2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版》

第50页
Ⅴ.阅读理解。
If there is a chicken house near your home,you are sure to be mad about it.You can't bear the strong smell of ammonia(氨)gas which makes you really uncomfortable all day and all night.Planting trees around the chicken houses may work well in improving the environment.Study has shown that just three rows of trees near chicken houses can reduce bad smell and improve the relation(关系)with the neighbors.
Several years ago,people were unhappy with the smell of chicken farms on the Delmarva Peninsula in the eastern United States.Two thousand farms each kept an average(平均)of seventy-five thousand chickens there.Traditionally the farms used windows to provide fresh air in the chicken houses.Farmers hard ll y planted trees or tall crops around the buildings,so the smell of ammonia could travel far away.As a result,the neighbors were angry with the farms.
Then the farms began to use new ventilation systems(通风系统).Instead of windows , the new systems used tunnel(隧道) fans to circulate(流通)air.However,the fans directly blew the ammonia gas to the homes of neighbors.
In 2000,scientists started dealing with the problem.They found that over a period of six years,planting three rows of trees reduced total ammonia by more than half.And they found that smells were reduced by 18%.By now at least one-third of the Delmarva farms have planted trees.The idea offers a way to cut pollution,save money and energy and make the neighbors happy.
(
B
)1.From the passage,we know that ______.
A.ammonia gas from chicken houses
can make people mad
B.ammonia gas from chicken houses
can cause air pollution
C.ammonia gas is good for planting
trees
D.ammonia gas is good for keeping
chickens
(
C
)2.The neighbors were angry with the farms
because ______.
A.the farmers were not kind to them
B.the chickens made too much noise
C.they couldn't bear the terrible smell
from the chicken houses
D.the chickens destroyed their vegetables
(
D
)3.The new ventilation systems ______.
A.were very successful
B.resolved(分解)the ammonia gas
C.made the relations better with the
neighbors
D.didn't solve the problem
(
A
)4.People have planted trees to ______.
A.reduce the air pollution caused by
ammonia gas
B.make money by selling the trees
C.keep their chickens away from disease
D.help the scientists carry out their
project
(
D
)5.This passage is mainly talking about
______.
A.the bad relation(关系)between
the farms and the neighbors
B.air pollution caused by ammonia gas
C.different ways of keeping the chickens
D.planting trees around the chicken
houses can improve the environment
and the relation(关系)between
the farms and the neighbors
答案: 1. B 短文第一段第二句有明确表述。
2. C 短文第二段第一句有明确表述。
3. D 短文第二段最后一句暗示了。因为抽出来的臭气正对着邻居。邻居肯定不高兴。
4. A 短文第三段就是说明种树的各种好处。
5. D 短文第一段最后一句已经说明。
Ⅵ.任务型阅读。
When people think of tigers,they think
them strong and dangerous.But now,the big
animal is calling for our help.
There were once eight t kinds of tigers in the
world,but three died out during the 20 th
century.In the last 70 years,the number of
Siberian tigers(东北虎)has gone from as
many as 300 to less than 22 somewhere.The
Siberian tiger has been in danger of dying out
completely.If the government doesn't make any
efforts,it's quite possible that there will be no
more Siberian tigers in China in ten to twenty
years.
In order to double the number of wild tigers
in the last ten years,the World Wild liKe Fund
(WWF,世界自然基金会)has started a
program recently.It aims to save wild tigers and
put an end to tiger hunting and killing.China,
together with twelve other countries,has joined
in.
Wild animals,such as red deer and wild
pigs,are the main food of the tigers.The
hunting of these animals is the greatest threat
(威胁)to tigers.So the most important thing is
to save the animals that tigers eat.To protect the
wild tigers,we need to call on more people to stop eating and hunting wild animals.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
T
)1.People think tigers are strong and
dangerous.
(
F
)2.There were once ten kinds of tigers in
the world.
(
T
)3.The aim of the World Wildlife Fund is
to protect wild animals which are dying out.
(
T
)4.Red deer and wild pigs are mainly
eaten by the tigers.
(
F
)5.Now,with the help of the WWF,
Siberian tigers are greatly increasing in
numbers.
答案: 1. T 2. F 3. T 4. T 5. F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭