2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版》

第6页
Ⅳ. 阅读理解。
Have you ever been to a different place for your holidays? I have. I went to Nepal (尼泊尔) last summer holiday. And I think I will remember it forever, even in my dream.
Between India to the south and Tibet to the north, Nepal is one of the poorest countries in the world, but its rich culture and natural beauty are keeping on drawing people’s attention (引起人们的关注) from every corner of the world.
In its capital city, Kathmandu, people are selling everything, from all kinds of knives to colorful shirts in the street. Cows will sleep peacefully in the middle of the road, without caring about the cars and noisy people around. On the golden roof of a temple (寺庙), monkeys are playing happily. People here are friendly and there are almost no crimes (犯罪).
The most exciting trip was boating on the River Trisuli. For miles and miles, the white water threw our small boat up and down, and shook it from side to side. It was like riding a roller coaster (过山车). Then all of a sudden, the water became quiet and our boat was floating in the air! Grass under the water was lazily stretching their arms. Fishes were swimming here and there. Can you imagine what kind of picture it is?
(
C
)1. Nepal is ______.
A. in the south of India
B. in the north of Tibet
C. between India and Tibet
D. in Kathmandu
(
B
)2. People from all over the world come to visit Nepal ______.
A. because it’s poor
B. because of its beautiful nature and rich culture
C. because they can buy all kinds of things here
D. because the people there are friendly
(
D
)3. From the last paragraph we can infer that ______.
A. River Trisuli is very beautiful
B. River Trisuli is very clear
C. River Trisuli is very exciting
D. all of the above
(
D
)4. The underlined sentence means that ______.
A. I can’t forget my holiday
B. I can’t sleep well at night
C. I will remember Nepal in dream
D. Nepal is such a different country that I will never forget it
(
A
)5. The passage is mainly about ______.
A. a trip to Nepal
B. a trip to Tibet
C. a trip to India
D. a trip to Kathmandu
答案: 1. C 由文章第二段第一句可知:尼泊尔位于印度和中国的西藏自治区之间,故选 C 项。2. B 由文章第二段末尾可知尼泊尔丰富的文化和自然美景吸引着世界各地的人们。故选 B 项。3. D 由文章最后一段的综合描述可知,翠苏里河风景优美、清澈,水上项目很刺激,故选 D 项。4. D 画线部分意为:我想我会永远铭记,甚至在我的梦里一样铭记在心。5. A 整篇文章讲述的是尼泊尔的一次旅行,故选 A 项。
Ⅴ. 书面表达。
根据下表提示,以 The Changes in My Hometown 为题,写一篇 80 词左右的短文。

The Changes in My Hometown
范文 The Changes in My Hometown In the past, my hometown was very small. People lived a poor life. The houses were old and small. Pollution was very serious, and there was rubbish everywhere. The transportation was not convenient, so few visitors came here. Now great changes have taken place in my hometown. The environment has become much better. The mountains have turned greener. The rivers are clearer and the sky is bluer. There are trees, flowers and grass everywhere. People live a better life. Their houses are large and bright. Many people have their own cars. Every year, thousands of people from all over the world come to visit our city. I'm sure my hometown will become better and better in the future.
答案: 范文 The Changes in My Hometown In the past, my hometown was very small. People lived a poor life. The houses were old and small. Pollution was very serious, and there was rubbish everywhere. The transportation was not convenient, so few visitors came here. Now great changes have taken place in my hometown. The environment has become much better. The mountains have turned greener. The rivers are clearer and the sky is bluer. There are trees, flowers and grass everywhere. People live a better life. Their houses are large and bright. Many people have their own cars. Every year, thousands of people from all over the world come to visit our city. I'm sure my hometown will become better and better in the future.
(A)听句子,选择与其内容相符的图片。每个句子读一遍。

1.
D
2.
A
3.
E
4.
B
5.
C
答案: 1. D 2. A 3. E 4. B 5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭