第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
Ⅳ. 完形填空。
Dear Jenny,
How is it going? Are you busy with your study recently?
I’ve been back at school (
I’m so proud of these changes. Please write (
Yours,
Wang Wei
Dear Jenny,
How is it going? Are you busy with your study recently?
I’ve been back at school (
B
) nearly 4 weeks. I’m very glad to tell you that great (A
) have taken place in our school this term. First of all, we’re asked to clean our plates when having our meals and say (C
) to wasting (浪费). Some of us used to order more than what we could eat. That was a big waste of food. Now we need to (D
) the food we order. We should also stop wasting in some other ways. For example, we should turn off the lights when we (A
) the classroom. And our school has opened up (开辟) some fields for us to learn how to grow vegetables. Each class is given a small garden and our class has decided to grow some beans and tomatoes in our (B
) time. I think that’ll be very (B
). Maybe I’ll be able to post you some beans we’ve grown by ourselves next time! What’s more, we have only two classes in the afternoon, (D
) we have more time for after-school activities. I’m one of the traffic safety volunteers in our school. After school, we take turns to go to the street near our school and tell people to (A
) the traffic rules.I’m so proud of these changes. Please write (
C
) soon and tell me about your school.Yours,
Wang Wei
答案:
1. B 考查介词用法。从句子的结构看,这是现在完成时中持续的一段时间的表达法,用“for+一段时间”,故选 B。2. A 考查名词辨析。本句中的 take place 意为“发生”,选项中能与之搭配的只有 A、B 两项,再根据倒数第一段 I'm so proud of these changes.故选 A。3. C 考查句意理解。句意为:首先,我们被要求吃饭时要吃光盘子内的食物,并向浪费说不。故选 C。4. D 考查动词辨析。句意为:现在我们要吃完我们所点的食物。finish 意为“完成”,符合语境。故选 D。5. A 考查动词辨析。句意为:例如,当我们离开教室的时候要关灯。由 turn off the lights 可知,是离开教室。故选 A。6. B 考查形容词辨析。句意为:……我们班决定用空闲时间在小花园里种西红柿和豆类。因为本文的主人公身份是学生,所以种菜等事只能在课余时间进行。故选 B。7. B interesting 是用来形容事物的,interested 用来形容人,这里是指事情。故选 B。8. D 考查连词辨析。空格前半句句意为:我们下午只有两节课。后半句句意为:我们有更多的时间做课外活动。两句之间是因果关系。故选 D。9. A 考查动词辨析。句意为:放学后我们轮流到学校附近的大街上去告诉人们要遵守交通规则。follow 意为“遵守”;make 意为“制定”;break 意为“违反”;think 意为“认为”。故选 A。10. C 考查词语搭配。回信用 write back。故选 C。
Ⅴ. 阅读理解。
Great changes have taken place in the way of communication in people’s life.
You may find many beacon towers (烽火台) when you are visiting the Great Wall. In fact, they were used by soldiers to send messages by burning something to make smoke. When the soldiers from far away places saw the smoke, they knew something important happened. They would do the same. That’s one of the ways of communication. In the old days, it was very difficult for people to keep in touch with each other. It took postmen several days to send a letter from one place to another by riding horses. In order to provide a place for the postmen to live in, the government had to build many post houses. Some people trained pigeons (鸽子) or other birds to carry letters, others even used kites to send messages.
Telegrams (1781) and fixed telephones (1892) are great inventions. They have changed the way of communication. People can communicate with each other easily. But they can only send words. For pictures, people can use fax (传真) machines (1843) or e-mails (1969). With the spread of internet, people can send messages at any time, in any place only if there is network and a computer. What’s more, smart phones (1993) have made communication much easier. They are like small computers. They can send sound, words and pictures. More than two billion (十亿) people around the world are using smart phones to communicate now.
(
A. 6.
B. 7.
C. 8.
D. 10.
(
A. beacon tower — fax machine — telegram — e-mail
B. e-mail — telegram — fax machine — beacon tower
C. telegram — e-mail — beacon tower — fax machine
D. beacon tower — telegram — fax machine — e-mail
(
A. 邮箱
B. 邮政局
C. 旅馆
D. 驿站
(
A. a pigeon
B. a smart phone
C. a fax machine
D. a computer
(
A. Changes in communication
B. Who changed communication?
C. What is the best way of communication?
D. How to choose the right communication?
Great changes have taken place in the way of communication in people’s life.
You may find many beacon towers (烽火台) when you are visiting the Great Wall. In fact, they were used by soldiers to send messages by burning something to make smoke. When the soldiers from far away places saw the smoke, they knew something important happened. They would do the same. That’s one of the ways of communication. In the old days, it was very difficult for people to keep in touch with each other. It took postmen several days to send a letter from one place to another by riding horses. In order to provide a place for the postmen to live in, the government had to build many post houses. Some people trained pigeons (鸽子) or other birds to carry letters, others even used kites to send messages.
Telegrams (1781) and fixed telephones (1892) are great inventions. They have changed the way of communication. People can communicate with each other easily. But they can only send words. For pictures, people can use fax (传真) machines (1843) or e-mails (1969). With the spread of internet, people can send messages at any time, in any place only if there is network and a computer. What’s more, smart phones (1993) have made communication much easier. They are like small computers. They can send sound, words and pictures. More than two billion (十亿) people around the world are using smart phones to communicate now.
(
D
)1. How many ways of communication are mentioned in the passage?A. 6.
B. 7.
C. 8.
D. 10.
(
D
)2. Which of the following order is right?A. beacon tower — fax machine — telegram — e-mail
B. e-mail — telegram — fax machine — beacon tower
C. telegram — e-mail — beacon tower — fax machine
D. beacon tower — telegram — fax machine — e-mail
(
D
)3. What does the underlined part mean?A. 邮箱
B. 邮政局
C. 旅馆
D. 驿站
(
B
)4. You may use ______ to send a picture when you are traveling in the forest.A. a pigeon
B. a smart phone
C. a fax machine
D. a computer
(
A
)5. Which may be the best title for this passage?A. Changes in communication
B. Who changed communication?
C. What is the best way of communication?
D. How to choose the right communication?
答案:
1. D 需要注意的是 fixed telephone 和 smart phone 是两种不同的通信工具。2. D 3. D 4. B a computer 在文中提及了需要使用互联网,野外不太可能有互联网。5. A 短文的第一段已经点明了本文的主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看