 放;B. takes 拿;C. wears 穿;D.keeps 保持。根据语境可知,此处表达的含义为“她戴着一顶生日帽”。故选 C。
45. B 【解析】考查动词短语。 A. takes out 取出;B. blows out 吹灭;C.gets out 出去;D. eats out 在外就餐。根据语境可知,此处表达的含义为“她许完愿后,吹灭了蜡烛”。故选 B。
46. C 【解析】考查名词。 A. candies 糖果;B. cakes 蛋糕;C. photos 照片;D. candles 蜡烛。根据“her parents take photos of her”可知,此处表达的含义为“这些照片也能帮助他们记住和家人们在一起的欢乐时光”。故选 C。
47. A 【解析】考查名词。 A. noodles 面条;B. rice 米饭;C. dumplings 饺子;D. eggs 鸡蛋。根据“The noodles are very…”可知,此处表达的含义为“Laura 的妈妈给她做了一大碗面条”。故选 A。
48. A 【解析】考查形容词。 A. long 长的;B. small 小的;C. short 短的;D. large 大的。根据语境可知,此处表达的含义为“面条很长”。故选 A。
49. C 【解析】考查名词。 A. rule 规则;B. gift 礼物;C. symbol 象征;D. date 日期。根据语境可知,此处表达的含义为“她妈妈说它们是长寿的象征”。故选 C。
50. B 【解析】考查名词短语。 A. good future 好的未来;B. good luck 好运;C.much time 很多时间;D. much money 很多钱。根据语境可知,此处表达的含义为“她也说鸡蛋能给她带来好运”。故选 B。
42. D 【解析】考查动词。 A. sells 卖;B. draws 画;C. eats 吃;D. makes 做。根据语境可知,此处表达的含义为“她妈妈做了一个生日蛋糕”。故选 D。
43. A 【解析】考查动词。 A. starts 开始;B. stops 停止;C. changes改变;D. finishes 结束。根据语境可知,此处表达的含义为“当所有人都到了,派对开始了”。故选 A。
44. C 【解析】考查动词。 A. puts 放;B. takes 拿;C. wears 穿;D.keeps 保持。根据语境可知,此处表达的含义为“她戴着一顶生日帽”。故选 C。
45. B 【解析】考查动词短语。 A. takes out 取出;B. blows out 吹灭;C.gets out 出去;D. eats out 在外就餐。根据语境可知,此处表达的含义为“她许完愿后,吹灭了蜡烛”。故选 B。
46. C 【解析】考查名词。 A. candies 糖果;B. cakes 蛋糕;C. photos 照片;D. candles 蜡烛。根据“her parents take photos of her”可知,此处表达的含义为“这些照片也能帮助他们记住和家人们在一起的欢乐时光”。故选 C。
47. A 【解析】考查名词。 A. noodles 面条;B. rice 米饭;C. dumplings 饺子;D. eggs 鸡蛋。根据“The noodles are very…”可知,此处表达的含义为“Laura 的妈妈给她做了一大碗面条”。故选 A。
48. A 【解析】考查形容词。 A. long 长的;B. small 小的;C. short 短的;D. large 大的。根据语境可知,此处表达的含义为“面条很长”。故选 A。
49. C 【解析】考查名词。 A. rule 规则;B. gift 礼物;C. symbol 象征;D. date 日期。根据语境可知,此处表达的含义为“她妈妈说它们是长寿的象征”。故选 C。
50. B 【解析】考查名词短语。 A. good future 好的未来;B. good luck 好运;C.much time 很多时间;D. much money 很多钱。根据语境可知,此处表达的含义为“她也说鸡蛋能给她带来好运”。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看